به گزارش خبرگزاری كتاب ایران(ایبنا) از نهم تا هجدهم آذرماه، 341 عنوان كتاب ادبی منتشر شد. 193 كتاب چاپ اولی، 148 كتاب تجدید چاپ، 253 كتاب تألیفی و 88 عنوان كتاب ترجمه از متون خارجی است. از این میان 257 عنوان كتاب در تهران منتشر شد و سهم ناشران شهرستان 84 كتاب است. 102 عنوان كتاب در حوزه كودك و نوجوان راهی بازار كتاب شد و 58 عنوان هم كتاب كمك آموزشی به ویترین كتابفروشیها راه یافت.
نقد ادبی
در میان كتابهای نقد ادبی، كتاب «6 یادداشت برای هزاره بعدی» اثر ایتالو كالوینو كتابی است در حوزه سبكشناسی با ترجمه لیلی گلستان از سوی نشر مركز منتشر شد.
«زبان و ادبیات عامه ایران» حسن ذوالفقاری از سوی انتشارات سمت به دست علاقهمندان رسید. «سیری در گلزار مثنوی» كتاب مشترك مهدیه الهی قمشهای و فریبا ملیكان در انتشارات بهنشر منتشر شد. «مولوی نامه» جلالالدین همایی در دو جلد انتشار یافت. «دری به اتاق مناقشه» كه مجموعه گفتوگوهای مطبوعاتی علی باباچاهی را دربرمیگیرد، از سوی انتشارات نگاه به ویترینها راه یافت. «ادبیات معاصر نثر» هرمز رحیمیان از سوی انتشارات سمت به چاپ نهم رسید.
شعر جهان
از میان شعرهای شاعران جهان «وقتی از عشق حرف میزنیم» مجموعه شعری از ریموند كارور، نویسنده فقید امریكایی است كه هفته گذشته از سوی انتشارات سولار انتشار یافت. «و آنگاه خدا عشق را آفرید» مجموعه شعر چارلز بوكوفسكی از سوی همین ناشر به دست شعر دوستان رسید.
شعر فارسی
از میان شاعران ایرانی، «تابستان با برگهای برندهاش» عنوان مجموعه شعری از فرشته ساری، داستاننویس بود كه هفته گذشته از سوی انتشارات مروارید راهی بازار شد. «قیفی كه سر گشاد دارد» هادی خورشاهیان، مجموعه شعر طنزی بود كه هفته گذشته از سوی همین انتشارات به دست شعر دوستان رسید. «زن در سایه چهرهاش را نشان خواهد داد» سیدعلی صالحی از سوی نشر نگاه به مخاطبان این شاعر معاصر رسید.
«دفترهای سالخوردگی»، «پس از فراغتهای مدام» و «به درخت انار رسیدم انارها شكسته بودند» احمدرضا احمدی در نشر چشمه به چاپ دوم رسیدند. «توفانی پنهان شده در نسیم» محمد شمس لنگرودی از سوی نشر چشمه به دست شعر دوستان رسید. «هزار و سیصد و هفتاد سال بعد از تو» نام مجموعه شعری بود كه از علی سلیمانی انتشار یافت.
«اسبها در خواب شاعران را سواری میدهند» واهه آرمن از سوی نشر چشمه به چاپ رسید. «اسم همین است» علیرضا آذر در انتشارات نیماژ به چاپ پنجم رسید و «گزیده اشعار فروغ فرخزاد» در انتشارات هیرمند به دست دوستداران شعر فروغ رسید.
داستان خارجی
از میان رمانها و داستانهای خارجی «عیسی پسر انسان» جبران خلیل جبران با ترجمه سیدعطاءالله مهاجرانی از سوی انتشارات امید ایرانیان در قطع گالینگور چاپ شد. «پیرمرد و دریا» ارنست همینگوی از سوی انتشارات ابر سفید به چاپ سوم رسید. این رمان همینگوی همچنین از سوی انتشارات آزرمیدخت انتشار یافت.
«مادر» اثر پرل سایدن استریكر باك با برگردان محمد قاضی در انتشارات علمی فرهنگی برای هفتمن بار زیر چاپ رفت. «تمام هر آنچه كه به تو نگفتم» سلست ان جی از سوی انتشارات كتاب كوله پشتی برای نخستین بار به ایران رسید. «اما» جین استن از سوی نشر نی برای دوازدهمین بار زیر چاپ رفت. «قلعه حیوانات» در انتشارات امیركبیر به چاپ پانزدهم رسید و «اول عاشقی» یودیت هرمان، نویسنده آلمانی با ترجمه محمود حسینیزاد از سوی نشر افق به چاپ دوم رسید. «آلیس» این نویسنده نیز به قلم همین مترجم در نشر افق چاپ هفتمی شد.
«شازده كوچولو» آنتوان دوسنت اگزوپری با ترجمه ابوالحسن نجفی در نشر نیلوفر به چاپ دهم رسید. «برادرزاده رامو» دنی دیدرو با ترجمه مینو مشیری در نشر چشمه چاپ هفدهمی شد. «برادران كارامازوف» فئودور داستایوسكی از سوی انتشارات ناهید به دست رمانخوانها افتاد. «نی سحرآمیز و چند داستان دیگر» بوهومیل هرابال با برگردان پرویز دوایی در انتشارات آگه چاپ دومی شد. «در انتظار ترس» آتای اوگوز با ترجمه عینالله غریب در انتشارات نگاه بر پیشخان كتابفروشیها نشست.
«سوكورو تازاكی بی رنگ و سالهای سفر معنویاش» هاروكی موراكامی در انتشارات قطره به بازار رسید و «پین بال» این نویسنده در 136 صفحه در انتشارات بدیل به دوستداران جهان داستانی موراكامی رسید.
داستان ایرانی
از میان رمانها و مجموعه داستانهای ایرانی، «دو دنیا» گلی ترقی از سوی نشر نیلوفر برای هشتمین بار انتشار یافت. «اصفهان مویه كن» محمد بلوری، روزنامهنگار پیشكسوت از سوی نشر آبارون انتشار یافت. مجموعه داستان «كفشهای شیطان را نپوش» احمد غلامی در نشر چشمه برای چهارمین بار زیر چاپ رفت و «فصل نان» علی اشرف درویشیان در همین نشر چاپ پنجمی شد. «قیدار» رضا امیرخانی در نشر افق به چاپ یازدهم رسید و رمان «آنهاكه به خانه من آمدند» محمد شمس لنگرودی از سوی همین نشر طی كمتر از یك ماه به برای دومین بار انتشار یافت.