به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست «نقد و بررسی بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم» پیش ازظهر امروز (دهم مرداد 1394) با حضور برزین ضرغامی ــ مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان تهران و دبیر اجرایی بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم ــ و اهالی رسانه در محل این اداره برگزار شد.
ویژگیهای بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم
برزین ضرغامی در این نشست گفت: در نمایشگاه امسال کتابهای قرآنی و دینی در پرترددترین مسیر رفتوآمد بازدیدکنندگان عرضه شد. بنا به آمار بهدستآمده، بیشترین تعداد بازدیدکنندگان نیز به این مسیرها مربوط میشود. در کل بین 1/5 تا 2 میلیون نفر در این بیست روز از نمایشگاه قرآن دیدن کردند.
وی با بیان این که نمایشگاه امسال در دو بخش باغموزه و باغ کتاب برگزار شد، اظهار کرد: فاصله بین این دو بخش در استقبال بازدیدکنندگان مؤثر بود و برخی به علت نداشتن آشنایی با این بخشها و فاصله بین این دو نتوانستند از دو بخش باغموزه و باغ کتاب دیدن کنند.
دبیر اجرایی بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با اشاره به این که نشستهای تخصصی و رونمایی کتابها در نمایشگاه امسال به بخشهای حاضر در این رویداد فرهنگی و اسلامی سپرده شد، افزود: نهادهای خوب و مناسبی در بخش باغ کتاب فعالیت کردند که از آن میان میتوان به نهاد حوزوی، بخش مکتوب و بخشهای خانواده و بانوان اشاره کرد. متولیان این بخشها نیز انتظار داشتند که استقبال خوبی از بخشهایشان به عمل بیاید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با تقسیمبندی ایام نمایشگاه قرآن به دو دوره گفت: دوره اول به روزهایی از نمایشگاه برمیگردد که استقبال از بخش باغموزه رضایتبخش بود و باغ کتاب چندان مورد استقبال قرار نگرفت، اما در بخش دوم، نمایشگاه باغ کتاب و نهادهای مربوط در آن با استقبال مخاطبان مواجه شدند.
حرکت رو به جلو با ارتقای کیفی
ضرغامی درباره محتوا و کیفیت بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: نمایشگاه امسال دارای فعالیتهایی رو به جلو بود و به لحاظ کیفی نسبت به سنوات گذشته ارتقا یافت. با توجه به تجربه برگزاری نمایشگاه قرآن در سالهای گذشته توانستیم امسال فضایی مسقف و بهتر را در اختیار علاقهمندان قرار دهیم و تعداد روزها را به بازدیدی بیستروزه از نمایشگاه به تصویب برسانیم، در سال آینده نیز نمایشگاه قرآن در مدت بیست روز برگزار خواهد شد. نهادهای مختلف در برگزاری نمایشگاه امسال با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشارکت کردند که نسبت به سالهای گذشته با افزایش تعداد این نهادها مواجه بودیم.
وی درباره فضاهای نمایشگاهی شهر تهران برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: تهران دارای چندین فضای خاص برای نمایشگاه است که میتوان به مصلای امام خمینی (ره)، نمایشگاه بینالمللی، مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان حجاب و پارک گفتوگو اشاره کرد. اگر مصلای امام خمینی (ره) در ماه مبارک رمضان میزبان نمایشگاه دیگری نباشد فضای مناسبی برای برگزاری نمایشگاه قرآن است اما از آنجا که نمازهای جمعه ماه مبارک رمضان از استقبال بیشتری برخوردارند، معمولاً این فریضه عبادی و سیاسی در این محل برگزار میشود. به همین دلیل از میان فضاهای ذکرشده، باغ کتاب و باغموزه، فضایی بهتر برای برگزاری نمایشگاه است.