محمود دولتآبادی، داستاننویس در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) عنوان کرد: داستاننویس امروز نمیتواند به انتشار دیجیتال آثارش چشم داشته باشد. کتابهای دیجیتال کمکی به مشکل کتابخوانی نمیکند و به همین دلیل نمیتوان امید داشت که چنین امکاناتی رمانخوانی در ایران را تکانی دهد.
نویسنده رمان 10 جلدی «کلیدر» افزود: من به شخصه میلی ندارم که کتابهایم به شکل دیجیتالی منتشر شود چون به گمانم در تیراژ کتاب و کتابخوانی تأثیر چندانی ندارند. در واقع اگر نیک بنگریم در خواهیم یافت که کتاب در عصر حاضر به گونهای باید با تکنولوژی کنار بیاید.
وی ادامه داد: اغلب رمانخوانهای حرفهای ما به شکل سنتی رمان میخوانند و امکان مطالعه دیجیتال برای همه میسر و مهیا نیست. امروز حتی در سایتهای مختلف حقوق نویسنده پایمال میشود و کتاب در هر سایتی کپی میشود که این موضوع نه به نفع ناشر است و نه نویسنده.
نویسنده رمان «جای خالی سلوچ» اضافه کرد: بخشی از فضای مجازی برای سرگرمیهای روزمره در نظر گرفته شده و کتاب و رمان در اینترنت کمتر جدی گرفته میشوند. به گمانم هنوز جای ادبیات در کتابخانههای غنی و ارزشمند است و مخاطبان با کتاب کاغذی انس و الفت بیشتری دارند.
محمود دولتآبادی، متولد دهم مرداد 1319 در سبزوار است. رمان 10 جلدی «کلیدر» طی سه دهه اخیر بارها تجدید چاپ شده است. از دیگر آثار او میتوان به «جای خالی سلوچ»، «روزگار سپری شده مردم سالخورده»، «نون نوشتن» و «سلوک» اشاره کرد.
دولتآبادی سال گذشته به دلیل فعالیت مستمر در حوزه نوشتن، موفق به دریافت جایزه لوژیون دونور از کشور فرانسه شد.