به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «لابی اسرائیل در روسیه» نوشته لئونید ساوین به ترجمه موسی عبداللهی از سوی نشر سیمای پارسا روانه بازار نشر شده است.
نویسنده در این کتاب، به بررسی بازیگران اصلی لابیهای صهیونیستی در فدراسیون روسیه از جمله سابقه فعالیتهایشان و همچنین ویژگیهای ذهنی یهودیان که حداقل، فعالیت این گروه را آشکارتر میسازد، پرداخته است.
«لابیسم، قدرت نرم و صهیونیسم»، «نبردی داخل کاخ سفید»، «جغرافیای سیاسی اسرائیل»، «تاریخ یهودیان در روسیه»، «از اتحاد جماهیر شوروی تا روسیه لیبرال» و «موسسات دارای منافع نئوصهیونیستی در روسیه» عناوین 6 فصل این کتاب هستند.
به گفته مولف کتاب، اگرچه صحیحتر آن است که بگوییم روسیه، فقط جایی برای برخی از فعالیتهای مختلف آنان محسوب میشود، چراکه این اشخاص معمولا تابعیت دوگانه دارند. در روسیه، آثار متعددی در رابطه با برخی از این اشخاص و همچنین ثمره فعالیتهای آنها که اغلب برای کشور روسیه ویرانگر بوده، نوشته شده است. با این وجود، این سؤال پدید میآید که آینده لابیهای صهیونیستی در روسیه چه خواهد بود؟
مولف در پاسخ به این سوال میگوید: «با توجه به تاریخ هزار ساله اقامت ملت یهود، نفوذ بالای برخی نمایندگانشان در تجارت و سیاست و همچنین رویکرد فراگیر نسبت به ملتهایی که در خاک کشور روسیه زندگی میکند، بدیهی است که حیات آنها در روسیه ادامه خواهد یافت. اما با توجه به رشد میهنپرستی، چرخش ژئوپلیتیک به شرق و همچنین درک مقامات کشور و مردم به عدم امکان مشارکت کامل با غرب، روشن است که این لابیها دگرگون خواهد شد.
در آغاز کتاب ما به این نتیجه رسیدیم که صهیونیسم به خودی خود چندوجهی است. نوع جدیدی از صهیونیسم وجود دارد که با دعوت به اجرای سیاستهای افراطیتر چه در رابطه با همسایگان فلسطینی و چه در رابطه با سایر جهان، به عمق یهودیت روی میآورد. صهیونیسم بیشکل و مبهمی نیز وجود دارد که در نگاه اول به سختی تشخیص داده میشود. این نوع صهیونیسم با رسوم و سنت یهودی، گرایش به تاریخ عهد عتیق و یادگیری عبری آغاز میشود و با سرویس ارتش اسرائیل و تبلیغات فعالانه برای اسرائیل خاتمه مییابد. اغلب دستاندرکاران پساصهیونیسم ممکن است نهتنها یهودی بلکه نمایندگان سایر اقوام نیز باشند.
میتوان پیشبینی کرد که هسته ملت یهود (یعنی مردمی با افکار دولتی) در اسرائیل باقی خواهد ماند که پیرامون آن جریان مهاجرتهای مرکز گریز و مرکزگرا رخ میدهد. در آمریکا لابیهای قدرتمندی باقی خواهد ماند که میتوان آنها را به افرادی که کاملاً از اسرائیل حمایت میکنند و گروههایی که همزیستی این روابط را به عنوان ابزار سیاست جاری جهان بررسی میکنند، تقسیم کرد، همانطور که قبلتر نیز بود.
در کشورهای دیگر، همه چیز وابسته به وضعیت اقتصادی و سیاسی اتفاق خواهد افتاد. با برگزیدن جهتگیری طرفدار آمریکا، کشور بهطور خودکار و بدون اهمیت به اینکه در کجا قرار خواهد گرفت، خود را درگیر لابیهای طرفدار اسرائیل خواهد کرد. اما برعکس، با انتخاب بریکس، سازمان همکاری شانگهای، اوناسور و دیگر تشکیلات منطقهای و فرا منطقهای که حداقل از تحت تبعیت واشنگتن خارج شدهاند، فرصت بازسازی سیاست داخلی نیز بهوجود خواهد آمد. همین مساله موجب برانگیخته شدن لابی صهیونیستی جهانی و بهویژه مقامات شبکه اطلاعاتی منطقهای خواهد شد.
در رابطه با روسیه، پیش از همه در اینجا پدیده جدیدی بهوجود میآید که میتوان آن را صهیونیسم نهفته نامید. از آنجایی که این شبکه اطلاعاتی نمیتواند آشکارا و فعالانه به اقدامات خود بپردازد، جستوجوی روشهای جدید کار و بیان را سرلوحه کار خود قرار داده است. در این میان یهودیان سکولار که نمایندگان آن در حوزههای مختلف زندگی اجتماعی و سیاسی گماشته شدهاند، بسیار ظریف و پی در پی فعالیت تبلیغاتی انجام خواهند داد. بعید است ما شعار یا انتقاد مستقیمی بشنویم، بلکه اظهارات آنها به صورت لفاظیهای انتزاعی در جهت فرسایش تدریجی فرهنگ و نظام حکومتی روسیه خواهد بود. اما شناخت این پدیدهها و مقابله با آن به هر شکل؛ ضروری است.»
کتاب «لابی اسرائیل در روسیه» نوشته لئونید ساوین به ترجمه موسی عبداللهی در 458 صفحه به بهای 32 هزار تومان به همت نشر سیمای پارسا در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.