حجتالاسلام محمدباقر شریعتیسبزواری، نویسنده کتاب «تجلی انسان در سیره حضرت محمد (ص)، به مناسبت سالروز رحلت پیامبر اکرم (ص) در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: سیره پیغمبر (ص) و توجه به «سبک زندگی» کمتر در نوشتههای نویسندگان دیده میشود در حالیکه این موضوع را میتوان از بسیاری از سیرههای معتبر اهل سنت و شیعی استخراج کرد.
لزوم توجه به منابع اهل سنت و شیعی
وی با بیان اینکه، بررسی نحوه برخورد حضرت محمد (ص) با خانواده، صحابه و مخالفان میتواند به شناخت ایشان و الگو قرار دادن از سوی افراد موثر باشد، اظهار کرد: امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و امثال آیتالله بروجردی بر تقریب مذاهب تاکید داشتند و نویسندگان در عمل به این موضوع باید وارد کار شوند.
شریعتیسبزواری که کار نگارش کتاب «تجلی انسان کامل در سیره حضرت محمد (ص)» را بر عهده داشته است، ادامه داد: یکی از انگیزههای اصلی تالیف این کتاب گام برداشتن در حوزه تقریب مذاهب و پرداختن به سبک زندگی حضرت پیامبر (ص) بود.
وی ادامه داد: اگر سیره و سنت پیغمبر (ص) از منبع معتبری اخذ شد، باید دیگر قول مذاهب اربعه مانند حنفی، شافعی، مالکی و حنبلی را فراموش کرد و براساس آن سیره درباره زندگی حضرت ختمی مرتبت قضاوت و به آن عمل کرد.
نویسنده کتاب «معاد در عقل و دین» با اشاره به برخی نقل قولها از امام معصوم (ع) درباره سنت و سیره حضرت محمد (ص) گفت: سیرهنگاری و عمل به سیره تا جایی مهم است که غربیان نیز به دنبال نگارش و احیای سیره بزرگان خود هستند.
پاسخ به شبهات، نیاز اصلی خوانندگان
وی در پاسخ به سوالی درباره منابع معتبر اهل سنت درباره پیامبر(ص) که در میان شیعیان نیز دارای اعتبار است، گفت: سیره ابنحشام، سیره ابن کثیر، سیره ابناسحاق از جمله سیرههایی است که دارای اعتبار است. این سیرهها به دلیل حجم زیاد میتواند از سوی نویسندگان متبحر مورد مطالعه قرار بگیرد تا برای استفاده دیگران تلخیص شود.
سردبیر مجله «جستاری در معارف اسلامی» احیای فلسفه اسلامی به معنای درست را یکی از راهکارهای جذب جوانان علاقهمند به مباحث فلسفه و علوم اسلامی دانست و گفت: هر نویسندهای مایل است، از خود یادگاری به جا بگذارد، اما اساس این روند درست نیست، زیرا باید هر کتاب پاسخی به شبهات باشد تا خواننده با مطالعه آن پاسخ به شبهات خود پیدا کند. از آنجایی که چندین سال در دفتر تبلیغات اسلامی قم، اشتغال داشتم، تلاش کردم، کتابهایم را براساس سوالات مطرح شده جوانان بنویسم و «عقل» را به عنوان محوریترین و پایهایترین راه شناخت در مسائل دینی بررسی کنم.