به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی انتشارات سروش، بسیاری از تماشاگران عمومی سینما و تلویزیون هنگامی به اهمیت نقش صدای تصویر پی میبرند که به علت صدابرداری ضعیف یا نقص فنی شاهد تصاویری مرده و گاه نامفهوم بر پرده سینما یا صفحه تلویزیون باشند، اما اهل فن در همه حال به اهمیت صدابرداری آگاهاند؛ تعداد روزافزون فیلمهای دارای صدای سرصحنه گواه این مدعاست.
گرایش اصلی کتاب حاضر نیز صدابرداری تلویزیونی است، اما بیش از نیمی از مباحث و اطلاعاتی که در آن دیده میشود مطالب اولیه و عمومی لازمی است که علاقهمند به کار صدابرداری باید بداند. توضیحات این کتاب اساساً از جنبه عملی مطرح میشوند و اطلاعات خاص فنی آنجا مطرح میشوند که برای درک کردن شیوه عمل لازم باشد.
در طرح جزئیات انواع برنامهها تلاش شده که فعالیتهای اصلی و اصول اساسی مربوط به آنها شرح داده شوند. به همین دلیل این کتاب میتواند برای دست اندرکاران تولید، فیلمسازان حرفهای و آماتور، استفادهکنندگان از وسایل کمکی سمعی - بصری و اصولا آنها که به بازسازی صدا، در ارتباط با تصویر، علاقهمندند، مفید باشد.
کتاب فن صدابرداری» دارای شش بخش عمده است. بخش اول کتاب مقدمهای کلی در مورد صدا با تأکید خاص بر مسائلی که هماهنگی با تصویر پیش خواهد آورد را مورد بررسی قرار میدهد. بخش دوم انواع میکروفن که جزو وسایل اصلی کار صدابردار است معرفی شده و در بخش سوم شیوههای به کارگری میکروفن برای صدابرداری در موقعیتهای مختلف مورد تحلیل قرار میگیرد.
در بخش چهارم نویسنده کتاب سخت افزار فرایند صوتی و به دنبال آن بررسی ارتباط میکروفن با طرح سازمان استودیو را معرفی میکند و در بخش پنجم نیز روشهای برخورد با موقعیتهای تولیدی مختلف در دو شاخه کلامی و موسیقی مورد بررسی قرار گرفته و ابعاد آن از سوی نویسنده بازگو میشود. بخش آخر کتاب نیز وسایلی که سیگنال بعد از ترک استودیو ممکن است از آنها بگذرد را به خوانندگان معرفی میکند.
چاپ دوم کتاب «فن صدابرداری» در 178 صفحه مصور به همراه جدول و نمودار با قیمت 10 هزار تومان از سوی انتشارات سروش منتشر شده است.