به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «روز درگذشت» با فصلِ «گاهی اگر...» آغاز میشود که اجمالاً معرف نظام کلی حاکم بر داستان است.
«گاهی، اگر ...»، «اما ... چه!»، «با خودش»، «یا شاید ...»، «آن یکی در؛» و «ناگهان» عناوین فصول 6 گانه این اثر را تشکیل میدهند.
در کتاب «روز در گذشت» استفاده از تکنیک داستان در داستان را گاه به عرصه اعتبار و ذهنیت راوی و گاه در حوزه حوادث داستانی و به عینیت مشاهده میکنیم. راوی این اثر اگرچه از به چشم و گوش رساندن جزئیترین اوصاف و عطف توجه به موجزترین ظرایفِ منظر فروگذار نمیکند، اما همزمان منفعل نیست و ترکیب خلاقانهای به دست میدهد.
«روز درگذشت» حکایت بندبازی با زبان طنز و تناقض روی لبه تلخ و غمانگیز واقعیت است. فرجام داستان این اثر به نوعی مقارن با امید و یا ناشی از نوعی خوشباشیِ ناشی از فراموشی است.
در پشت جلد این کتاب چنین میخوانیم: «روز در گذشت نه انعکاس ملایم یک اتفاق معمولی، که ترجمان روایی یک رخداد ویژه است؛ پوشیده در بستر چشمدیدارهای هر روزه که گاه توالی و تکرارشان در زیستِ روزمره، ما را ترغیب به غفلت از تأمل بر آن میکند. داستان همچنان که خودآگاهانه خواننده را در فرآیند شکلگیریِ خودِ روایی و درونکاویِ مفاهیمِ زمان و هویت، هم دست میکند.»
نخستین چاپ کتاب «روز درگذشت» اثر بهمن بابایی، با شمارگان 500 نسخه، در 208 صفحه، به بهای 10 هزار تومان، از سوی نشر مهرگان دانش و با همکاری نشر سایهگستر راهی بازار نشر شده است.