اسماعیل امینی، نویسنده و منتقد ادبی، با حضور در غرفه موسسه خانه کتاب در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات، در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: شاید من و امثال من، بقای نسلی باشیم که هنوز کتاب می خوانیم. متأسفانه اکنون مدل جدید خانه ها به گونه ای است که در اغلب آنها کتاب وجود ندارد؛ این موضوع علامت خوبی نیست.
وی با بیان این که انسان ها اگر کتابخوان نباشند به تدریج سطحی نگر می شوند، تأکید کرد: خبرگزاریها به ویژه خبرگزاری کتاب باید به مسائلی از این دست و علت یابی گم شدن کتاب از زندگی مردم بپردازند چرا که این موضوع بسیار خطرناک است. شاید اکنون خطر آن مشهود نباشد اما به مرور این خطر، دریاچه کتاب را خشک می کند.
امینی با بیان این که متأسفانه هیچ کسی بر کتاب هایی که چاپ می شوند نظارت ندارد، عنوان کرد: کتابی که برای آمارسازی اداری و تشکیل رزومه، تولید می شود کتاب نیست. بلکه کتاب آن است که چیزی جدیدی بگوید. این همه کتاب مصنوعی و دروغ چاپ میشود اما کسی بر آنها نظارت نمیکند.
این نویسنده و منتقد ادبی بیان کرد: همه فقط نگران سیاست هستند در صورتی که سیاست چندان اهمیت ندارد. آن چه که اهمیت دارد، فرهنگ است. سیاستمدار باید در خدمت مردم باشد. سایه سیاست نباید روی همه چیز به ویژه کتاب باشد.
بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات ساعت 21 امروز (22 آبان ماه) به کار خود پایان میدهد. این نمایشگاه با حضور رئیس جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مصلای امام خمینی (ره) افتتاح شده بود.