به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم رونمایی از کتاب «گفتوگو با آرتور پِن» اثر مشترک «مایکل چیکن» و «پال کروئین» با ترجمه حسین کربلایی طاهر (شاهین) امروز (13 مردادماه) با حضور مترجم و مازیار اسلامی در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
حسین کربلایی طاهر (شاهین) در این مراسم با بیان این که فیلمهای «آرتور پِن» علاقهمندان زیادی دارد، اظهار کرد: کمبود منبع درباره این فیلم ساز آمریکایی، انگیزه اصلی من برای ترجمه این اثر بود.
وی ادامه داد: آرتور پِن دقیقاً در زمانی که در تاریخ سینما به نام هالیوود قدیم یا آغاز هالیوود جدید معروف است، وارد سیستم بدنه سینمای آمریکا شد.
مترجم کتاب «گفتوگو با آرتور پِن» توضیح داد: آرتور پِن در این اثر در مصاحبههایش خیلی راحت دوره گذر سینمای هالیوود و مشکلاتی که با آنها رو به رو بود، توصیف میکند. یکی از این مشکلات، نداشتن کنترل به عنوان خالق اثر بود؛ به طوری که آرتور پِن به صورت کامل سینما را کنار می گذارد و به سراغ تئاتر می رود تا این که نویسندگان بزرگی برای ساختن فیلم از مکتوباتشان به سراغش میروند و به این ترتیب آرتور پِن بالاخره به سینما باز می گردد.
کربلایی طاهر (شاهین) عنوان کرد: یکی از جنبه های آرتور پِن، حضور وی در صحنههای اجتماعی دهه 60 آمریکاست؛ دورانی که با تغییرات اجتماعی گوناگون و شروع جنبشهای متعدد مانند جنبش آزادی سخن دانشجویان و جنبش ضد جنگ همراه است.
وی در ادامه سخنانش با بیان این که آرتور پِن در سرتاسر این اثر، موضعگیری اجتماعی و سیاسی دارد، گفت: آرتور پِن در بطن این تحولات بوده و همواره از جمله کسانی بوده که از جنبشها به ویژه جنبش ضد جنگ و حقوق اجتماعی حمایت می کرد. در واقع نوعی سوسیالیزم را دنبال می کرد.
مازیار اسلامی از دیگر سخنرانان این مراسم بود. ویبا بیان اینکه آرتور پِن از دورهای که فیلمسازی را در آمریکا آغاز کرد، چهره بسیار کلیدی بود، گفت: در وضعیت گذر سینمای آمریکا، برخی فیلمسازان مانند آرتور پِن دست به تولید فیلم زدند و اغلب، کارشان را با تجربه فیلم در تلویزیون آغاز کردند.
اسلامی افزود: علاقه اصلی آرتور پِن سینما بوده و تلویزیون نیز همواره برایش سکوی پرش بود. وی علاقه زیادی به کار کردن با بازیگران مشهور و شناخته شده داشت.
در ادامه این مراسم، اسلامی توضیحاتی درباره فیلم «بانی و کلاید» ساخته آرتور پِن ارائه کرد و سپس این فیلم را برای علاقهمندان و حضار در این مراسم، پخش کردند.
«گفتوگو با آرتور پن» از سری کتابهای سینمایی دانشگاه میسیسیپی است. این کتاب 45 سال از زندگی هنری و کاری آرتور پن، کارگردان مشهور هالیوود و صاحب آثاری چون «بانی و کلاید»، «مرگ زمستان»، «میسوری از هم میپاشد»، «تیرانداز چپ دست»، «جنبشهای شبانه» و... را دربر میگیرد.
این کتاب چندی پیش با شمارگان هزار نسخه و بهای 18 هزار تومان از سوی نشر شورآفرین روانه کتابفروشیها شده است. این ناشر از این مجموعه پیشتر کتابهایی چون «گفتوگو با وودی آلن»، «گفتوگو با تئو آنجلوپولوس»، «گفتوگو با آندری تارکوفسکی»، «گفتوگو با اینگمار برگمان» و «گفتوگو با فرانسوا تروفو» را منتشر کرده بود.