یوریک کریم مسیحی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: «عکس و دیدن عکس» با عنوان دوم «عکس به ما چه میدهد و ما از عکس چه میگیریم؟» جدیدترین کتاب من است که در ابتدای شهریور در دسترس مخاطبان قرار میگیرد. در این کتاب امکانات پرشمار خوانش، تفسیر و تاویل عکس را به مخاطبان معرفی کردهام.
وی افزود: کتاب 26 فصل دارد و مخاطب با مطالعه فصل به فصل آن شناخت تازهای نسبت به عکس پیدا میکند. مهمترین مبحث در میان مطالب کتاب این است که مخاطب از عکس چه میگیرد؟ به عبارتی من به مخاطب یادآور میشوم که با اوست که عکس معنا، مفهوم و هویت پیدا میکند. بر این اساس درستتر آن است که کتاب را دربر دارنده شیوههای شخصی خوانش، تفسیر و تاویل عکس بنامم.
کریممسیحی با اشاره به اهمیت هنر عکاسی در ایران گفت: از سالی پیش از انقلاب اسلامی و تا سالها پس از آن هنری که بیش از دیگر هنرها رشد کرد و قوام یافت و نسل نویی از هنرمندانش را پرورش داد، عکاسی بود. عکاسی نخست از رهگذر پیروزی انقلاب تولدی دوباره و اهمیتی تازه پیدا کرد و دو سال پس از آن با جنگ بزرگی که بر سر مردم ما آوار شد، هنر عکاسی دوباره خود را نشان داد و سرعت بالندگی و آفرینندگیاش شتابی چنان یافت که گویی تجربه 10 ساله را در یکسال و پختگی 100 ساله را در 10 سال کسب کرد.
یوریک کریم مسیحی در پایان از نشر بیدگل به عنوان ناشر کتاب «عکس و دیدن عکس» نام برد.
درباره نویسنده
یوریک کریم مسیحی، داستاننویس، طراح گرافیست و منتقد هنری است. از دیگر کتابهای او در حوزه خوانش و نقد عکس میتوان به این موارد اشاره کرد: «در جهت عكس: 39 عكس، 39 جستار»، «شب سپيده میزند: 36 عكس فيلم، 36 جستار»، «شب سپيده میزند، باری ديگر: 55 عكس فيلم، 48 جستار».
همچنین «صد میدان»، «رويا، خاطره، شادی و ديگران»، «نفس عميق»، «طبقه همکف» و «بزرگراه بزرگ» نام شماری از مجموعه کتابهای منتشر شده یوریک کریممسیحی در حوزه ادبیات داستانی است.