به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نخستین چاپ کتاب «طب سنتی چین (طب سوزنی)» نوشته دکتر محمود خوشنویس در 6 فصل با عنوانهای «درمان بیماریها با طب سوزنی»، «موکسی باسیون»، «ناهماهنگی ارگانهای بدن»، «بیماریهای شایع زنان»، «جدول علائم اختصاری مسیرهای انرژی (مریدینها)» و «تصاویر مریدینها (کانالها) و پونتها (نقاط)» تدوین شده است.
نویسنده در پیشگفتار کتاب نوشته است: «تاکنون حدود هزار و چهارصد و یا بیشتر نقطه کشف گردیده که روز به روز بر آن نقاط افزوده میشود. علم طب سوزنی، جزء مهمی از طب سنتی چین است. هزاران سال است که مردم چین، این طب را به عنوان یک روش درمانی غیردارویی، ساده، مؤثر، ارزان و وسیعالطیف میشناسند. بخشی از فرهنگ و تمدن چینی و طب سوزنی، در نتیجه مبادلات فرهنگی بین چین و سایر کشورها مبادله شده است. در سه دهه اخیر نسبت به طب سوزنی، علوم و هنرهای سنتی چینی در جهان تمایلات وسیعی ایجاد شده است، بهطوری که وزارت بهداشت چین تصمیم گرفت سه مرکز آموزش بینالمللی طب سوزنی را با حمایت سازمان ناحیه غرب اقیانوس آرام، وابسته به سازمان جهانی بهداشت دایر نماید. تاکنون بیش از هزاران دانشجو از صد و بیست کشور جهان، ظرف کمتر از ده سال در این مراکز تعلیم دیدهاند.»
در نخستین فصل کتاب که به «درمان بیماریها با طب سوزنی» اختصاص دارد، اشاره شده که براساس نظریه طب سنتی چین، اساس بیماریها در اثر اختلال در انرژی حیاتی و یا به علت ناهمگونی میان انرژیهای yin و yang در کانالها و ارگانهای بدن به وجود میآید. با برطرف نمودن این ناهماهنگیها از طریق سوزن و تحریک نقاط خاص (پونتها) در مریدنها (کانالها) جریان Qi – چی متعادل شده و در نتیجه بیماری یا مشکل ایجاد شده برطرف و سلامتی به بیمار بازمیگردد.
در فصل چهارم نیز درباره نقش طب سوزنی در بیماریهای شایع زنان میخوانیم: «از نظر طب سوزنی، بیماریهای زنان بهخصوص رحم، بستگی به خون قلب و اکسیر حیاتی دارد تا پریود منظم و طبیعی باشد. کمبود خون قلب، اکسیر حیاتی و کلیهها هر کدام میتواند مانع پریود طبیعی و در نتیجه موجب نازایی گردد.»
در مقدمه این کتاب به قلم دکتر زهرا شاهحسینی، محقق و پزشک طب سوزنی آمده است: «طب سوزنی میتواند به عنوان درمان اولیه یا کمکی همراه با سایر درمانهای موجود ثمربخش باشد. کشور ما نیز مانند سایر کشورها نیاز به تحقیقات مداوم بهصورت پایه و بالینی در زمینه طب سوزنی دارد تا از این طریق جایگاه منطقی طب سوزنی در سیستم درمانی کشور مشخص شود.»
نخستین چاپ کتاب «طب سنتی چین (طب سوزنی)» با شمارگان دو هزار نسخه در 290 صفحه، به بهای 12 هزار تومان، به همت محمود خوشنویس تالیف و منتشر شده است.