به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی با تاکید بر این مطلب ادامه داد: کشور ایران و افغانستان از دیرباز دارای موافقتنامه فرهنگی میان یکدیگر هستند و در ایران به تصویب دولت و مجلس شورای اسلامی رسیده است و لازم است این موافقتنامه در افغانستان نیز به تصویب مجلس برسد تا بتوانیم در چهارچوب مقررات و قوانین، مبادلات فرهنگی و هنری را به امضا برسانیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دو کشور با وجود اشتراکات مختلف فرهنگی و زبانی و همچنین همجواری میتوانند در حوزه های گوناگون سینمایی، موسیقی، تالیف کتب، ادبیات و شعر و ... همکاری های مشترک داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه افغانستان در سال گذشته به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بود، افزود: ظرفیتهای مختلف همکاریهای دو کشور از جمله ظرفیتهای فرهنگی و رسانهای بسیار بالا است و باید در جهت گسترش آن تلاش کنیم.
جنتی با تاکید بر آمادگی ایران برای همکاری در زمینه های مختلف فرهنگی و رسانهای با کشور افغانستان، ادامه داد: ایران با بیش از 90 کشور دارای موافقتنامه فرهنگی و هنری است و در کنار این موافقتنامه برنامه مبادلات فرهنگی میان دو کشور نیز به امضا میرسد که در قالب آن برنامههای فرهنگی دو کشور در طول دو تا سه سال آینده مشخص میشود.
وزیر فرهنگ دولت تدبیر و امید بر تبادل گروههای رسانهای و موسیقی میان دو کشور نیز تاکید کرد و گفت: از طریق این آمد و شدها فرهنگ و هنر دوکشور بهتر به یکدیگر معرفی میشود و جامعه بینالملل نیز با این فرهنگ ها آشنایی مییابند.
وی با اشاره به برخی شخصیتهای علمی و فرهنگی و شعرای افغانستان افزود: ایران نیز دارای شخصیتهای برجسته ادبی و هنری از جمله مولوی، سعدی و حافظ و ... است که این اشخاص متعلق به همه دنیا هستند و ما باید حداکثر بهره را از آثار آنها داشته باشیم.
جنتی ادامه داد: افغانستان در دو سه دهه اخیر دارای شرایط سختی بوده است و درگیری های آن مانع رشد و پیشرفت آن شده است ولی اکنون به یک ثبات دست یافته، که زمینه و مقدمه رشد و پیشرفت در آینده است.
در ادامه وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان گفت: ایران و افغانستان دارای اشتراکات بسیاری در زمینه های فرهنگی و تاریخی هستند و باید در جهت گسترش آنها تلاش کرد.
وی بر همکاری های دانشگاهی و علمی و تبادل تجربیات میان دو ملت تاکید کرد و افزود: موافقتنامه فرهنگی میان دو کشور زمینه خوبی برای گسترش فعالیتهای فرهنگی است.