به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، فتحالله فروغی اظهار کرد: در این طرح از کتابفروشیهایی که دارای جواز کسب از اتحادیههای مربوطه چه در تهران و چه در سایر استانها هستند، حمایت میشود و کتابفروشانی که دارای جواز کسب هستند میتوانند مشمول این طرح باشند.
وی ادامه داد: این حمایت اهمیت دارد چرا که منجر به مراجعه مردم به کتابفروشیها میشود و امید است که این نوع حرکتها به تثبیت امر فروش کتاب و جلوگیری از تعطیلی کتابفروشیها منجر شود. هر چند باید گفت برای حوزه کتابفروشها باید کارها و اقدامات بنیادیتر انجام شود.
عضو هیأتمدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اظهار کرد: این نوع فعالیتها باید سالیانه انجام شود و محدود به یک دوره زمانی ویژهای نباشد چرا که فعالیتهای حمایتی باید مستمر و دراز مدت پیگیری شوند تا بتوانند اثربخشی لازم را داشته باشند.
فروغی با تأکید بر اینکه طرح «کتابفروشی به وسعت ایران» از خواننده کتاب حمایت میکند، بیان کرد: تفاوت این طرح با طرحهای دیگر این است که باعث میشود خریدار کتاب به کتابفروشی مراجعه کند و به نوعی آشتی مجددی بین خریدار کتاب و کتابفروشیها ایجاد میکند.
وی درباره تأثیر این طرح بر رونق کتابفروشیها گفت: این طرح میتواند در حوزه توزیع کتاب مؤثر و از این طریق تأثیری در رونق نشر هم داشته باشد. هر نوع حرکتی در ابتدای آن با مشکلات، چالشها، فراز و فرودهایی همراه است. اگر طرحهایی از این دست با برنامهریزیهای لازم و با حضور صنوف و نمایندگان آنها به صورت مشترک برنامهریزی و اجرا شوند بدون تردید میتوانند دستاوردهای بهتر و مفیدتری داشته باشند.
فروغی عنوان کرد: طرح «کتابفروشی به وسعت ایران» که برای کتابفروشیها مطرح است، ایدههای است که از سال گذشته وجود داشته که امیدوارم فقط محدود به تهران نباشد، بلکه باید در سطح استانها نیز گسترش پیدا کند.