November 25, 2015, 4:53 am
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، میثم امیری درباره چگونگی نوشتن «تیلم» گفت: تیلم را در دو هفته نوشتهام. پیش تولیدش نزدیک یک سال طول کشید، ولی نوشتنش خیلی زمان نبرد. داستان این کتاب در سالهای 29 تا 48 زندگی کیومرث است و دغدغههای فردی و اجتماعی او روایت میشود.
این نویسنده درباره «کیومرث» که شخصیت اصلی رمان است، اظهار کرد: کیومرث یک آرمانخواه عدالتطلب است. چپ نیست، راست هم نیست، گویا مثلِ همه شخصیتهای خودساخته که شورِ جوانی با دغدغه عدالتخواهی آنها آمیخته شده، در پی ساختنِ جهانی بهتر است.
امیری در ادامه گفت: در بین این داستان از موثران آن سالها، از یک خط مثلِ آقای مطهری تا چند صفحه مثل آقای طالقانی گفته شده است که هر یک به فراخورِ قصه، در داستان حضور مییابند.
وی افزود: البته برخی هم مثلِ امام خمینی(ره) در داستان حضور ندارند، ولی فضای داستان را تحت تأثیر قرار دادهاند. یکی از کسانی که بر کیومرث اثر میگذارد جلال است. او در بین علما هم از آقای شعرانی بهره میبرد.
به گفته امیری، «تیلم» در 2500 نسخه توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
|
|
↧
November 25, 2015, 5:03 am
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) دوازدهمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی مشهد همانند سال گذشته به همت انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان، از 28 آذرماه تا دوم دیماه در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود.
تعداد قابل توجهی از شرکتکنندگان در سیزدهمین نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی، در نمایشگاه کتاب دانشگاهی مشهد حضور مییابند. اطلاعات کتابهایی که در این نمایشگاه عرضه خواهد شد، از هفته آینده در سایت انجمن به نشانی www.anjomannasheran.com بارگذاری میشود.
سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی کتب کاربردی و دانشگاهی با عرضه بیش از 51 هزار عنوان کتاب لاتین و پنج هزار عنوان کتاب عربی، عصر چهارشنبه چهارم آذرماه بهکار خود پایان میدهد. تالار علامه امینی کتابخانه دانشگاه تهران میزبان این دوره از نمایشگاه بود.
|
|
↧
↧
November 25, 2015, 5:23 am
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مجموعه چهارجلدی قرآن و سایر متون دینی شامل مفاتیح الجنان، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه پس از انجام دو سال تحقیقات در رابطه با علائم ویرایشی انجام شده که این عمل ثأثیر بهسزایی در القای معنای صحیح عبارات ادعیه و زیارات دارد. همچنین درباره اختلاف نسخهها درباره نگارش و خواندن کلمات خاص، تحقیقات وسیعی از منابع دست اول شده و شیوهنامهای در این باره تنظیم و سپس اعمال شده است.
طراحی این کتابها در قطع پالتویی از ویژگیهای این مجموعه است. فونت ساخته شده برای این مجموعه بر اساس خط نیریزی به علت رشادت خط، برای قطع پالتویی مناسبتر از سایر فونتها است.
صحافی این نوع کارها با گرماژ پایین، بسیار مشکل است و هنوز در ایران با سختی انجام میشود. با اینحال اینکار به خوبی صحافی شده است. به دلیل قرارگیری مجموعه در جلد چرمی، استفاده از جلد نرم برای آن مناسب نبوده و لذا از فوم طرح چرم که هم مقاومت بالایی دارد و هم قابلیت درج طلا و داغی در آن وجود دارد، بهرهگیری شده است.
با توجه به حجم و تراکم کلمات در هر صفحه، لازم بود تا ترجمه بهصورت زیرنویس، با رنگی متمایز چاپ شود که هم خوانایی آن بالا رود و هم رنگ سبز تناسبی با رنگ کرم زمینه داشته باشد.
بستههای چهارجلدی مشابه، ضمن استفاده از فونتهای متفاوت و ناهمگون، دارای اشکالاتی نظیر قطر زیاد و عدم تناسب با حجم کتاب، حذف بخشی از مطالب، ریزی و ناخوانایی مطالب، چاپ و صحافی بسیار بی کیفیت و غلطهای فراوان است که با تلاش همکاران مرکز سعی شده، موارد مورد نقد در مجموعههای مشابه، در این مجموعه مرتفع شود.
علاقهمندان برای تهیه این مجموعه میتوانند با فروشگاه مرکز طبع و نشر قرآن کریم به شماره 88496139 تماس برقرار کنند. |
|
↧
November 25, 2015, 6:17 am
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «ایندیپندنت» دهه دوم زندگی هر فرد را دورانی برای شناخت خود و درک خواستهها از زندگی دانسته و برای کمک به تحقق این دو و درنیافتادن در چرخه شکست و پیروزی، آثار ادبی و رمانهایی را معرفی کرده است.
«مثنوی معنوی» نوشته «جلالالدین محمد رومی بلخی»
اشعار سخنسرای پارسی طی 13 قرن برای ما ژرفترین احساسات انسانی همچون اندوه، اشتیاق و ترس را برملا میکند. مولانا به گفته «کلمن بارکس»، مترجم مثنوی به انگلیسی یک عارف فیلسوف است.
«تاملات» (Meditations) نوشته «مارکوس آورلیوس»
هنگامی که به بزرگسالی میرسید درمییابید که لحظاتی در زندگی وجود دارند که اوضاع آنگونه که انتظار دارید پیش نمیرود.
کتاب «تاملات» مجموعهای است از نوشتارهای شخصی است درباره مفاهیم خشن روانی در زمان امپراتوری «مارکوس آورلیوس» در روم باستان. او که در سالهای 161 تا 180 حکومت میکرد بهعنوان یکی از سلاطین فیلسوف شناخته میشود.
این کتاب فلسفی رواقی پس از 1800 سال همچنان مانده است زیرا مطالب مندرج در آن توصیههایی بیزمان هستند برای کنترل احساسات.
«افسانه سیزیف و دیگر مقالات» نوشته «آلبر کامو»
همه ما برای برخاستن از خواب در صبحگاهان دلیلی داریم و پیش از ورود به دنیای واقعی درباره دلیل آن از خود میپرسیم.
«بیگانه» نوشته «آلبر کامو» میگوید که همه مردم خود را در دنیایی غیرمنطقی در تقلای برای یافتن معنای ناموجود زندگی مییابند.
با وجود این، پیام اصلی او در افسانه «سیزیف» نهفته است؛ ربالنوعی که محکوم است تا هر روز سنگی را به بالای تپهای بغلتاند و وقتی سنگ دوباره به پایین آمد دوباره آن کار را تکرار کند. این داستان نشان میدهد که باید با چشمانی باز نظارهگر جهان باشیم.
«جنایت و مکافات» نوشته «فئودور داستایوفسکی»
بدون درنظر گرفتن نگرشهای شخصی، زمانهایی وجود دارند که دنیا بر ضد شما عمل میکند و فکر میکنید که تلاش برای بهتر شدن و کمک کردن به دیگران چه ارزشی دارد.
رمان «داستایوفسکی» فقط یک داستان صرف نیست بلکه، مبحثی است درباره پوچگرایی که در میان اندیشمندان روسیه معاصر او عمومیت داشت.
در «جنایت و مکافات» نویسنده درباره منطقگرایی سخن میگوید که به تجاهل مطلق میانجامد؛ زنجیری پرقدرت که به انسانیت پیوند میزند و حس مسئولیت در قبال دیگری را در ما تقویت میکند.
«آنا کارنینا» نوشته «لئو تولستوی»
«ویلیان فالکنر»، رماننویس آمریکایی این رمان «تولستوی» را بهترین اثر نوشته شده جهان دانست.
نویسنده در این کتاب به کشمکشهای موجود در تمامی وجوه انسانی همچون عشق، زندگی، طبقه اجتماعی و شادکامی میپردازد.
«شازده کوچولو» نوشته «آنتوان سنت اگزوپری»
بسیاری از روانشناسان بر این باور هستند که سلامت روانی مورد نیاز هر شخص از کودکی نشات میگیرد، و شاید هیچ اثری نتواند همچون «شازده کوچولو» دنیای عجیب و غصههای کودکانه را توصیف کند.
منتقد «نیویورکر» میگوید : «از میان تمامی کتابهای نوشته شده به زبان فرانسه در قرن اخیر، بیشک شازده کوچولو دوستداشتنیترین است.»
در این کتاب آمده است: «همه بزرگسالان روزگاری کودک بودند ... اما تعداد کمی از آنها این را به یاد دارند.»
«قدرت اسطوره» نوشته «جوزف کمپل»
«کمپل» بهعنوان شاگرد «کار گوستاو یونگ» زندگی خود را وقف یافتن ارتباط میان تفکرات اقوام مختلف کرد. او ایده «تک اسطوره» را مطرح کرد که بیانگر ساختار بنیادین یکسان اسطورهها از «اودیسه» تا «هری پاتر» است.
این کتاب مباحثهای طولانی میان «کمپل» و «بیل مویرز» روزنامهنگار است. او میگوید ما بیرون از اسطورها نمیتوانیم زندگی کنیم.
«گیتا باقواد» نویسنده: ناشناس
این متن کهن هندی داستان شاهزاده «آرجونا» را بازگو میکند که راهی جنگ شده است اما دچار شک میشود زیرا دشمنانش از دوستان و اعضای خانواده وی هستند.
او از الهه «کریشنا» کمک میخواهد. «مهاتما گاندی» گفته است که از این داستان برای مبارزه آرام در راه آزادی هند بسیار الهام گرفته است. کتاب الهامبخش یافتن نیت ما از زندگی و پیشروی جسورانه است.
«بهتر از بهطور ناقص با سرنوشت خود مواجه شویم تا اینکه تقلیدی کامل از زندگی دیگری باشیم.»
«سیذارتا» نوشته «هرمان هسه»
این اثر آلمانی سال 1922 تا سال 1951 به انگلیسی ترجمه نشده بود. داستان این کتاب در زمانه بودا در هند میگذرد و رشد معنوی مردی به نام «سیذارتا» را بازگو میکند.
نویسنده در این اثر الگویی برای سفر به دوران بزرگسالی را ترسیم کرده است. |
|
↧
November 25, 2015, 6:35 am
↧
↧
November 25, 2015, 7:30 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست نقد و بررسی کتاب «روزگار بیقراری: مازندران و گرگان در اشغال ارتش سرخ 1320-1325» با سخنرانی محمدحسین خسروپناه، تاریخنگار، کاوه بیات، پژوهشگر و تاریخنگار و مصطفی نوری، مولف اثر چهارشنبه چهارم آذرماه در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد. دبیری این نشست را مرتضی هاشمیپور بر عهده داشت.
کاش مولف به مساله یاغیگری بیشتر میپرداخت!
خسروپناه گفت: مولف در برخی تحلیلهای خود از بعضی رویدادها مانند قیام افسران خراسان دچار اشتباه شده و از آن به عنوان تلاش حزب توده برای دستیابی به قدرت یاد کرده است. در حالی که در ادامه بحث و در توضیح مطالبی که در کتاب آورده، این تحلیل وی دچار تناقض شده است. مثلاً در جایی که افسران قیام خراسان از احمد قاسمی، مسئول کمیته درخواست کمک میکنند، وی نمیپذیرد و بعد به مسئول کمیته حزبی مراجعه میکنند و از وی نیز درخواست همراهی دارند که در پاسخ میگوید این نوع برنامهها جزو فعالیتهای حزب نیست.
وی افزود: نباید فراموش کنیم حزب توده از بهمنماه 1320 که صاحب روزنامه میشود، دائم تکرار میکند که این حزب، یک حزب قانونی است و مبتنی بر قانون اساسی فعالیت میکند اما در سالهای 24 و 25 که تا حدی رویه تندتری را در پیش میگیرد و از چارچوب قانون خارج میشود در اعلامیه هیات اجرایی دیماه سال 1325 میگوید از خط اجرایی خارج شده است. با این حال، شاید این نوع تحلیل مولف برمیگردد به مطالبی که از خاطرات انور خامهای، از بنیانگذاران حزب توده نقل میکند. پارهای از مطالبی که انور خامهای در خاطراتش بیان کرده، با دادهها، اسناد و مدارک موجود انطباقپذیر نیست.
این تاریخنگار اظهار کرد: در قسمت دیگری، مولف به یک پدیده اجتماعی زمین اشاره کرده که بسیار مهم است و باعث جلو آمدن دهقانان در آن دوره میشود و یک حرکت اجتماعی را رقم میزند. از آنطرف نیز نیروهایی در میان کارخانهها و صنایعی که در منطقه وجود دارد، نیز یک طرف حرکت به شمار میآیند که به نظر بنده جا داشت تا مولف به این مسائل بیشتر بپردازد. در کتاب نوری بیشتر به ارتش سرخ توجه شده است. از طرفی مساله یاغیگری که به آن تا حدی پرداخته شده و ناشی از پدیده سقوط دیکتاتوری، باز شدن اجتماع و مساله دستیابی به حقوق، زیادهطلبی یا جاهطلبی است و برخی مسائل دیگر را به دنبال خواهد داشت. اگرچه در کتاب همانطور که اشاره کردم، آمده اما به نظر من نیاز به تحلیل بیشتری داشت.
مطبوعات؛ گنجینه فوقالعاده ارزشمند تاریخ معاصر
بیات یکی دیگر از سخنرانان این برنامه گفت: تاریخنگاری محلی تقریبا بیست سالی است که به نوعی شروع شده و علل و عوامل مختلفی از جمله رشد نوعی محلیگرایی نیز میتواند در این زمینه بیتاثیر نباشد. ما در حال حاضر با این حرکت بسیار مواجه میشویم که اغلب نیز در خود سطح محل و بر اساس علائق فرهنگی و فرهنگیان اهل محل است و شکلی نیز که به خود میگیرد، به شکل یک جُنگ یا کشکول است که از دادهها و دانستههای مختلف درباره یک محل سخن میگوید در عین حال، این آثار به ما که در مرکز نشستهایم و به مجموعهای از منابع و کتابها دسترسی داریم، حرف تازهای برای گفتن ندارند.
وی ادامه داد: بنده تصور میکنم مزیت اصلی کتاب نوری یا حرکت جدیدی که دز زمینه این پژوهشها در حال شکلگیری مشاهده میشود، استفاده از ماخذ اولیه است. در واقع بهره گرفتن از اسناد در درجه نخست است و همانطور که مولف اشاره کرد، بخشی از اسناد این اثر از اسناد وزارت کشور، اسناد نخستوزیری که در سازمان آرشیو ملی موجود بوده یا مراکز دیگری مانند اسناد عرایض کتابخانه مجلس شورای اسلامی است که میتواند اسنادی از این نوع را در اختیار پژوهشگران قرار بدهد.
این منتقد با اشاره به منابع دست اول تاریخ معاصر عنوان کرد: وجه دیگر، منبعی به نام روزنامهها هستند؛ این منبع گنجینه فوقالعاده ارزشمندی از دادهها و دانستههای تاریخی در دورانی که با برخورداری از آزادی نسبی مطبوعاتی روبهرو هستیم، گزارش داده و دنبال میشود و بسیار بااهمیت است. هر دو منبعی که اشاره کردم، به نوعی در دسترس بودند، اما به تازگی از آنها استفاده میشود. به همین دلیل بنده تصور میکنم انتشار کتابهایی از نوع کتاب «روزگار بیقراری» به دلیل شروع حرکت استفاده از منابع اولیه و امیدواری به تسری این حرکت در حوزههای مشابه نیز میتواند امر مهمی باشد، که ما با تولید این نوع کتابها، دیگر به چند کتاب مانند «گذشته چراغ راه آینده است»، «خاطرات ایرج اسکندری» و «خاطرات اردشیر آوانسیان» اکتفا نکنیم و به این گنجینه نهفته و سالها در دسترس مانند مطبوعات آن دوره، اسناد و گزارشها دل ببندیم و از آنها استفاده کنیم.
کمبود منابع در بررسی ارتش سرخ در صفحات شمالی
نوری نیز در این نشست گفت: بنده در این کتاب تحولات مازندران، گرگان و ترکمن صحرا را بین سالهای 1320 تا 1325 بررسی کردم. انگیزه من در این پژوهش گذشته از این که یک دوره از تاریخ معاصر ایران است اما در صفحات شمالی ایران کمتر مورد تحقیق قرار گرفته است. این پژوهش ناشی از کنجکاوی شخصی بنده بود که علاقه داشتم بدانم چه اتفاقاتی در این حوزه رخ داده است، زیرا منابعی که به طور مستقیم به این حوزه بپردازند، بسیار اندک بوده است.
وی با اشاره به نوع نگاه جدید به تاریخ اظهار کرد: در بخشی از کتاب که به یک نوع نگاه جدید در تاریخنگاری برمیگردد تحت تاثیر مکتب آنال فرانسه است و در سالهای اخیر وارد تاریخنگاری ما شده و بحث زندگی مردم فرودست جامعه است که معمولا به آن میپردازند. بر اساس اسناد و مدارکی که در اختیار داشتم برایم این مجال را فراهم کرد تا بتوانم در یک فصل مجزا به بحث مردم عادی، سهمیهبندی، بحران برنج و وقوع بیماریهای واگیر در این پنج سال اشغال بپردازم.
در پایان نشست با توجه به انتقادهایی که درباره سیستم توزیع کتاب در میان ناشران دولتی مطرح شد، هاشمیپور دبیر نشست با تائید این مساله خواهان بهتر شدن وضعیت توزیع کتاب از سوی ناشران دولتی شد. |
|
↧
November 25, 2015, 8:30 pm
دکتر محمود گلابچی، چهره ماندگار حوزه معماری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره تألیف و انتشار جدیدترین کتابش اظهار کرد: «مدیریت ایمنی پروژه» به تازگی از سوی دانشگاه پارس به بازار نشر عرضه شده است؛ این کتاب با تأکید بر اهمیت مقوله ایمنی در پروژههای صنعتی و ساختمانی تألیف شده است.
وی در تشریح اهمیت توجه به موضوع ایمنی افزود: متأسفانه هرساله حوادث و صدمات زیادی به دلیل بیتوجهی به موضوع ایمنی در پروژههای ساختمانی به وقوع میپیوندد که قابل پیشگیری است. کتاب «مدیریت ایمنی پروژه» مطابق با استانداردهای بینالمللی و آموزشهای معتبر تدوین شده تا بر این اساس، آسیبهای ناشی از خطرات عملیاتهای عمرانی به حداقل برسد.
گلابچی درباره جایگاه ایمنی در عرصه بینالمللی ادامه داد: امروزه در عرصه بینالمللی مقررات محکم و سختگیرانهای برای حفظ امنیت در پروژههای عمرانی و ساختمانی تدوین میشود. مهمترین دلیل توجه به این موضوع، اهمیت نیروی انسانی است.
این استاد نمونه دانشگاه تهران، در بیان تفاوت مقررات داخلی و بینالمللی مدیریت ایمنی پروژه گفت: مقررات ملی ساختمان برای پیشگیری از حوادث جانی و مالی در ایران وجود دارد، اما ضوابط بینالمللی این حوزه بسیار سختگیرانه و دقیقتر است، بهطوری که مؤلفههایی از جمله ایمنی در ابزار کیفیت انجام فعالیت، سلامت ایمنی و بهداشت پیشبینی شده و بنابراین ارتقاء ضوابط مقررات ملی ساختمان به یک ضرورت تبدیل شده است.
چهره ماندگار معماری کشور در ادامه اظهار کرد: برای توسعه قوانین ایمنی ساختمان، این قوانین باید از سطوح بالای نظارتی ابلاغ و بر رعایت آنها تأکید شود تا همه کارگران، سرپرستان و مدیران موظف به رعایت شوند؛ البته بیتوجهی در اجرای این قوانین نیز باید تبعات و عواقب قانونی در پی داشته باشد.
مؤلف کتاب «مقاومت مصالح کاربردی برای دانشجویان معماری و مهندسی عمران» افزود: حفظ سلامت و پیشگیری از بروز خطر، دو موضوع بااهمیت در مباحث مدیریت ایمنی پروژه است. آموزش به کارگران و هشدار نسبت به وجود انواع خطرات در فضای کارگاههای ساختمانی با توجه به مقررات تدوین شده نیز باید در نظر گرفته شود.
گلابچی درباره دیگر مشخصههای این کتاب گفت: «مدیریت ایمنی پروژه» در 400 صفحه تدوین و در قطع وزیری و بهصورت مشترک با مهندس مجتبی امیری تالیف و از سوی انتشارات دانشگاه پارس منتشر شده است. کتاب همچنین شامل 12 فصل با عنوانهای «ایمنی و حادثه»، «آمار و اطلاعات حوادث ناشی از کار»، «عوامل تأثیرگذار بر عملکرد ایمنی پروژهها»، «سازمانها، آییننامهها و استانداردهای مرتبط با ایمنی»، «مسئولیتهای ایمنی»، «حوزههای دانش و مدیریت ایمنی پروژه»، «برنامه مدیریت ایمنی»، «سیستم مدیریت ایمنی»، «فرهنگ ایمنی»، «شناسایی مخاطرات و ارزیابی ریسک ایمنی»، «رهبری پروژه و انگیزش کارکنان» و «مدل بلوغ مدیریت ایمنی» است. مخاطبان میتوانند از پیوست، واژهنامه و نمایه این کتاب نیز استفاده کنند. |
|
↧
November 25, 2015, 8:30 pm
محمدعلی نژادیان به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: کتاب تازهام با عنوان «موفقیتشناسی دفاع مقدس» منتشر شد.
وی درباره انگیزه نوشتن این کتاب توضیح داد: من با مشاهده تشییع پیکر مطهر شهیدان غواص و فضای معنوی ایجاد شده در جامعه و بهویژه فضای مجازی، این تحول را همچون جنبشی دیدم که باید ادامه پیدا کند زیرا مردانگی این رزمندگان شهید میتواند برای افرادی که آن روزها را فراموش کردهاند و برای نسلهای آینده الگو باشد.
نژادیان درباره شیوه نوشتن این کتاب توضیح داد: شبی که پیکر شهدای غواص تشییع شد، در شبکههای اجتماعی صفحههایی را با عنوان «جنبش شهدای غواص» ایجاد کردم و سپس فکر تالیف کتابی به یاد شهدای غواص به ذهنم رسید تا جنبش معنوی شهدای غواص را ادامه دهم.
این نویسنده ادامه داد: تالیف این کتاب را از 30 خرداد 1394 هجری شمسی مصادف با سوم رمضان 1436 هجری قمری به طور شبانهروزی آغاز کردم. البته بعضی مطالب این کتاب از تحقیقاتی هست که در گذشته انجام داده بودم. 18 مرداد 1394 پیشنویس اولیه آن تحویل انتشارات شد.
وی در توضیح ماهیت و محوریت کتاب موفقیتشناسی دفاع مقدس گفت: در این کتاب ابتدا «دفاعشناسی» مطرح شده و بعد از آن عنوان «موفقیتشناسی دفاع مقدس» نیز تعریف، تقسیمبندی و تفسیر شده و امید است این مبانی و چارچوب برای موفقیتشناسی دفاع مقدس، باعث تالیف کتابهای تخصصی بسیاری در حوزه دفاع مقدس شود. در این کتاب واژه «دفاع مقدس» برای همه دورانها که دشمنان در جبهههای فرهنگی، اقتصادی، نظامی، سیاسی، سایبری و... علیه ایران و اسلام فعال بودند، تعریف شده است.
نژادیان ارائه آمار شهدا، جانبازان و ایثارگران انقلاب اسلامی تا بهار 1394 را وظایف امروز ما در عصر حاضر دانست و افزود: بحث جنگ نرم و عملیاتهای فرهنگی که باید امروز انجام شود، تاریخچهای مختصر از جنگ ایران و عراق، مطرح کردن تاریخشناسی برای تاکید بر زنده نگاه داشتن یاد و خاطره دلاوران این سرزمین، ماجرای عملیات کربلای 4 و 5، شناسایی واژههای کلیدی در موفقیتشناسی دفاع مقدس و تاسیس یک پایگاه و تشکیلات فرهنگی با عنوان «جنبش شهدای غواص» برخی سر فصلهای این کتاب را تشکیل میدهند.
به گفته وی، این کتاب بهای پشت جلد ندارد زیرا با هدف قدردانی از شهیدان غواص تدوین شده است و با توجه به این که موضوع دفاع مقدس موضوعی ملی است لذا ترجیح دادم قیمت پشت جلد نداشته باشد. |
|
↧
November 25, 2015, 8:30 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در هفته اول آذرماه امسال یعنی از 30 آبان تا سوم آذرماه 172 عنوان کتاب ادبی منتشر شد. از این میان 104 عنوان کتاب چاپ اولی و 68 کتاب تجدید چاپ و 129 کتاب تألیفی و 43 کتاب ترجمه از متون کلاسیک محسوب میشود. 160 کتاب در تهران به چاپ رسید و سهم ناشران شهرستان تنها 12 عنوان کتاب بود. 66 کتاب کودک و نوجوان راهی بازار کتاب شد و 10 عنوان کتاب آموزشی و کمک درسی به ویترین کتابفروشی ها راه یافت.
نقد ادبی:
چاپ نخست
از میان کتابهای نقد ادبی چند کتاب ارزشمند منتشر شد. «تاریخ ادبیات کودکان در غرب» نوشته ماریا نیکولایوا از سوی نشر آرون به بازار آمد. «پیدایش مخاطب تازه و سبک نو در ادبیاتداستانی ایران و مخاطرات آن»(بررسی جامعه شناسی خوانش دا) نوشته محمدرضا جوادی یگانه و سید محمدعلی صحفی در 204 صفحه از سوی نشر علم به بازار راه یافت.
تجدید چاپ
«هستی و مستی» (حکیم عمر خیام نیشابوری به روایت حکیم دکتر دینانی) نوشته غلامحسین ابراهیمی دینانی در انتشارات اطلاعات برای ششمین بار زیر چاپ رفت.
چاپ دوم «حرکت تئاتر به سمت شعر» طلایه رویایی از سوی نشر قطره بر ویترین کتابفروشیها نشست. کتاب «سلامت در شاهنامه» (بررسی ابعاد چهارگانه سلامت از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی «WITO» در شاهنامه» نوشته امیرحسین اللهیاری با مقدمه محمدعلی اسلامی ندوشن در نشر قطره به چاپ دوم رسید.
ادبیات ترجمه:
چاپ اول
در میان کتابهای ادبی ترجمه در این هفته کتاب «داستانهای کوتاه ادگار آلنپو» با برگردان زیبا گنجی و پریسا سلیمانزاده در 368 صفحه از سوی انتشارات نگاه به دست علاقهمندان به ادبیات جهان رسید. همچنین رمان «کتابخوان» اثر برنهارد شلینگ به دست ادب دوستان رسید.
«شبح سرگردان» رومن گاری از سوی نشر نیلوفر منتشر شد و «رؤیای آدم مضحک» (هفت داستان کوتاه از داستایوسکی) از سوی نشر ماهی به چاپ رسید.
تجدید چاپ
«تام سایر» مارک تواین در انتشارات قدیانی به چاپ پنجم رسید. «کلبه عمو تام» نوشته هریت الیزابت استو با ترجمه محسن سلیمانی در نشر افق در 578 صفحه چاپ ششمی شد. «سپید دندان» جک لندن با برگردان همین مترجم و از سوی همین انتشارات در 328 صفحه برای هشتمین بار زیر چاپ رفت. «قلعه حیوانات» جورج اورول از سوی انتشارات آوای دانیال به چاپ دوم رسید.
«رنجهای ورتر جوان» نوشته یوهان ولفگانگ فون گوته از سوی نشر ماهی چاپ هفتمی شد. «پندهای سورائو» فرانتس کافکا با ترجمه گیتا گرگانی از سوی انتشارات مکتوب بر پیشخان کتابفروشی ها نشست. «دختر بیسوادی که حساب و کتاب بلد بود» نوشته یوناس یوناسن، نویسنده یونانی از سوی نشر قطره در 504 صفحه انتشار یافت و«داستان ملالانگیز» آنتوان چخوف با ترجمه آبتین گلکار از سوی نشر ماهی برای دومین بار چاپ شد.
شعر فارسی:
چاپ اول
«از اینجا که منم» جویا معروفی در انتشارات فصل پنجم به دست شعر دوستان رسید. «هیچ زنی شیدا نمیشود» کوروس احمدی از سوی نشر آه و ماه بر پیشخان کتابفروشیها نشست. «پرده گوش من از پنجره آویزان است» عمید صادقی نسب از سوی نشر داستان انتشار یافت. «دعای عهد زنان» سیدعلی صالحی از سوی مؤسسه انتشارات نگاه بر ویترین کتابفروشیها نشست.
تجدید چاپ
در میان کتابهای شعر فارسی در هفته گذشته «دیوان انوری» با مقدمه سعید نفیسی از سوی نشر نگاه به چاپ دوم رسید. جلد اول «شرح جامع مثنوی معنوی» کریم زمانی در انتشارات اطلاعات برای چهل و ششمین بار زیر چاپ رفت. «چرا که نبودی» لیلا کردبچه در انتشارات فصل پنجم به چاپ سوم رسید. «هزار اقاقیا در چشمان تو هیچ بود» احمدرضا احمدی در نشر چشمه چاپ سومی شد.
داستان ایرانی:
چاپ اول
در زمینه داستان ایرانی اثری از رضا دانشور با نام «شاهزاده و اژدها» از سوی انتشارات آوانوشت منتشر شد. «چوب به دستهای ورزیل» غلامحسین ساعدی برای نخستین بار در نشر نگاه به دست علاقهمندان به داستان رسید. «بر دیوار کافه» احمدرضا احمدی از سوی نشر ثالث به دست ادب دوستان رسید.
تجدید چاپ
«ماه هفت شب» (وب نوشتها «یادداشتهای شخصی در فضای مجازی») بهاره رهنما در نشر نگاه چاپ دومی شد.
«نامیرا» صادق کرمیار در انتشارات کتاب نیستان برای هجدهمین بار به چاپ رسید. «گرداب سکندر» رضا رهگذر در انتشارات سوره مهر به چاپ ششم رسید.
|
|
↧
↧
November 25, 2015, 8:30 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بر اساس آمار منتشره از سوی موسسه خانه کتاب، تعداد کتابهای کودک و نوجوان منتشر شده در حوزه ادبیات داستانی در نخستین هفته آذر 94 (28 آبان تا 3 آذر) 74 عنوان بود که نسبت به مدت مشابه در ماه گذشته که 39 عنوان بوده با افزایش 35عنوان مواجه شده است.
بر اساس این گزارش از این تعداد 46 عنوان چاپ نخست و بقیه تجدید چاپ است. همچنین تعداد کتابهای تالیفی نیز 50 اثر است. سهم ناشران تهرانی از این آثار 73 عنوان و بقیه سهم ناشران شهرستانی است. آمارها در این هفته حاکی از پیشی گرفتن انتشار کتابهای تالیفی و چاپ نخست بر ترجمه و تجدید چاپی بود. از جمله این آثار میتوان به «يه بركه و يه ماهي»، «آشنايي با وسايل نقليه»، «ماجراهاي بنيتا:شغل»، «فيل بدجنس و 5 قصهي كلاسيك ديگر» و «قصههاي حاتم طايي» اشاره کرد.
عناوین کتابهای منتشر شده به این شرح است:
1- يه بركه و يه ماهي
طاهره خردور؛ تصويرگر: ميترا جشمهعلايي؛ ويراستار: سهيلا امامي - سيماي فرهنگ - 48 صفحه - خشتي (گالينگور) - چاپ 1 سال 1394 - 5000 نسخه - 120000 ريال
2- آشنايي با وسايل نقليه
شاعر: سيدهسكينه صفري؛ تصويرگر: روناك ايرانپور - انجام كتاب - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 15000 ريال
3- ماجراهاي بنيتا: شغل
شاعر: مهدي قوامي - الهه باران - 16 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 20000 ريال
4- ماجراهاي بنيتا: پدر
شاعر: مهدي قوامي - الهه باران - 16 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 20000 ريال
5- ماجراهاي بنيتا: شيشه شير
شاعر: مهدي قوامي - الهه باران - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 20000 ريال
6- ماجراهاي بنيتا: بازي
شاعر: مهدي قوامي - الهه باران - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 20000 ريال
7- ماجراهاي بنيتا: شست خوردن
شاعر: مهدي قوامي - الهه باران - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 20000 ريال
8- ماجراهاي بنيتا: مهموني
شاعر: مهدي قوامي - الهه باران - 16 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 20000 ريال
9- ماجراهاي بنيتا: باغ وحش
شاعر: مهدي قوامي - الهه باران - 16 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 20000 ريال
10- ماجراهاي بنيتا: سفر
شاعر: مهدي قوامي - الهه باران - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 20000 ريال
11- آشنايي با وسايل بهداشتي
شاعر: سيدهسكينه صفري؛ تصويرگر: روناك ايرانپور - انجام كتاب - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 15000 ريال
12- آشنايي با ميوهها
شاعر: سيدهسكينه صفري؛ تصويرگر: روناك ايرانپور - انجام كتاب - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 15000 ريال
13- آشنايي با حيوانات
شاعر: سيدهسكينه صفري؛ تصويرگر: روناك ايرانپور - انجام كتاب - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 15000 ريال
14- آشنايي با اعداد
شاعر: سيدهسكينه صفري؛ تصويرگر: روناك ايرانپور - انجام كتاب - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 15000 ريال
15- آشنايي با مشاغل
شاعر: سيدهسكينه صفري؛ تصويرگر: روناك ايرانپور - انجام كتاب - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 15000 ريال
16- ماجراهاي بنيتا: تولد
شاعر: مهدي قوامي - الهه باران - 16 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 20000 ريال
17- ماجراهاي بنيتا: مهد كودك
شاعر: مهدي قوامي - الهه باران - 16 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 20000 ريال
18- گردالي
مهري ماهوتي؛ تصويرگر: فاطمه درتالتاجتهران؛ تصويرگر: الهام عطاييآذر - موسسه فرهنگي مدرسه برهان - 24 صفحه - خشتي (گالينگور) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 80000 ريال
19- كلاغه آي كلاغه
شاعر: ميرزا بهاري؛ تصويرگر: فوزيه فيروزان؛ ويراستار: سهيلا امامي - سيماي فرهنگ - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 5000 نسخه - 35000 ريال
20- سبز قبا
ميترا لبافي؛ تصويرگر: محسن ميرزايي؛ ويراستار: سيدحسين ضامني - شهر قصه - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 2000 نسخه - 25000 ريال
21- اتل متل توتوله
شاعر: بهنام جباري؛ تصويرگر: زهره سيدمراغه - نگين هشتم - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 15000 ريال
22- بچههاي مهد قرآن
شاعر: زينب مسرور؛ تصويرگر: زهره سيدمراغه - نگين هشتم - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 15000 ريال
23- قرمزي
مهري ماهوتي؛ تصويرگر: ميثم موسوي - موسسه فرهنگي مدرسه برهان - 26 صفحه - خشتي (گالينگور) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 80000 ريال
24- سوسكي
مهري ماهوتي؛ تصويرگر: فاطمه درتالتاجتهران - موسسه فرهنگي مدرسه برهان - 26 صفحه - خشتي (گالينگور) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 80000 ريال
25- فوتم كن
مهري ماهوتي؛ تصويرگر: تهمينه خواجوي - موسسه فرهنگي مدرسه برهان - 26 صفحه - خشتي (گالينگور) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 80000 ريال
26- نمايشنامه صبح سحر، خروسخون و يك نمايشنامه خياباني
مرجان قهرمانيمقدم - اراده - 24 صفحه - پالتويي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 50000 ريال
27- هياهوي زياد براي هيچ
ويليام شكسپير؛ مترجم: جواد ثابتنژاد؛ ويراستار: پريسا همايونروز - ذكر،كتابهاي قاصدك - 64 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 2 سال 1394 - 1500 نسخه - 25000 ريال
28- بيا برويم خانه خرس كوچولو
مارتين وادل؛ مترجم: رضي هيرمندي؛ تصويرگر: باربارا فرت - موسسه نشر افق،كتابهاي فندق - 32 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 6 سال 1394 - 2000 نسخه - 45000 ريال
29- آفرين، خرس كوچولو
مارتين وادل؛ مترجم: رضي هيرمندي؛ تصويرگر: باربارا فرت - افق، كتابهاي فندق - 32 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 7 سال 1394 - 2000 نسخه - 45000 ريال
30- سارا كورو
شاگا هيراتا؛ مترجم: بيژن نامجو - قدياني، كتابهايبنفشه - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 2 سال 1394 - 2200 نسخه - 15000 ريال
31- سفرهاي گاليور
جاناتان سويفت؛ بهاهتمام: اريك كستنر؛ مترجم: هومان قشقايي - موسسهانتشارات اميركبير، كتابهاي شكوفه - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 2 سال 1394 - 2200 نسخه - 15000 ريال
32- شاهزاده خوشبخت
شاگا هيراتا؛ مترجم: بيژن نامجو - قدياني - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 2 سال 1394 - 2200 نسخه - 15000 ريال
33- آني دختر مو قرمز
لوسيمود مونتگمري؛ مترجم: بيژن نامجو - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 6 سال 1394 - 2200 نسخه - 15000 ريال
34- قوهاي وحشي
هانسكريستيان اندرسن؛ مترجم: بيژن نامجو - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 5 سال 1394 - 2200 نسخه - 15000 ريال
35- تام ساير
مارك تواين؛ مترجم: بيژن نامجو - قدياني، كتابهايبنفشه - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 5 سال 1394 - 2200 نسخه - 15000 ريال
36- پسران سرنوشت
دارن شان؛ مترجم: فرزانه كريمي - موسسه انتشارات قدياني - 248 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 9 سال 1394 - 550 نسخه - 100000 ريال
37- شاهزاده اشباح
دارن شان؛ مترجم: فرزانه كريمي - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 204 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 10 سال 1394 - 550 نسخه - 100000 ريال
38- دستيار يك شبح
دارن شان؛ مترجم: سوده كريمي؛ ويراستار: فرزانه كريمي - قدياني، كتابهايبنفشه - 232 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 12 سال 1394 - 550 نسخه - 100000 ريال
39- كلبهي عمو تام
هريتاليزابت(بيچر) استو؛ مترجم: محسن سليماني - افق - 678 صفحه - جيبي (گالينگور) - چاپ 6 سال 1394 - 3000 نسخه - 240000 ريال
40- گوزن و گوسفند در سرزمين عجايب
داريوش رمضاني - نشر چشمه - 76 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 2 سال 1394 - 1000 نسخه - 60000 ريال
41- فيل بدجنس و 5 قصهي كلاسيك ديگر
مترجم: پريسا همايونروز - قدياني، كتابهايبنفشه - 48 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1100 نسخه - 75000 ريال
42- سه بز و 5 قصهي كلاسيك ديگر
مترجم: پريسا همايونروز - قدياني، كتابهايبنفشه - 48 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1100 نسخه - 75000 ريال
43- لكلك و روباه و 5 قصهي كلاسيك ديگر از ازوپ
مترجم: پريسا همايونروز - قدياني، كتابهايبنفشه - 48 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1100 نسخه - 75000 ريال
44- غاز طلايي و 5 قصهي كلاسيك ديگر
مترجم: پريسا همايونروز - قدياني، كتابهايبنفشه - 48 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1100 نسخه - 75000 ريال
45- نبرد با موجود عجيب= Fight strange creatures
شاعر: مهران آذربايجانيورنوسفادرائي(عاشقپيشه)؛ تصويرگر: پوران شادفر - مهرانآذربايجانيورنوسفادرائي - 42 صفحه - رحلي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 500 نسخه - 80000 ريال
46- قصههاي سرزمين اشباح: ارباب سايهها
دارن شان؛ مترجم: فرزانه كريمي - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 232 صفحه - (در12جلد ) - جلد 11 - رقعي (شوميز) - چاپ 9 سال 1394 - 550 نسخه - 100000 ريال
47- گرداب سكندر: براي سالهاي آخر دبستان و دوره راهنمايي تحصيلي
رضا رهگذر - سوره مهر - 40 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 6 سال 1394 - 2500 نسخه - 47000 ريال - 0 -255-506-964-978 انتخاب
48- دوستان داداشي
شاعر: شكوه قاسمنيا - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 13 سال 1394 - 1100 نسخه - 25000 ريال - 0 -449-417-964-978 انتخاب
49- خانهي داداشي: بر اساس كتابي از شارات - تاكر
شاعر: شكوه قاسمنيا - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 13 سال 1394 - 1100 نسخه - 25000 ريال - 3 -448-417-964-978 انتخاب
50- روز داداشي
شاعر: شكوه قاسمنيا - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 13 سال 1394 - 1100 نسخه - 25000 ريال - 6 -447-417-964-978 انتخاب
51- اسباببازيهاي داداشي
شاعر: شكوه قاسمنيا - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 13 سال 1394 - 1100 نسخه - 25000 ريال - 6 -450-417-964-978 انتخاب
52- حرفهاي خوب
كارل نوراك؛ مترجم: مهناز عسگري؛ ويراستار: پروانه بيات - صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران (سروش) - 28 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 2 سال 1394 - 1000 نسخه - 65000 ريال
53- قصههاي حاتم طايي
عليرضا هاديپوربرزگر - عليرضا هاديپوربرزگر - 114 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 500 نسخه - 60000 ريال
54- صلوات هديهاي آسماني (شعرهايي درباره درود و سلام بر پيامبر و اهل بيت پاكش)
شاعر: سيدمحمد مهاجراني؛ تصويرگر: ندا عظيمي - ذكر،كتابهاي قاصدك - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1500 نسخه - 25000 ريال
55- شاديانههاي خاله ستاره
شاعر: محسن كريمي؛ شاعر: امير آقاخاني؛ شاعر: سهيل سليمي - باغ ستاره - 20 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 100 نسخه - 100000 ريال
56- شهرداريه شهرمون
شاعر: مصطفي رعيتي؛ تصويرگر: آيه منعظر - آرمان براثا - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 40000 ريال
57- قورباغه مهربان و لاكپشت تنبل
مصطفي رعيتي؛ تصويرگر: آيه منعظر - آرمان براثا - 12 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 1000 نسخه - 50000 ريال
58- راز خواب آستياگ شاه
بازنويسي: محمدرضا يوسفي؛ ويراستار: فرشيد ابراهيمي؛ تصويرگر: كمال طباطبايي - شركت انتشاراتي پارس پيدورا - 20 صفحه - رحلي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 3000 نسخه - 65000 ريال
59- مرغ نوروزي و عيد نوروز: 28 قصه
سيدحسين ميركاظمي؛ ويراستار: فروغ رمضاني؛ تصويرگر: محسن حسنپور - قدياني، كتابهايبنفشه - 160 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 2200 نسخه - 100000 ريال
60- سايه
شاعر: سهيل سليمي؛ ويراستار: مهرداد اميني؛ ويراستار: هدا صدر - باغ ستاره - 8 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 100 نسخه - 10000 ريال
61- بهداشت
شاعر: امير آقاخاني؛ ويراستار: مهرداد اميني؛ ويراستار: هدا صدر - باغ ستاره - 8 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 100 نسخه - 10000 ريال
62- سايه
شاعر: سهيل سليمي؛ ويراستار: مهرداد اميني؛ ويراستار: هدا صدر - باغ ستاره - 8 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 100 نسخه - 10000 ريال
63- قلك
شاعر: عباس آقاخاني؛ ويراستار: مهرداد اميني؛ ويراستار: هدا صدر - باغ ستاره - 8 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 100 نسخه - 10000 ريال
64- انرژي
شاعر: سهيل سليمي؛ ويراستار: مهرداد اميني؛ ويراستار: هدا صدر - باغ ستاره - 8 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 100 نسخه - 10000 ريال
65- رايانه
شاعر: ايمان جعفرآبادي؛ ويراستار: مهرداد اميني؛ ويراستار: هدا صدر - باغ ستاره - 8 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 100 نسخه - 10000 ريال
66- صرفهجويي
شاعر: امين فرجي؛ ويراستار: مهرداد اميني؛ ويراستار: هدا صدر - باغ ستاره - 8 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 100 نسخه - 10000 ريال
67- مهد كودك
شاعر: محسن كريمي؛ ويراستار: مهرداد اميني؛ ويراستار: هدا صدر - باغ ستاره - 8 صفحه - خشتي (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 100 نسخه - 10000 ريال
68- آزمونهاي مرگ
دارن شان؛ مترجم: سوده كريمي؛ ويراستار: فرزانه كريمي - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 208 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 10 سال 1394 - 550 نسخه - 100000 ريال
69- دخمه خونين
دارن شان؛ مترجم: سوده كريمي؛ ويراستار: فرزانه كريمي - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 202 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 10 سال 1394 - 550 نسخه - 100000 ريال
70- قاتلان سحر
دارن شان؛ مترجم: فرزانه كريمي - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 224 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 10 سال 1394 - 550 نسخه - 100000 ريال
71- درياچه ارواح
دارن شان؛ مترجم: فرزانه كريمي - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 288 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 9 سال 1394 - 550 نسخه - 100000 ريال
72- روز داداشي
شاعر: شكوه قاسمنيا - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 60 صفحه - خشتي (گالينگور) - چاپ 7 سال 1394 - 1100 نسخه - 180000 ريال
73- قصههاي شيرين جهان (جلدهاي 11 تا 20)
شاگا هيراتا؛ بن زلس؛ ويلهلمكارل گريم - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 134 صفحه - (در2جلد ) - جلد 2 - خشتي (گالينگور) - چاپ 11 سال 1394 - 1100 نسخه - 180000 ريال
74- مامان بيا جيش دارم
شاعر: شكوه قاسمنيا - موسسه انتشارات قدياني، كتابهاي بنفشه - 24 صفحه - رحلي (گالينگور) - چاپ 6 سال 1394 - 2200 نسخه - 125000 ريال
|
|
↧
November 25, 2015, 8:30 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، امروز پنجم آذرماه برابر با سالروز درگذشت محمدعلی فروغی، ملقب به ذکاءالملک است. وی ادیب، روزنامهنگار و سیاستمدار و آخرین نخستوزیر دولت رضاشاه و نخستین نخستوزیر محمدرضاشاه بود. درباره نقش وی در حوزه سیاست تا کنون داوریهای درست و نادرست بسیاری صورت گرفته است. هر چند قضاوتهایی که درباره او شده همگی بیغرض نبودهاند، از دید امروزیان نقاط تاریک و روشنی زیادی در کارنامه وی وجود دارد که باعث شده از او چندان به خوبی یاد نشود.
ناگفتههای فراوان درباره علل ناکامی ایران در راهیابی به کنفرانس صلح
با نوع نگاههای مختلف به این سیاستمدار ادیب باعث نمیشود تا از آثارش در سیاست بهره نجوییم. هنوز کتاب «یادداشتهای روزانه فروغی از سفر کنفراس صلح پاریس 1918- 1920» منبع خوبی برای رجوع سیاستمداران امروز است. به مناسبت سالروز درگذشت وی قسمتهایی از این کتاب را انتخاب کردیم تا از ورای یادداشتها سیاستمدار پهلوی وی را بهتر بشناسیم.
کتاب «یادداشتهای روزانه فروغی از کنفرانس صلح پاریس 1918-1920» از ایامی است که ذکاءالملک به سمت رئیس دیوان عالی تمیز در جزو هیات اعزامی ایران برای راهیابی به کنفرانس صلح عازم پاریس شد. وی در طول تقریبا دو سال (17 دسامبر 1918 تا 11 اوت 1920/ 25 آذر 1297 تا 20 مرداد 1299) اخبار و وقایع هر روز را یادداشت کرده و چون خود در مسیر جریانها بوده و به جزئیات بسیاری ورود داشته، یادداشتهایش دربرگیرنده نکتههای تازه و ناگفته فراوان درباره علل ناکامی ایران در راهیابی به کنفرانس صلح، داخل شدن ایران در مجمع ملل، روابط انگلیسها با وثوق الدوله، قرارداد نهم اوت 1919 و بعضی از رجال سیاسی ایران در آن روزگار است. جز این، چنان که انتظار میرود، یادداشتهای فروغی حاوی فواید فرهنگی و ادبی فراوانی نیز هست. این یادداشتها نزدیک به صد سال نزد خانواده فروغی محفوظ بوده و اکنون برای نخستین بار منتشر میشود.
بیاعتنایی فرانسویها به هیات ایرانی
در سطوری از این یادداشتها فروغی از تهیه لایحه استقلال ایران سخن میگوید. همچنین وی درباره برخی تبادلات با روزنامههای فرانسه مینویسد: «صبح مشغول کار بودیم و من لایحه راجع به استقلال ایران را تهیه کردم. بعد از نهار پاکنویس لایحه سابق را که راجع به حقانیت ایران در قبول شدن در کنفرانس است نمودم. عصر مسیو باربی که نویسنده است در روزنامه Journal Le و اخیرا در ایران بوده و با میرزا حسینخان آشناست اینجا آمد و مدتی درخصوص مقاصد خودمان و مساعدتهایی که از روزنامجات پاریس متوقعیم (صحبت) کردیم. به عقیده او در روزنامجات وقتی باید چیز نوشت که موقع کارهای ایران باشد. چون پیش از وقت اگر نوشته شود فراموش میشود و بعد تکرار مطلب هم خنک است. (ص 40)
در بیشتر صفحات این یادداشتها ذکاءالملک در نامههایی که به تهران مینویسد از سلطه و ترس سیاستمداران ایرانی از انگلیس سخن میگوید. در همین قسمت درباره هشدار وی درباره ترس ایرانیان منصبدار از انگلیس میخوانیم: «این دو روزه با انتظامالملک و میرزا حسینخان گفتگو میکردم که ترتیب تلگرافی به طهران داده شود که اوضاع را به آنها حالی کنیم که خیلی از انگلیسها مرعوب نباشند و خود را به دامن آنها نیندازند. تلگراف را هم ترتیب داده به مشاور دادیم. اما او مخالف است و گفتگو میکنیم که شاید خودمان بکنیم.» (ص 53)
فروغی در برخی مطالب خود از بیاعتنایی دولت ایران به فرستادگان پاریس گلایه میکند و مینویسد: «مشاور امشب در سر شام حاضر نبود و مهمان بود. غفارخان اینجا بود. صحبتهای زیاد در کار مملکت و مأموریت خود کردیم. درست عکس صوت ناصرالملک است و همان حرفهای قدیم که احزاب با هم متفق شوند و ضمنا فهمیدم که خوب او را پخته که ایران باید خود را در دامن انگلیس بیندازد. حرف صحیحش این بود که این هیئت شما و طهران باید بهاتفاق کار کنند. بدبختانه این هم نمیشود و از قراری که استنباط میشود در طهران انگلیسها میخواهند با دولت کارها را تمام کنند و حتیالامکان نگذارند مطلب ایران در کنفرانس بیاید. کسی هم تا به حال در پاریس به شأن ما اعتنایی نکرده است.» (ص 60)
دریغ فروغی از فرصتسوزی تهران در کنفرانس صلح پاریس
مطالعه یادداشتهای فروغی اطلاعاتی از افراد هم سفر وی به ما میدهد، افرادی که فروغی آنها را به خوبی وصف میکند. درباره همسفران وی در این سفر آمده است: «در هر حال انگلیسها میخواهند به همین حقهبازیها سر ما را گرم کنند تا کنفرانس تمام شود. ضمنا ناصرالملک هم در این میانه بازی غریبی میکند و گمان من این است که سرگردانی و تردید علاءالسلطنه هم زیر سر او باشد که میخواهد به هر نحوی هست ایران را در دامن انگلیس بیندازد و علاءالسلطنه که آدم فقیری است در مقابل حقهبازی او مقهور است. غفارخان را که دیدم به کلی خر ناصرالملک است. علاءالسلطنه گمان میکنم از او پختهتر باشد. خلاصه مشاور هم که ماشاءالله خر وامانده است. تا نزدیک ظهر خواب است. بعد برمیخیزد یا درس انگلیسی میخواند یا سیگار میکشد و فکر میکند یا کارهای مختلفه. بعد از ناهار هم همینطور و عصر گردش و مهمانی و تئاتر. نمیدانم پیش خود چه فکر میکند و هیچ خیال نمیکند که من در اینجا برای کاری آمدهام و برای موفق شدن به مقصود اقدامی باید بکنم. اگر من و میرزا حسینخان و انتظامالملک جنب و جوشی نمیکردیم هیچ کار تا به حال نشده بود. اگرچه حالا هم کاری نشده است ولی ما آنچه از دستمان برمیآمده کردهایم. از آن طرف ممتازالسلطنه هم جز ادعا کاری نمیکند و خیلی کوک است از اینکه در کارهای ما شرکت ندارد. هرچه هم به مشاور میگوییم که این مرد را نگهداری کند و اقلا سرش را شیره بمالد به خرجش نمیرود. لجوج غریبی است. غالب اوقات حرفی که میزنیم و راهی که پیش پایش میگذاریم قبول نمیکند و کلیه inertie غریبی دارد.» (ص 66)
زمانی که خاطرات فروغی در سفر پاریس را ورق میزنید، نگرانی وی درباره وضعیت ایران و تاسف به دلیل داشتن دیپلماتهای نالایق را درمییابید، در این رابطه میخوانیم: «لایحه مطالبه خسارات را تمام کردیم. صبح مشاور و علاءالسلطنه و میرزا حسینخان و انتظام به اطاق من آمدند که صحبتهای علاءالسلطنه را بشنوند و مشاوره کنند. تقریبا تمام وقت ما به این گذشت که باید کاری کرد که طهران با ما موافق باشد والا کار پیش نمیرود و هرچه خواستیم از این مرحله تجاوز کنیم، نشد. علاءالسلطنه حالیه خیلی شباهت به پدرش دارد. فکر و رایی از خود ندارد. گمانم این است که آنچه میگوید همان است که از ناصرالملک آموخته است. ضمنا انگلیسها هم او را خوب مالاندهاند. حقیقه با این قسم دیپلماتها چگونه کار ایران ممکن است صورت بگیرد. بعد از ظهر باز ممتازالسلطنه آمد و در باب لایحه مجمع ملل گفتگو کردیم. ضمنا علیقلیخان جوش و خروش دارد که کاری بکند که ممتازالسلطنه به کمیسیون مجمع ملل نرود و با آمریکاییها صحبت کرده است که بلکه خود مشاور برود.» (ص 74)
کتابهایی به زبان انگلیسی که علیقلیخان به ذکاءالملک عیدی داد
فروغی در کنار ماموریت سیاسی که برای انجام آن در پاریس اقامت گزیده، به برخی امور شخصی نیز رسیدگی میکند. از جمله وی از گشت و گذار و خرید کتاب میگوید: «صبح خیلی دیر برخاسته روزنامه خواندم و بعد از نهار به کتابخانه رفته بعضی از کتابهایی که سفارش داده بودم گرفتم. از جمله از سه جلد کتابی که میرزا عباسقلی خان سفارش داده بود دو جلد پیدا شده بود گرفتم. در بین راه هم یک دوره populaire Astronomie فرانسو آراگو در کنار رودخانه یافتم، به دوازده فرانک خریدم. گردش کنار رودخانه و جلوی کتابفروشیها برای من ضرر دارد. خلاصه منزل آمده بعد از صرف چای و نوشتن چند فقره کاغذ به احتشام همایون و غفارخان و میرزا علیاصغرخان، لباس پوشیده به منزل علیقلیخان که مهمان بودیم رفتیم و شبی نه بد و خوب گذراندیم. علیقلیخان چهار جلد کتاب انگلیسی به من به عنوان عیدی داد. بعضی از آنها خوب کتابهایی است. اوضاع سیاسی اروپا درهم برهم است و معلوم نیست چه خواهد شد. متفقین هم در باب صلح با هم متفق نیستند و هریک دعاوی زیاد دارند. به نظر میآید که آینده خالی از اشکال نباشد.» (ص 83)
در سطوری از یادداشتهای فروغی به برخی اتفاقات از جمله بدگویی روزنامه تایمز اشاره میکند و مینویسد: «صبح میرزا حسینخان آشفته بود از اینکه روزنامه تایمز مقاله نوشته و از ایران بد گفته و تقاضاهای ما را سفیهانه محسوب داشته است. گفتم آنوقت که من ترتیب آن نقشه را که شما با مسیو پرنی ترتیب دادید و به حرف ما گوش ندادید برای همین بود که امروز اینطور استهزا نشویم. اما حالا هم از این بابت نباید آشفته شد و باید تلافی کرد. سر نهار با مسیو پرنی که دیشب از سفر مراجعت کرده دعوایشان شد، به واسطه اینکه در مساله ارفعالدوله و وزیر مختار فرانسه مزخرف میگفت.» (ص 106)
کتاب «یادداشتهای روزانه فروغی از کنفرانس صلح پاریس 1918-1920» به خواستاری زندهیاد ایرج افشار و تلاش مشترک محمدافشین وفایی و پژمان فیروزبخش در 736 صفحه، شمارگان یک هزار و 500 نسخه به بهای 65 هزار تومان از سوی انتشارات سخن منتشر شده است. |
|
↧
November 25, 2015, 8:30 pm
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- حجتالاسلام سید حسن اسلامی، پژوهشگر حوزه دین و اخلاق و محمد میلانی، مترجم و پژوهشگر فلسفه برای آخر هفته علاقهمندان به کتاب دو کتاب «تزکیهالنفس» و «درباره فردیت و فرمهای اجتماعی» را پیشنهاد دادند.
سیر مراحل سلوک در «تزکیهالنفس»
حجتالاسلام دکتر سید حسن اسلامی اردکانی، پژوهشگر دین و اخلاق، استاد تمام و مدیر گروه فلسفه اخلاق دانشگاه ادیان و مذاهب، برای علاقهمندان حوزه دین و فلسفه اسلامی کتاب «تزکیهالنفس» اثر آیتالله سید کاظم حسینیحائری را پیشنهاد داد. وی گفت: این کتاب از سوی انتشارات دارالبشیر در قم منتشر شده است.
سردبیر نشریه پژوهشهای ادیانی و فصلنامه نقد کتاب «اخلاق، علوم تربیتی و روانشناسی» افزود: حائری در این کتاب از نوشتههای خواجه عبدالله انصاری الگوبرداری کرده است اما در اثنای کتاب به وی حمله کرده است، اتفاقا در نقدی که برای کتاب نوشتم به این موضوع اشاره کردم که چگونه یک نویسنده میتواند نوشته دیگران را الگو و در عوض آنها را به باد انتقاد بگیرد که از مسیر اهلبیت (ع)، دور شده است.
دبیر علمی دوازدهمین جشنواره نقد کتاب با اشاره به اینکه کتاب حاضر به زبان عربی و فارسی است، اظهار کرد: بحث اصلی حائری در کتاب «تزکیهالنفس» وجود عرفان اسلامی عرفانِهای دروغین است. وی در بخش دیگری به سماع و مراحل سلوک و عرفان راستین پرداخته است.
اصلاح بدفهمی «اقتدار قانون» در اثر زیمل
محمد میلانی، پژوهشگر حوزه فلسفه و مترجم، برای آخر هفته علاقهمندان به کتابخوانی در حوزه اندیشه کتاب «درباره فردیت و فرمهای اجتماعی» اثر گئورک زیمل را پیشنهاد داد.
میلانی گفت: «درباره فردیت و فرمهای اجتماعی» اثر گئورک زیمل را شهناز مسمیپرست به فارسی ترجمه کرده است. این مترجم به خوبی توانسته متن اصلی را به زبان فارسی برگرداند.
وی اظهار کرد: زیمل، از جمله متفکرانی است که درباره قراردادهای اجتماعی دارای آرای مناسب و درخوری است. وی با شیوه تفکر خود بر ایدئالیسم آلمانی و شکلگیری شِبه اومانیسم کارکرده است.
این پژوهشگر فلسفه با بیان این که این کتاب میتواند منبع مناسبی برای دانشجویان فلسفه باشد، افزود: یکی دیگر از بحثهای بسیار جذاب و مهم زیمل درباره «مبادله» است. او که انسان را موجودی اهل تعامل میداند، بر این باور است که بسیاری از کنشها متضمن تأثیرات متقابلاند.
وی ادامه داد: زیمل واژه «تأثیرات متقابل» را بیمنظور به کار نمیبرد زیرا مایل است بدفهمی و یا اغتشاش فکری درباره «مبادله» را آشکار سازد. اغتشاشی که سرآغاز آن به بدفهمی مفهوم «رابطه» برمیگردد. به طوری که به قول زیمل گویی «چیزی است بیرون از عناصری که رابطه میان آنها روی میدهد.»
به اعتقاد میلانی، زیمل به توضیح فرم «اقتدار قانون» و یا فرمانبرداری از اصلی غیرشخصی و عینی، نیز میپردازد. فرمی که از نظر وی ـ به دلیل غیرشخصی بودن و عینیشدگیِ قانون ـ فاقد تعاملی واقعی و یا بیواسطه است. از اینرو با وجودی که این فرم را محروم از عنصر آزادی میداند، آنرا برای انسان مدرن ـ که آگاه به تفاوت میان قلمروهای خودانگیختگی و اطاعت است ـ شریفتر میداند. |
|
↧
November 25, 2015, 9:00 pm
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)ـ پنجم آذر سال 1358، امام خمینی (ره) فرمان تاریخی تشکیل بسیج مستضعفان را صادر کرد. اسناد بهدست آمده از لانه جاسوسی و اظهارات صریح حکام آمریکایی مردم و رهبران کشور و بهویژه حضرت امام را با این حقیقت آشکار مواجه ساخت که احتمال مداخله نظامی آمریکا و هجوم به جمهوری اسلامی، امری بعید و غیرممکن نبوده و با توجه به سوابق این کشور در جهان لزوم آمادگی مردم برای مقابله و رویارویی را در کوتاهترین زمان ممکن آشکار میساخت. بر این اساس امام امت در پنجم آذرماه سال 1358، یعنی در مدتی کمتر از یک ماه بعد از انقلاب دوم، فرمان تاریخی تشکیل بسیج را صادر فرمودند: «یک مملکت بعد از چند سالی که 20 میلیون جوان دارد باید 20 میلیون تفنگدار داشته باشد و 20 میلیون ارتش داشته باشد و یک چنین مملکتی آسیبپذیر نیست.»
مردم ایران که دل در گرو عشق به انقلاب و هدفهای والای آن داشتند، با آمادگی و قصد و اراده خللناپذیر برای پاسداری از دستاوردهای انقلاب، گروههای مقاومت مردمی را در پایگاههای بسیج و در آن زمان در مساجد سراسر کشور تشکیل دادند. از آن زمان تاکنون بسیج در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در کشور حضور داشته و فعال است.
بر اساس اطلاعات آماری منتشر شده توسط موسسه خانه کتاب، با کلیدواژه «بسیج» از نخستین روز سال 1357 تا پنجم آذرماه 244 کتاب در این حوزه منتشر شده است. از میان 244 عنوان کتاب 194 عنوان چاپ نخست و 50 عنوان بازچاپی هستند.
همچنین 238 عنوان کتاب تالیف و 6 عنوان ترجمه در این آمار جای گرفتهاند. ناشران تهرانی 198 عنوان و ناشران شهرستانی 46 عنوان کتاب در این زمینه منتشر کردهاند. 83 عنوان کتاب نیز در زمینه کمک آموزشی به چاپ رسیده است. با بررسی آمار منتشر شده در این حوزه میتوان مشاهده کرد که تعداد زیادی از این عناوین چاپ نخست هستند و همچنین کتابهای کمک آموزشی که برای المپیاد بسیج و ... تهیه شده است. گزارشی از گزیده کتابهای چاپ نخست در ادامه آمده است.
فرايند تاسيس بسيج و ادغام آن در سپاه
غلامرضا خاركوهي - نوروزي - 194 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1394 - 2000 نسخه - 80000 ريال
بسيج و امنيت ملي: مطالعه موردي استان سيستان و بلوچستان
حبيب لكزايي - تهيه كننده: موسسه فرهنگي هنري عرشيان كوير تاسوكي - بهاهتمام: شريف لكزايي - موسسه فرهنگي هنري ابناءالرسول (ص) - 368 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1393 - 1000 نسخه - 100000 ريال
بسيج سازندگي، كارآفريني و محروميتزدايي
سازمان بسيج سازندگي خراسان جنوبي - فكر بكر - 104 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1393 - 400 نسخه
تاريخ شفاهي پايگاه مقاومت نبوت (بسيج كاركنان دانشگاه شهيد بهشتي)
حسن اميناسماعيلي - جليل كاوه - سيدتوفيق حسيني - جهاد دانشگاهي، واحد شهيد بهشتي - 84 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1393 - 1000 نسخه - 98000 ريال
فرهنگ بسيج و دفاع غيرعامل
تدوين: محسن فردرو - تدوين: مريم علاءالديني - زيرنظر: محمدرضا مصطفوي - نبوي - 144 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1392 - 1000 نسخه - 55000 ريال
خاكي از جنس آسمان: مروري بر شكلگيري و توسعهي بسيج
تدوين: مهدي خاني - معاونت روابط عمومي و انتشارات سپاه - 554 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1392 - 3000 نسخه - 150000 ريال
نگاهي به تهديدات نوين و نقش بسيج در حوزهي پدافند غيرعامل
تدوين: غلامرضا جلالي - بوستان حميد - 72 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1390 - 2500 نسخه - 30000 ريال
بسيج و جايگاه آن در نظام ديني
محمدجواد قاسمي - نسيم رحمت - 200 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1388 - 1000 نسخه - 30000 ريال
قدرت نرم، فرهنگ و امنيت (مطالعه موردي بسيج)
اصغر افتخاري - دانشگاه امام صادق (ع) - 502 صفحه - رقعي (گالينگور) - چاپ 1 سال 1387 - 1000 نسخه - 55000 ريال - 0 -67-7746-964-978 انتخاب
مجموعه مقالات پيرامون بسيج
- سازمان بسيج كارمندان، كارگران و اصناف كشور، واحد رسانهاي فرهنگ جاودان - 152 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1386 - 1000 نسخه - 10000 ريال
بسيج، مدرسه عشق
اسدالله محمدينيا - سبط اكبر (ع) - 64 صفحه - جيبي (شوميز) - چاپ 1 سال 1386 - 5000 نسخه - 5000 ريال
از بسيج تا انقلاب
چارلز تيلي - مترجم: علي مرشديزاد - پژوهشكده امام خميني(س) و انقلاب اسلامي، معاونت پژوهشي - 384 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1385 - 1000 نسخه - 32000 ريال
گزارش عملكرد و اثربخشي برنامههاي بسيج سازندگي در سال 1382
- سازمان بسيج سازندگي - 440 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1383 - 3000 نسخه
امور فرهنگي پرورشي پايگاه مقاومت بسيج اداري كارگري و اصناف
گردآورنده: واحدبسيجاداريكارگريواصنافبسيجمنطقهاصفهان - مركز فرهنگي شهيد مدرس - 48 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1383 - 2000 نسخه
امور پشتيباني پايگاه مقاومت بسيج اداري كارگري و اصناف
گردآورنده: واحدبسيجاداريكارگريواصنافبسيجمنطقهاصفهان - مركز فرهنگي شهيد مدرس - 28 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1383 - 2000 نسخه
امور عمليات پايگاه مقاومت بسيج اداري كارگري و اصناف
گردآورنده: واحدبسيجاداريكارگريواصنافبسيجمنطقهاصفهان - مركز فرهنگي شهيد مدرس - 40 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1383 - 2000 نسخه
امور آموزش پايگاه مقاومت بسيج اداري كارگري و اصناف
گردآورنده: واحدبسيجاداريكارگريواصنافبسيجمنطقهاصفهان - مركز فرهنگي شهيد مدرس - 32 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1382 - 2000 نسخه
امور آموزش عقيدتي سياسي بسيج اداري كارگري و اصناف
گردآورنده: واحدبسيجاداريكارگريواصنافبسيجمنطقهاصفهان - مركز فرهنگي شهيد مدرس - 64 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1382 - 2000 نسخه
طرح بسيج سازندگي (پروژههاي تخصصي)
شوراينويسندگان - تدوين: مسعود عدل طلب - تدوين: سيدمحسن عظيمي - موسسه فرهنگي شقايق روستا - 292 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1382 - 1000 نسخه
انديشهاي نوين: پيرامون بسيج انقلابي
مهدي خاني - سازمان بسيج دانشجويي - 160 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1382 - 9500 ريال
بسيج سازندگي: گزارش عملكرد و اثربخشي برنامههاي بسيج سازندگي در سال 1381
- قرارگاه بسيج سازندگي - 420 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1382
امور نيروي انساني پايگاه مقاومت بسيج اداري، كارگري و اصناف
واحدبسيجاداري،كارگريواصناف - مركز فرهنگي شهيد مدرس - 52 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1382 - 2000 نسخه
الگوهاي سازماندهي بسيج
مهدي خاني - سازمان بسيج دانشجويي - 170 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1382 - 2000 نسخه - 8500 ريال
يادگار ماندگار "آشنايي اجمالي با ضرورتها، سازمان، جايگاه قانوني و كاركردهاي بسيج"
تدوين: احمدرضا هدايتي - سازمان تحقيقات خودكفايي نيروي مقاومت بسيج - 166 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1381 - 5000 نسخه - 7500 ريال
درآمدي بر شناخت بسيج
مهدي خاني - فرهنگ و دانش - 190 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1380 - 3000 نسخه - 9600 ريال
ايدئولوژي و بسيج سياسي در انقلاب اسلامي ايران
ناصر خداياري - سالار - 220 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1380 - 3000 نسخه - 13500 ريال
بسيج در پرتو قانون
گردآورنده: مصطفي ترابي - گردآورنده: نبيالله روحي - موسسه فرهنگي انتشاراتي آيه،سازمان تحقيقات خودكفايي نيروي مقاومت بسيج - 706 صفحه - وزيري (گالينگور) - چاپ 1 سال 1379 - 3000 نسخه - 30000 ريال
انقلاب و بسيج سياسي
حسين بشيريه - دانشگاه تهران - 193 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1372 - 3000 نسخه - 1500 ريال
آشنائي با فعاليتها و عملكرد واحد بسيج مستضعفين
واحدبسيجمستضعفين - سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، واحد بسيج مستضعفين - 84 صفحه - وزيري - چاپ 1 |
|
↧
↧
November 25, 2015, 9:30 pm
علی اکبر عبدالرشیدی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره کتاب پیشنهادی خود برای مطالعه مخاطبان گفت: کتاب پیشنهادی من «تکانه جهانمندی» نوشته ایوبرونسویک و آندره دانزی است که از سوی انتشارات یونسکو منتشر شده بود و با ترجمه بنده و اختصاص عنوان فرعی «تولد یک تمدن»، این کتاب را از سوی انتشارات اطلاعات منتشر کردم.
وی درباره این کتاب توضیح داد: «تکانه جهانمندی» شامل نظر سه هزار نفر از اندیشمندان، متفکران و فلاسفه حاضر و گذشته و فعالان و متخصصان در زمینه اینترنت و دنیای مجازی، زبانشناسان، فرهنگ شناسان و دست اندر کاران علوم بیولوژی، ارتباطات، مخابرات و غیره، درباره دنیای جدیدی است که در قرن حاضر با آن رو به خواهیم بود.
عبدالرشیدی انتشار این کتاب را ابتکاری از سوی یونسکو عنوان کرد و درباره چگونگی شکلگیری آن گفت: مجموعه کامل اظهار نظرهای این سه هزار نفر در اختیار ایوبرونسویک و آندره دانزی از مقامات عالی سازمان یونسکو در فرانسه قرار گرفت و این افراد پس از تحقیق و بررسی بسیار کتابی کوچک در 116 صفحه تدوین کردند.
این نویسنده و مترجم همچنین درباره مهمترین مباحث مطرح شده در این کتاب گفت: این سه هزار متفکر در این کتاب از تمدن جدیدی حرف میزنند که بیاطلاعی و نا آگاهی از آن باعث میشود که از جریان این اتفاق بزرگ عقب بمانیم. بحث تغییر هویتها، افزایش مهاجرتها، شوکهای وارد شده به فرهنگ و زبان ملتها، آداب و رسوم دنیای جدید از جمله مباحث مطرح شده در این کتاب هستند.
وی افزود: شاید خواندن این کتاب در وهله اول کمی سخت باشد، چراکه چکیده اظهار نظر سه هزار متفکر و فیلسوف است. اما به نظر من خواندن آن برای آشنایی با دنیای پیش رو بسیار جذاب و جالب خواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «تکانه جهانمندی» به لیک زیر مراجعه کنید:
|
|
↧
November 25, 2015, 10:00 pm
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- چهلوهشتمین شماره از دو ماهنامه اخلاقی و تربیتی «خُلُق» با معرفی کتاب «ارشادالقلوب» از سوی علی جاننثاریون منتشر شد.
جاننثاریون در معرفی کتاب «ارشادالقلوب» اثر مرحوم دیلمی، کتاب حاضر را میراث گرانبهایی دانسته که در اختیار است. وی در نوشته خود ابتدا مختصری به ولادت و وفات حسنبن ابیالحسن دیلمی اشاره و در ادامه به مقام علمی وی پرداخته است. در ادامه این نوشتار، ساختار کتاب و معرفی آن پیشروی خوانندگان قرار گرفته است.
«حباب شخصیت» بخشی است که در آن سید حبیب حسینی به تبیین موضوع عجب در چهل حدیث امام خمینی (ره)، پرداخته شده و در ادامه نیز در بخش «بغض فراق» مطلبی برگرفته از دعای غیبت امام زمان (عج) در در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.
علاقهمندان مباحث دینی و اخلاقی در ادامه مطالعه این ماهنامه میتوانند علاوه بر اینکه مطلبی درباره «پیشگویی کشیشان معنویت یا فریب (2)» را از نظر میگذرانند، میتوانند به اطلاعاتی درباره محتوای پایاننامه حجتالاسلام مصطفی حسینی با عنوان «نقش تاثیر زمان در سلوک اخلاقی» را مطالعه کنند.
دو ماهنامه تربیتی و اخلاقی «خُلُق» با مدیر مسئولی عبدالعلی حجتیانزاده و سردبیری حجتالاسلام محمدرضا مجیر به چاپ میرسد. علاقهمندان میتوانند جدیدترین شماره این ماهنامه را به بهای پنج هزار تومان از کتابفروشیها خریداری کنند. |
|
↧
November 25, 2015, 10:19 pm
بیژن بنفشهخواه در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در باره کتاب پیشنهادی خود برای مطالعه مخاطبان توضیح داد: یکی از جالبترین کتابهایی که خواندم و میخواهم خواندن آن را به همه مردم توصیه کنم، کتاب «قانون توانگری» نوشته کاترین پاندر است. این کتاب توسط خانم گیتی خوشدل ترجمه شده و توانسته در مسیر زندگی افراد زیادی تغییرات مثبت ایجاد کند.
وی درباره این کتاب توضیح داد: به طور کلی این کتاب میگوید قانون خلاقیت این است که به جای این که آرزوهای دیرین خود را با این بهانه که رؤیاهایی محال هستند سرکوب کنید، به طرزی سازنده به آنها نگاه کنید. یعنی اول بدانید آرزوهای شما چیستند، و بعد از آنها فهرستی تهیه کنید و مرتباً به سراغ آنها بروید. چراکه وقتی آرزوهایمان را مینویسیم، جایگاه آنها را در ذهنمان مرتب میکنیم.
این بازیگر شناخته شده سینما و تلویزیون ادامه داد: خواندن این کتاب برای من تجربهای زیبا بود و با توصیه کردن این کتاب برای مطالعه، سایرین را هم در این تجربه زیبا شریک میکنم.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «قانون توانگری» به لینک زیر مراجعه کنید
|
|
↧
November 25, 2015, 10:39 pm
مهدی غبرایی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در باره کتاب پیشنهادی خود برای مطالعه مخاطبان توضیح داد: کتابی که در حال حاضر خواندن آن را در دست دارم و بیش از نیمی از آن را خواندهام، «از سینما تک پاریس تا کانون فیلم تهران» به کوشش پرویز جاهد است که با عنوان فرعی «رو در رو با فرخ غفاری» از سوی انتشارات نی منتشر شده است.
غبرایی با بیان اینکه این کتاب مصاحبه پرویز جاهد با فرخ غفاری است افزود: پرویز جاهد با کتاب «نوشتن با دوربین» که گفتوگویی با ابراهیم گلستان بود، بر سر زبانها افتاد و در ادامه توانست پیش از درگذشت فرخ غفاری او را پیدا کند و با او صحبت کند که حاصل آن در این کتاب گردآوری شده است.
این مترجم با سابقه درباره فرخ غفاری نیز گفت: فرخ غفاری از بنیانگذاران کانون ملی سینمای ایران بود. از آنجا که مدتها به عنوان دستیار هانری لانگلوا، بنیانگذار سینما تک پاریس فعالیت میکرد و مدام در حال سفر بین تهران و پاریس بود، از این نظر تجربیات بسیاری اندوخته بود و در ادامه توانست بر بسیاری از هم نسلها و نسلهای پس از خود تأثیرگذار باشد.
وی افزود: از جمله آثاری که فرخ غفاری در آن سالها تولید کرد میتوان به «جنوب شهر»، «شب قوزی» و «زنبورک» اشاره کرد. آثار غفاری از اولین فیلمهایی بود که با تکنیکهای امروزی سینما ساخته شده بود وبعداً بر آثار افرادی چون ابراهیم گلستان، فریدون رهنما و بهمن فرمان آرا تأثیر گذاشت.
غبرایی همچنین درباره این کتاب گفت: مقدمه پرویز جاهد بر این کتاب، همانند یک رمان جذاب و پرکشش نوشته شده و از داستان پیدا کردن فرخ غفاری و مصاحبه با او پیش از مرگش سخن گفته است. خواندن این کتاب، خواندن روایتی شیرین از تاریخ سینمای ایران از سال 1324 تا کنون است که خواندن آن را به هر علاقهمند به سینما و تاریخ پیشنهاد میکنم.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «از سینما تک پاریس تا کانون فیلم تهران» به لینک زیر مراجعه کنید:
|
|
↧
↧
November 25, 2015, 11:00 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «خاطرات و اسناد عبدالحسین نوایی» (نکتهها و ناگفتههای عصر پهلوی) به کوشش رضا مختاری اصفهانی منتشر شد. عبدالحسین نوایی از جمله افرادی است که با نظر به زندگی و فعالیتهای او، میتوان از رجال فرهنگیاش برشمرد.
وی از سنین کم در مطبوعات جدی ایران قلم زد و هیچگاه در عرصه ادبیات و تاریخ، قلم بر زمین نگذاشت. نوایی در وزارت فرهنگ وقت هم مشاغل گوناگونی را تجربه کرد و علاوه بر اینها در مدارس نیز تدریس میکرد.
نوایی که متولد سالهای پایانی سلسله قاجار بود، بهواسطه پیشینه خانوادگی و علایق فرهنگیاش با روشنفکرانی چون عباس اقبال آشتیانی، محمد قزوینی و سیدحسن تقیزاده همراه و همکار شد. اقبال به نوایی چندان اعتماد و اعتقاد داشت که او را به محافل یاران همراهش میبرد. تقیزاده نیز خاطراتش را برای نوایی تقریر میکرد. بخشهایی از خاطرات و اسناد نوایی در این کتاب، بازگوکننده نقلها و ماجراهایی است که پیشتر از آنها سخن نرفته است.
حشر و نشرهای فرهنگی نوایی، همنشینیاش با تقیزاده و اقبال، دوران انتشار مجله یادگار و مشاهداتش از جامعه و سیاست و فرهنگ ایرانی، مجموعه خاطرات و اسناد وی را به اثری حاوی نکتههای تازه و نوگفته تبدیل کرده است.
ذیذگاههای او درباره وقایع مهم تاریخ معاصر ایران اعم از روی کار آمدن رضاخان، شهریور 1320، قدرتگیری محمدرضا پهلوی، ملی شدن صنعت نفت، سقوط مصدق و حزب توده و دستنوشتهها و تقریرات وی که به کوشش رضا مختاری اصفهانی گرد آمده، از این اثر، کتابی جامع و مستند درباره تاریخ معاصر ایران ساخته است.
وی در بخشی از کتاب که به موضوع کودتای 28 مرداد اختصاص دارد، چنین تعریف میکند: «یادم است در خانه روبرویی ما زنی بود. مثل اینکه برای غارت خانه مصدق رفته بود. یک گلدان هم نصیب او شده بود. معلوم بود خیلی دیرتر از همه رفته است. خانه فردی را که حداقل یکوقتی رئیسالوزرای این مملکت بود غارت کردند. اقلا باید حفظ آبرویش بشود. بیچاره و بی شعور شاه که این آدم را درک نکرد و لجبازی کرد و بیش از همه با او کاوید. چون به او گفته بود آقا، تو سلطنتت را بکن. حکومت را بگذار دستگاه دولتی انجام بدهد. این همانی است که مشروطیت میگوید. شاه نماینده کشور و فوق احزاب است و خالی از مسئولیت. کسی که خالی از مسئولیت است، نباید دخالت هم بکند...»
«خاطرات و اسناد عبدالحسین نوایی» (نکتهها و ناگفتههای عصر پهلوی) گردآوری رضا مختاری اصفهانی، در 612 صفحه با بهای 43 هزار تومان از سوی بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است. |
|
↧
November 25, 2015, 11:30 pm
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نخستین چاپ کتاب «تفسیر تصاویر اشعه x شکم برای دانشجویان پزشکی» نوشته کریستوفر کلارک و آنتونی داکس، با ترجمه دکتر علی ابطحیراد، استاد دانشگاه علوم و تحقیقات تهران، از سوی انتشارات تیمورزاده به بازار نشر عرضه شده است.
این کتاب در دو فصل «درباره اشعههای x» و «وجود هوا در ناحیه نادرست» تدوین شده است. در نخستین فصل کتاب به موضوعاتی مانند اندیکاسیونهای گرفتن اشعه x شکمی، مناظر اشعه x، کیفیت رادیوگرافی، آناتومی طبیعی بر اشعه x شکمی و گزارش و نمایش یک تصویر رادیوگرافی شکمی پرداخته شده است.
در نخستین فصل کتاب درباره این موضوع که «چگونه تصاویر اشعه x (رادیوگرافیها) ذخیره میشوند؟» آمده است: «در برخی از بیمارستانها رادیوگرافیها بر روی فیلم اشعه x چاپ میشوند؛ اما هماکنون اکثر مراکز پزشکی از سیستم ذخیرهسازی رادیوگرافی دیجیتال کامپیوتری برای ذخیره کردن تصاویر اشعه x استفاده میکنند و بنابراین نیاز به فیلم حذف میشود. این سیستم بهعنوان سیستم ارتباطی آرشیو کردن عکس (pacs) شناخته میشود. پزشکان و دیگر متخصصین مراقبت بهداشتی به مشاهده تصاویر (رادیوگرافیها) بر صفحه کامپیوتر بوده و دستکاری کردن تصویر امری آسان است.
در ادامه این فصل اشاره شده که موارد ضروری برای درخواست اندیکاسیونهای شکمی در مواردی شامل مطرح بودن انسداد روده، مطرح بودن پرفوراسیون (سوراخ شدگی)، درد شکمی غیرمتمایز یافته متوسط تا شدید، احتمال جسم خارجی و پیگیری سنگ مجاری کلیوی قابل درخواست است.
نویسنده در دومین فصل کتاب به تشریح مباحثی مانند وجود هوا در ناحیه نادرست، روده، کلسیفیکاسیون و ناتوانی (استخوانها و ارگانهای توپر) پرداخته است.
وی برای تشریح چگونگی «گاز آزاد در روده» آورده است: «برای انجام این عمل برای علامت ریگلر (گاز در هر دو سمت دیواره رودهای وجود دارد.) گاز در حاشیه کبد دقت نمائید و دقت کنید که آیا لیگامنت فالسیپاروم قابل مشاهده است. برای گاز آزاد در خلف صفاق (پنوموتروپریتونئوم) مشاهده کنید. برای انجام این امر بهطور اختصاصی برای گاز در حاشیه کلیهها نگاه کنید. به کبد (ربع فوقانی راست) برای نواحی خطی از افزایش روشنی (شفافیت) نظر بیندازید. گازی که به سوی مرکز کبد دیده میشود نشاندهنده گاز در داخل درخت صفراوی (پنوموبیلی) است. برای مثال در داخل مجرای صفراوی مشترک (cbd)، مجاری کبدی و یا کیسه صفرا، گازی که به سوی محیط کبدی دیده شود نشاندهنده گاز در داخل ورید پورتال است.»
در ادامه این مبحث درباره علل اصلی گاز خلف صفاقی به مواردی مانند سوراخشدگی قسمت خلفی دوازدهه سوارخشدگی کولون صعودی یا نزولی، پرفوراسیون رکتال (راسترودهای) (مانند: پس از عمل جراحی/ بعد از آندوسکوپی/ وارد کردن جسم خارجی) اشاره شده است.
نخستین چاپ کتاب «تفسیر تصاویر اشعه x شکم برای دانشجویان پزشکی» با شمارگان سه هزار نسخه در 160 صفحه، به بهای 15 هزار تومان از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب به بازار کتاب عرضه شده است. |
|
↧
November 26, 2015, 1:00 am
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «کمک به کودکان دارای اختلالات طیف در خود ماندگی» نوشته استفانی لاکشین، جنیفر گیلیس و ریموند رمانزیک با ترجمه مشترک باقر غباری بناب، فرزانه معتمدی شارک و ابوالفضل رشیدی احمدآبادی به همت نشر دانژه منتشر شده است.
در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم: «کودکان با طیف اختلال در خودماندگی نقصان بارزی در حوزههای ارتباطی، زبان بیانی، مهارتهای اجتماعی و رفتار سازشی از خود نشان میدهند (انجمن روانپزشکان آمریکا، 2013) والدین این کودکان به دلیل مشکلات آنها، فشار روانی بالایی را تجربه میکنند (موریس، 1993) برادران و خواهران آنها نیز استرس زیادی را تحمل میکنند (سیگل و ستین، 1994).
دانش و اطلاعات ناکافی در مورد کارکرد خانواده کودکان دارای اختلال طیف درخودماندگی باعث شده است که سازگاری این خانوادهها به کندی صورت بگیرد و گاهی فرایند سازگاری با تثبیت در مراحل اولیه مثل اجتناب از پذیرش واقعیت، احساس درماندگی، ناامیدی، ناباوری، غم و اندوه طولانی میشود. این امر موجب پیچیدگی مساله شده و ارتباطهای بین فردی مثل روابط والدین با فرزندان عادی آسیب میبیند. افزون بر کمبود دانش در زمینه کارکرد این خانوادهها، دانش نامنسجم در مورد ویژگیهای شناختی، عاطفی، رفتاری و اجتماعی کودک بهخصوص مدیریت رفتاری این کودکان، موجب افزایش استرس، فرسودگی و عدم کارایی والدین میشود، اعضای خانواده را تا حد درماندگی آموخته شده و استیصال پیش میبرد و بهطور کلی از رضایت زناشویی و زندگی میکاهد.»
به گفته مولفان این اثر، باورهای ناکارآمد در بسیاری از خانوادههای ایرانی که به حمایت بیش از اندازه تاکید میکنند و باور دارند که بهترین والدین آنانی هستند که تمام وسایل و امکانات رفاهی را برای فرزندان خود در حد امکان مهیا کنند، خود موجب بهوجود آمدن عدم تعادل گشته و ارتباط والدین و فرزندان را از حالت تعادل خارج کرده است. احساس گناه و ترحم در قبال کودک دارای اختلال طیف درخودماندگی به دامنه حمایتهای افراطی ناکارآمد افزوده است.
این امر موجب شده است که روانشناسان خانواده بهویژه روانشناسان خبره در حوزه کارکرد خانواده این کودکان به فکر تغییر نگرش خانوادهها بیفتند و روشهای کارآمدی را برای بالندگی خانواده کودکان دارای اختلال طیف درخودماندگی به آنها معرفی کند. آنها درصدد بودهاند که منابع موجود در خانواده کودکان دارای اختلال طیف درخودماندگی را شناسایی کرده و این منابع درونی خانواده را به منظور بهبود عملکرد خانواده و سلامت و ارتقای افراد آن فعال سازند. پژوهشگران حاضر در راستای غنیسازی خانوادهها یکی از بهترین منابع را که به روش ساده بهصورت کتابچه راهنما برای والدین نوشته شده بود انتخاب کرده و به ترجمه آن پرداختند.
نویسندگان کتاب حاضر از برجستهترین افراد در حوزه کار با کودکان استثنایی هستند و تجربیات بالینی طولانی مدت در کار با کودکان دارای اختلال طیف درخودماندگی دارند. این کتاب ضمن معرفی کودکان دارای اختلال طیف درخودماندگی به ملاکهای تشخیص این کودکان پرداخته و به ویژگیهای رفتار اجتماعی و ارتباطی، مشکلات توجه، سبکهای یادگیری و تأخیر شناختی، همچنین بسیاری از رفتارهای مشکلساز آنان از قبیل پرخاشگری، قشقرق راه انداختن، خودتحریکی، رفتارهای خودآزارانه آنان اشاره شده است. نویسندگان در این کتاب بیان کردهاند که چگونه این ویژگیها چالشهایی را برای خانوادهها ایجاد میکند و چگونه میتوان بر این چالشها غلبه کرد.
خواننده این کتاب به سیالی، روانی و استواری متن کتاب در ارائه مطالب علمی به زبان ساده پی میبرد. افزون بر این، یافتههای پژوهش با تجربیات بالینی در این کتاب در هم تنیده شده و تشکیل یک مجموعه انسجام یافته را دادهاند. هر کدام از فصول علاوه بر مقدمه آغازین که انتظارات خواننده را از متن آن فصل شکل میدهد، دارای جداول و کاربرگهای عملی است که برای درگیر کردن خوانندگان و بالا بردن انگیزه آنان طراحی شده است. نویسندگان سعی کردهاند که گفتمان دو طرفه بین خود و خواننده را حفظ کنند و به جای پرداختن به ارائه حقایق، اصول و روشها بهصورت یک طرفه، بیشتر به طرح مسائل بهصورت گفتمان و دیالوگ بپردازند.
اهداف اساسی نویسندگان حمایت از رفتارهای مناسب والدین، کمک به پرورش کودک با طیف اختلال درخودماندگی، ایجاد زندگی خانوادگی متوازن و شاد، آموزش خانواده به منظور کمک به استقلال و خودمختاری کودک، کمک به کودک برای شرکت فعالانه در فعالیتهای محله و اجتماع خود است. در راستای رسیدن به اهداف فوق نویسندگان به تدوین این کتاب در چهارده فصل پرداختهاند که هر فصل بعد اساسی را در آمادهسازی خانواده برای رفتار مؤثر با کودک را در بر میگیرند. در مقدمه کتاب ویژگیهای با طیف اختلال طیف درخودماندگی مورد بررسی قرار گرفته است، و مشکلات این کودکان در عملکرد اجتماعی و مهارتهای ارتباطی شرح داده شده است.
در فصلهای اول و دوم چالشهای زندگی با کودکی که دارای اختلال طیف درخودماندگی است مورد توجه قرار گرفته و نیازهای اساسی والدین و منابع اساسی استرسهای روانی برای والدین، راهبردهای اساسی مقابله با استرسها و عوامل تنیدگیزا برای خانواده کودکان با طیف درخودماندگی در این دو فصل بیان شده است. در فصل سوم و چهارم نویسندگان به ارتقای ارتباط بین اعضای خانواده و شناسایی نیازهای اعضای خانواده، اولویتبندی و سازماندهی آنها برای پاسخگویی به نیازهای تک تک اعضای خانواده پرداختهاند.
آموزش مهارتهای جدید برای هدایت کودک دارای اختلال طیف درخودماندگی در راستای استقلال فردی و کاهش میزان نظارت در طول روز از اهداف دیگری بوده که در فصلهای پنجم تا هشتم این کتاب به آن توجه ویژهای شده است. در این فصول به استفاده از روشهای رفتارگرایی در آموزش مهارتهای ارتباطی، افزایش استقلال و تعاملات اجتماعی کودکان تاکید شده است.
سه فصل بعدی بر افزایش خودمهارگری و مشارکت فعالانه در جامعه تاکید کردهاند. در فصل سیزدهم، روشهای مقابلهای مؤثر در شرایط اضطراری بیان شده است. این فصل میتواند یکی از ضروریترین فصول این کتاب به حساب آید. فصل نهایی کتاب حاضر به معرفی ابزارهایی برای سنجش اثربخشی درمانهای مناسب برای این کودکان میپردازد.
این کتاب علاوه بر اینکه یک مجموعه بسیار خوب برای والدین و مربیان است، میتواند یک منبع درسی در دوره کارشناسی باشد. بسیاری از روشهای پیشنهادی در این کتاب میتواند یک منبع درسی در دوره کارشناسی باشد و ایدههای پژوهشی برای پژوهشگران تولید کند.
کتاب «کمک به کودکان دارای اختلالات طیف در خود ماندگی» با شمارگان هزار و 100 نسخه در 376 صفحه به بهای 17 هزار تومان از سوی نشر دانژه روانه بازار نشر شده است. |
|
↧