به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، مراسم آغاز عمليات ساخت اين مركز با حضور علیاکبر ضیائی، رایزن فرهنگی ایران در مالزی و برخی از مقامات سیاسی و فرهنگی کشور مالزی و سفرا و رایزنان سایر کشورها برگزار شد.
نجیب تون رزاق، نخست وزیر مالزی در مراسم آغاز به کار ساخت این مرکز چاپ و نشر قرآنی، از این مرکز به عنوان نماد برجستهای در شهر پوتراجایا و مالزی یاد کرد و گفت: این مرکز نشر قرآنی میتواند در شاخص شریعت در مالزی نقش داشته باشد.
این مرکز که «مجتمع نشر قرآن» نام دارد، چاپ و انتشار سالیانه بیش از 3 میلیون جلد قرآن کریم را در سطح جهانی در برنامه خود دارد. هزینه ساخت این مرکز 60 میلیون رینگیت (حدود 16 میلیون دلار) برآورد شده که شامل ساخت بنا و تأمين تجهیزات صفحهبندی و چاپ است.
دولت مالزی شهریور سال گذشته با ساخت این مرکز بزرگ چاپ قرآن کریم در پوتراجایا موافقت کرد تا این کشور به دارنده دومین مرکز چاپ این کتاب آسمانی پس از عربستان تبدیل شود.
دولت نجیب تون رزاق، سال گذشته با بودجه 30 میلیون رینگیتی برای ساخت این مرکز بزرگ چاپ قرآن در پوتراجایا موافقت کرد؛ اما اطلاعاتی که روز شنبه رسانههای مالزی منتشر کردند نشان میدهد بودجه آن به 60 میلیون رینگیت (هر یک دلار معادل 80/3 رینگیت) افزایش یافته است.
آمار در خصوص تعداد قرآنهایی که انتظار میرود سالیانه در این مرکز چاپ شود نیز متناقض است. سال گذشته و در زمان تصویب بودجه اعلام شد قرار است سالیانه یک میلیون نسخه قرآن کریم در این مرکز چاپ و در جهان توزیع شود؛ اما آمار کنونی حکایت از چاپ 3 میلیون جلد قرآن در سال دارد. این مرکز قرار است به کانون طرفداران خط نیز تبدیل شود. پیشبینی شده است طی سه سال این مرکز به بهرهبرداری برسد.
مالزی اوایل سال جاری از تدوین مؤلفههایی برای اندازهگیری میزان اسلامی بودن این کشور خبر داد که بر اساس آن میزان اجرایی شدن قوانین اسلامی در مالزی اندازهگیری میشود.
این شاخص که توسط سازمان توسعه اسلامی مالزی با همکاری دانشگاه بینالمللی اسلامی این کشور و همچنین بنیاد مأموریتهای اسلامی آماده شده است، قرار است امسال برای نخستین بار جایگاه مالزی را بر اساس مؤلفههای خود تعیین کند.
بر اساس اين خبر، مؤسسه «رستو» به عنوان یکی از مؤسسات قرآنی مالزی سال 2013 اقدام به چاپ و نشر یک میلیون نسخه قرآن کریم همراه با ترجمه به چند زبان زنده دنیا و توزیع آن در داخل و خارج از مالزی کرد. همچنين برخی آمارها نشان میدهد در جمهوری اسلامی ایران از سال 1364 تا پایان سال 1392 بیش از 156 میلیون و 297 هزار جلد قرآن کریم به چاپ رسیده است.