به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) آیین رونمایی کتاب «کهنه سرباز» و تجلیل از سربازان آزاده دفاع مقدس یکشنبه 25 مرداد 1394 با حضور امیر دریادار سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، حجتالاسلام والمسلمین محسن قمی، مشاور امور بینالملل رهبر معظم انقلاب و امیر سرتیپ خرمطوسی، جانشین رئیس ستاد ارتش در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
ضرورت نوشتن کتاب از شیوه نگهداری اسیران عراقی
امیرسرتیپ خرم طوسی در این برنامه با تبریک فرارسیدن سالروز ورود آزادگان به میهن، گفت: آنان بزرگمردی به نام ابوترابی را پیش روی خود داشتند و از او الگو میگرفتند. شیوه نگهداری از اسیران عراقی که بر عهده ارتش جمهوری اسلامی ایران آنقدر نیکو و شایسته بود که باید درباره آن کتابهای زیادی نوشته شود.
پیشرفتهای ایران حاصل انسانهای ایثارگر است
امیر دریادار سیاری در این مراسم به اهمیت سرمایه انسانی در کشورها پرداخت و گفت: سرمایه اصلی هر کشوری، سرمایه انسانی است که میتواند باعث افتخار یا شکست آن کشور شود. ما با اقدامهای رزمندگان کشورمان در جنگ تحمیلی سربلند شدیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: انسانهای اثرگذار در بالندگی جامعه و افتخاراتی که نصیب کشور خود میکنند نمودار میشوند. اگر انسانهای با انگیزه ایثارگری یک جامعه را شکل دهند، قطعا به تمامی فناوریهای روز هم مجهز خواهیم شد. پیشرفتهای امروز ما در عرصههای مختلف علمی و فناوری حاصل وجود همین روحیه و حضور انسانهای فرهیحته و ایثارگر در کشور است.
آزادگان کوشیدند تاریخساز باشند
حجتالاسلام والمسلمین قمی درباره مقام آزدگان اظهار کرد: آنها اجازه ندادند که تاریخ آنها را بسازد بلکه خود کوشیدند تاریخساز باشند.
وی چهار ویژگی «صبر»، «بصیرت»، «ارتباط با خدا» و«اطاعتپذیری از مقام ولایت» را برای آزادگان زندانهای عراق برشمرد و افزود: گاه در ادبیات میخوانیم که صدام دیوانهای بود که به ایران حمله کرد، این طور نیست. صدام تنها نبود بلکه بیش از 60 کشور دنیا با او همراه بودند. رزمندگان با بصیرت و آگاهی توانستند با دستهای خالی در برابر دشمنان ایستادگی کنند.
مشاور امور بینالملل رهبر معظم انقلاب، سپس در مقایسهای میان اسیران ایرانی و اسیران دیگر جنگهای دنیا به کتابی با عنوان «گفتار درمانی» نوشته «ویلسون فرانکه» اشاره کرد و گفت: این نویسنده در خاطراتش از زمانهایی یاد کرده است که در جنگ جهانی اول به عنوان اسیر در اردوگاهی زندگی میکرد و غیر از عدهای انگشتشمار که به عالم ماوراءالطبیعه باور داشتند، هیچ فردی پایبند و ملزم به رعایت هیچ اصول اخلاقی و عرفی نبود. این کتاب او حاصل مصاحبه با همین افراد است.
وی افزود: آزادگان جنگ تحمیلی، در بدترین شرایط حُسن اخلاق خود را فراموش نمیکردند. آنها وقتی چرایی حضور خود در جبهههای جنگ تحمیلی را درک کردند، با چگونگیهای آن کنار آمدند.
نگاهی به کتاب «کهنه سرباز»
محمد بداقی در این کتاب نوشته است: «خیلی سعی کردم در کتاب آشخور زندگی سربازان دوران دفاع مقدس را نشان دهم از کجا آمدن و از دین و کشور خود دفاع کردن و در دوران جوانی به عشق ایران از همه چیز خود گذشتن و بعد از تمام شدن خدمت خود باز هم به عنوان نیروهای دیگر به جبهه رفتن. سه ملیون سرباز در سالهای دفاع نشان شجاعت برای نام سرباز ایرانی در تاریخ کشور است. در کتاب آشخور زندگی سخت سه سرباز که دو نفر از نیروی زمینی ارتش و یک نفر از سپاه است نوشته شده است از بستنی فروشی تا جنگ از عشق مادر به سربازان و تا جنوب کشور... یادم است نزدیک غروب در جنوب حمله پشهها آغاز میشد مگر کسی جرات داشت از سنگر خارج شود...»
در پایان این مراسم از کتاب «کهنه سرباز» رونمایی و از محمد بداقی، نویسنده این کتاب و شماری از سربازان آزاده جنگ تحمیلی قدردانی شد.