بابک عابدینی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: چاپخانههایی وجود دارند که وامهای ارزی با هدف توسعه صنعت چاپ دریافت کردهاند اما متأسفانه به دلیل نوسانات نرخ ارز در چند سال اخیر، نتوانستهاند تعهدات تسهیلاتی (اقساط وام) خود را پرداخت کنند.
وی توضیح داد: بدون تردید هر سال که نرخ ارز افزایش مییافته، مبلغ بدهی سرمایهگذاران صنعت چاپ نیز افزایش مییافت و عملاً مبلغی که برای بدهیشان پرداخت میکردند به جای اینکه از اصل مبلغ دریافتی تسهیلاتشان کسر شود، در مسیر مابهالتفاوت نرخ ارز هزینه میشد؛ به همین دلیل دائمالمقروض بودند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ در ادامه داد: همچنین چون مسائل اقتصادی در کاهش سفارشها، تقاضا و روند تولید این واحدهای چاپی تأثیرگذار بود، درآمد این واحدها کاهش پیدا میکرد و در نتیجه برخی از این واحدهای چاپی ورشکست و تعطیل میشدند.
عابدینی توضیح داد: به همین دلیل اتاق بازرگانی کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی و وزارتخانههای مرتبط وارد شور و مشورت شدند و به تعامل رسیدند تا بر اساس موضوع تبصره 1 ماده 20 قانون رفع معضل تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور، به این واحدهای چاپی فرصت سه ماهه برای پرداخت اقساط وامهایشان داده شود؛ این حکم ششم تیرماه سال جاری ابلاغ شده است.
وی تأکید کرد: اگر واحدهای چاپی مقروض، در این زمان باقی مانده از فرصت سه ماهه، بتوانند با بانک طرف حسابشان، سر اصل مبلغ بدهی به توافق برسند و با رقمهای ریالی به جای رقمهای ارزی، به پرداخت اقساطشان بپردازند، میتوانند فعالیت خود را از نو آغاز کنند.