حجتالاسلام علیاصغر فضیلت در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: نمایشگاه استانی کتاب گلستان امسال با فروش 700 میلیون تومانی کتاب مواجه شد که 450 میلیون تومان آن، از طریق بُن و تسهیلات خرید و حدود 300 میلیون تومان آن نیز به صورت خرید آزاد بود.
وی ادامه داد: امسال نسبت به سال گذشته، خرید کتاب از نمایشگاه، بیشتر از سوی مردم و اقشار مختلف صورت گرفت و در این زمینه نقش نهادها و مؤسسات دولتی بسیار کمرنگ بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان با بیان اینکه امسال نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی در تعداد بازدیدکنندگان نمایشگاه مشاهده نشده است، عنوان کرد: اُفت 15 درجهای دمای هوای استان و طوفانی که امسال نمایشگاه را دربرگرفت، در تعداد بازدیدکنندگان بیتأثیر نبود. از طرف دیگر، دستگاههای مختلف به دلیل محدودیتهای اعتباری، از توان خرید کتاب برخوردار نبودند.
حجتالاسلام فضیلت ادامه داد: همچنین زمان برپایی نهمین نمایشگاه استانی کتاب گلستان با تعطیلات رسمی کشور همزمان شده بود. واضح است در ایام تعطیل سال، اغلب افراد عزم سفر دارند؛ این موضوع نیز از دیگر عواملی بود که در تعداد بازدیدکنندگان تأثیر گذاشت.
وی از مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی خواست تمهیداتی بهمنظور تثبیت تاریخ برپایی نمایشگاه استانی کتاب گلستان بیندیشد، اظهار کرد: از دیگر عوامل تأثیرگذار در تعداد بازدیدکنندگان این دوره از نمایشگاه استانی کتاب گلستان میتوان به کاهش تعداد روزهای برپایی نسبت به سال گذشته اشاره کرد؛ نمایشگاه سال گذشته 7 روزه بود اما امسال به دلیل محدودیت زمانی مسئولان محل دائمی نمایشگاههای استان گلستان، نمایشگاه 6 روزه برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان در پاسخ به این مطلب که «با این اوصاف بدون تردید، میزان فروش این دوره از نمایشگاه استانی کتاب گلستان نسبت به سال گذشته اُفت داشته است.» گفت: نباید فراموش کرد که هدف از برپایی نمایشگاههای کتاب، فروش نیست بلکه نمایش و معرفی تازههای نشر است؛ انتشاراتیها باید به این موضوع توجه داشته باشند. بنابراین نباید انتظار داشته باشند که مخاطبان با ورود به غرفه آنها حتماً از آنها کتاب نیز بخرند. مضاف بر اینکه در نمایشگاه استانی کتاب استان گلستان فقط بحث کتاب نبود بلکه حدود 17 برنامه جنبی در این نمایشگاه برگزار شد که خوشبختانه با استقبال خوب بازدیدکنندگان مواجه شدند. برگزاری آیین رونمایی و نقد کتاب، مشاورههای خانوادگی، بررسی آسیبهای شبکههای اجتماعی، ایستگاههای نقاشی و قصهگویی از جمله این برنامهها بود.
حجتالاسلام فضیلت در پاسخ به این پرسش که «ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان برای پیشگیری از وارد آمدن آسیب به غرفههای نمایشگاه کتاب سال آینده این استان در اثر وقوع حوادث غیرمترقبه، چه خواهد کرد؟» گفت: ارائه تمهیدات حمایتی همچون بیمه از جمله کارهایی است که در دستور کار این اداره قرار خواهد گرفت. در عین حال میکوشیم غرفههایی را که بیرون از فضای نمایشگاه برپا میشوند، با استحکام بیشتری راهاندازی کنیم. با وجود این، برای پیشگیری از بروز آسیب در ضمن وقوع حوادث غیرمترقبه، به همکاری و یاری سایر سازمانها مانند سازمان هواشناسی نیازمندیم.
نهمین نمایشگاه استانی کتاب گلستان 12 آذرماه افتتاح شده بود. در این نمایشگاه 496 ناشر از سراسر کشور 51 هزار و 105 عنوان کتاب را در 260 غرفه به نمایش گذاشته بودند. 450 میلیون تومان بُن یارانهای خرید کتاب با تخفیف 20 درصد از طریق بانک صادرات مستقر در نمایشگاه در بین بازدیدکنندگان توزیع شد و ناشران شرکتکننده در نمایشگاه نیز کتابهای خود را با حداقل تخفیف 10 درصدی ارائه کردند. در مجموع تمام کتابهای نمایشگاه با حداقل تخفیف 30 درصدی عرضه شدند.