به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در هفته جاری 249 عنوان کتاب منتشر شد که از این میان 66 کتاب تجدید چاپ و 183 کتاب چاپ اولی بود. 202 کتاب تألیفی و تنها 47 کتاب به ترجمه از متون ادبی اختصاص داشت. سهم ناشران شهرستان در این بین 99 جلد کتاب و ناشران تهران 150 عنوان است. 30 عنوان کتاب کودک و نوجوان و یک کتاب کمک آموزشی به چاپ رسید.
«لذت متن» رولان بارت با ترجمه پیام یزدانجو از سوی نشر مرکز به چاپ هشتم رسید. «ماجرای هاکلبری فین» مارک تواین از سوی نشر سخنگستر راهی بازار کتاب شد. کتاب «مروارید» جان اشتاین بک با ترجمه سروش حبیبی از سوی انتشارات فرهنگ معاصر به چاپ سوم رسید. «زندگی عزیز» آلیس مونرو از سوی نشر ماهی و «اشتهای امریکایی» اثر جویس کرول اوتس از سوی نشر ققنوس در نوبت دوم چاپ قرار گرفتند.
«غول مدفون» کازوئو ایشیگورور از سوی نشر میلکان به چاپ رسید. «شازده کوچولو» با ترجمهای جدید راهی بازار کتاب شد و «دسته دلقکها» لویی فردینان سلین نیز با ترجمه مهدی سحابی چاپ هشتمی شد. مجموعه داستان «عشق به زندگی» آلبر کامو بر پیشخان کتابفروشیها نشست و «برای سخنرانی نیامدهام» گابریل گارسیا مارکز با برگردان بهمن فرزانه به چاپ چهارم رسید.
کتاب «گزارش یک مرگ به همراه مصاحبهای با نویسنده» مارکز با ترجمه لیلی گلستان در دست ادب دوستان قرار گرفت و «بیچارگان» داستایوسکی و «یادداشتهای یک دیوانه» گوگول هر دو با ترجمه خشایار دیهیمی از سوی نشر نی به بازار کتاب راه یافتند.
در هفته جاری کتاب شعر «در بندر آبی چشمانت» نزار قبانی شاعر سوری از سوی نشر چشمه چاپ هشتمی شد و «ماشین مرا بران» هاروکی موراکامی از سوی نشر قطره به چاپ رسید. نشر نیکا نیز «کتابخانه عحجیب» موراکامی را با ترجمه مهدی غبرایی به بازار رساند.
رباعیات خیام و شاهنامه فردوسی تجدید چاپ شد و «نردبان شکسته» (شرح توصیفی و تحلیلی دفتر اول و دوم مثنوی) نوشته عبدالحسین زرینکوب به چاپ پنجم رسید. کورورش کمالی سروستانی دفتر هجدهم سعدی شناسی را در مرکز فارسشناسی به چاپ رساند و کلیات سعدی و شمس تبریزی منتشر شد. دیوان حافظ تجدید چاپ شد و کتاب «صائب تبریزی» را نشر نوید شیراز منتشر کرد. «نشر اکاذیب» اسماعیل امینی به دست شعر دوستان رسید و «از فردوسی تا شاملو» محمد بقایی ماکان منتشر شد.
کتابهایی از زویا پیرزاد با انبوهی از شعرهای شاعران جوان به بازار کتاب راه یافت. «سگ سالی» و «من از گورانیها میترسم» بلقیس سلمانی به ترتیب به چاپ چهارم و دوم رسید. «مار در بتکده کهنه» باستانی پاریزی نیز از سوی نشر علم چاپ شد.
از میان شعرها و داستانهای جوانان «کبریت بیخطر» علیرضا لبش راهی بازار کتاب شد. به نظر میرسد در این هفته با پایان یافتن تعطیلات و ایام سوگواری مولای متقیان امیرالمؤمنین علی(ع) رونق به بخش کتابهای ادبی بازگشته است اما هنوز مشخص نیست که در هفته آینده همزمان با تعطیلات عید سعید فطر با این رونق مواجه خواهیم بود یا خیر؟