به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حرکت فرهنگی «کتابگردی» که از سال گذشته با ابتکار احمد مسجدجامعی در ایام هفته کتاب شکل گرفت، دومین سال برگزاری خود را صبحِ 28 آبانماه آغاز کرد.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه کتابگردی تهران در کتابفروشیهای خیابان انقلاب حضور یافت. وی از نزدیک با صاحبان کتابفروشیها به گفتو گو پرداخت.
کتابگردی احمد مسجد جامعی در پنجمین روز از هفته کتاب به همراه سید رضا صالحی امیری، رئیس کتابخانه اسناد و کتابخانه ملی، علیرضا تابش، مدیر بنیاد فارابی، رجبعلی خسروآبادی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، برزین ضرغامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان و جمعی از پیشکسوتان، ناشران و نویسندگان انجام شد.
مسجدجامعی در این حرکت فرهنگی، «کتابگردی» را وظیفه مسئولان فرهنگی دانست و گفت: اهمیت دادن به کار نشر و کتاب با تمام دشواریهای آن، وظیفهای است که برگردن همه مسئولان فرهنگی است که طبیعتاً تحرکی در این صنف ایجاد میکند و باعث میشود تا کتاب از سایه بیرون بیاید و در مرکز توجهات قرار گیرد.
این هیأت پس از حضور در کتابفروشی «مهرگان»، «لارستان» و « فانوس» در خیابان فتحی شقاقی، عازم میدان هفت تیر شدند تا از کتابفروشان راسته کریمخان بازدید کنند. فروشگاه شماره دو انتشارات «علمی و فرهنگی» اولین مقصد این هیأت در راسته کریمخان بود، که با استقبال گرم مسعود کوثری، مدیر انتشارات علمی و فرهنگی روبه رو شد.
طی این بازدید احمد مسجدجامعی، سیدرضا صالحی امیری و مسعود کوثری، از اولین شماره ماهنامه تخصصی کودک و نوجوان «پرنده آبی» که از سوی انتشارات علمی فرهنگی منتشر شده، رونمایی کردند.
کتابگردی احمد مسجدجامعی با هیأت همراه در خیابان کریمخان، با دیدار از کتابفروشیهایی چون «چشمه»، «ثالث»، «اساطیر» و «هنوز» ادامه پیدا کرد که پس از آن عازم بازدید از کتابفروشیهای واقع در خیابان جمهوری شدند. سپس این هیأت به کتابفروشهای راسته انقلاب رفتند.
همچنبن مجید غلامیجلیسه، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و دبیر بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران پیشازظهر پنجشنبه 28 آبانماه از چهار کتابفروشی قدیمی تهران واقع در خیابان ناصر خسرو و بازار سلطانی بازدید و ضمن گفتوگو با کتابفروشان، چند عنوان کتاب از جمله «عجائبالمخلوقات» را از انتشارات مروی خریداری کرد.
غلامیجلیسه با حضور در کتابفروشی «دارالکتب السلامیه» واقع در بازار سلطانی، ضمن خرید کتابهای «سیری در کتابهای بهائیان (خداپرستی در بهائیت)» نوشته رضا سلطانیزاده و «پرنس و الگورکی (تاریخ و نقش سیاسی رهبران بهایی)» نوشته مرتضی احمد آخوندی، دقایقی با حاج احمد آخوندی، مدیرمسئول انتشارات به گپوگفت پرداخت.
مدیرعامل موسسه خانهکتاب در ادامه با حضور در کتابفروشی «علمیه اسلامیه» و گفتوگو با فرزند حاج سیدمحمود کتابچی، سه مجلد «اصول کافی» و یک جلد هدیه «قرآن کریم» ترجمه و تفسیر محمد کاظم معزی را خریداری کرد.
پیرو فراخوان احمد مسجد جامعی، در برنامه کتاب گردی لیلی گلستان، گلی امامی، هوشنگ کامکار، ابراهیم حقیقی، کریستف رضاعی، فرهاد توحیدی، فرشته طائرپور، محمدرضا گلزار، مهتاب کرامتی، پوریا عالمی، منوچهر شاهسواری، مهناز افشار، پوریا عالمی، مرتضی کاظمی و علیرضا سمیعآذر مهمانِ شهر کتاب فرشته بودند.در این مراسم برخی از هنرمندان و نویسندگان به بیان دیدگاههای خود درباره این فراخوان و اهمیت کتابخوانی پرداختند. برخی از این دیدگاهها به شرح زیر است:
گلی امامی درباره این فراخوان گفت: این پیشنهاد بسیار مفید است و امیدوارم که به آن پاسخ داده شود. اما در خصوص اینکه چنین فراخوانی تا چه میزان می تواند در پیشبرد فرهنگ کتابخوانی کشورمان تاثیرگذار باشد باید گفت که ضمانتی ندارد؛چراکه به نظر من متاسفانه مردم ما با کتاب و کتابخوانی قهر هستند و در مورد میزان تاثیرگذاری چنین اقداماتی در بسط و گسترش فرهنگ کتابخوانی در جامعه قطعیتی وجود ندارد.
همچنین مهتاب کرامتی گفت: به نظر من این اتفاق و این فراخوان، حرکت بسیار قشنگی است. من به شخصه از سال گذشته که نخستین بار بود سعی کردم در کنار دوستان حضور داشته باشم و اطمینان دارم که امسال بازتاب گسترده تری خواهد داشت، در واقع بذرِ این جریان سال گذشته کاشته شد و امسال درو خواهد شد. اما آرزویم این است که این اتفاق صرفا در یک روز در سال خلاصه نشود و روزی برسد که هر کتابی که مورد علاقه مردم است، پرفروش شود و همه در پی خریداری آن باشند. به هر طریق امیدوارم که تعداد کتاب، چاپ کتاب، کسانی که کتاب مینویسند و کسانی که کتاب میخوانند روز به روز بیشتر شوند.
مهناز افشار هم گفت: خوشبختانه امسال که سال دوم این اتفاق است استقبال گسترده تری از آن صورت گرفته. همیشه زمانی که چنین اقداماتی از سوی افراد نیکاندیش جامعه برنامه ریزی می شود نتیجه گیری از آن زمان می برد اما بسیار جالب است که در این مورد استقبال بسیار خوب بوده است. و این نشان از این دارد که مردمِ جامعه ما هم به فرهنگ علاقه دارند، هم به کتاب علاقهمندند و هم به اتفاقات خوب و از آن استقبال میکنند. من شخصا از آقای مسجدجامعی برای این فراخوان و ایجاد چنینی فرصتی تشکر میکنم. کسی که موضوعی را مطرح میکند اگر قابل اعتماد باشد و به حرف خود باور داشته باشد، طبیعتا افراد دیگر نیز او را با اعتماد دنبال خواهند کرد.
بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران 23 آبانماه با شعار «ایران با کتاب، ایران پُرامید» با دبیری مجید غلامی جلیسه آغاز شده است.