علیاصغر سیدآبادی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرحهای انتخاب «پایتخت کتاب ایران» و «روستاهای دوستدار کتاب» را باهدف توسعه فرهنگی و ترویج کتابخوانی و با هدف حمایت از اقدامات انجام شده، پیشنهادهای نو و ابتکاری و برنامههای جذاب و مردمی در موضوع کتاب و کتابخوانی، در سراسر کشور برگزار میکند.
وی ادامه داد: ملاکهای انتخاب پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب در سال جاری، همان ملاکهای سال پیشین هستند با این تفاوت که امسال ملاک اجرایی و عملیاتی شدن برنامههای پیشنهادی شهرها و روستاها به منظور ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیز به آنها افزوده شده است.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش، گفت: شرایط و ضوابط کامل شرکت در این دو طرح به زودی در جلسه شورای سیاستگذاری مطرح، ارزیابی و در نهایت علنی خواهند شد.
سیدآبادی با بیان اینکه فراخوان این دو طرح، اواخر تابستان منتشر میشوند، گفت: امسال شاهد برپایی زودهنگام این دو طرح نسبت به سال گذشته خواهیم بود.
مراسم نخستین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران و نخستین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، دوم اسفند 1393 با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان فرهنگی و شهری برگزار شد. در این مراسم از میان پنج شهر راهیافته به مرحله نهایی طرح پایتخت کتاب ایران شامل شهرهای یزد، بوشهر، گنبد کاووس، نیشابور و اهواز، مرکز استان خوزستان (اهواز) به عنوان نخستین پایتخت کتاب ایران معرفی شد.
همچنین در این مراسم 10 روستا به ترتیب زیر به عنوان روستاهای دوستدار کتاب معرفی شدند:
- روستای رحیمآباد از شهرستان كرمان در استان كرمان
- روستای ضامنجان از شهرستان اراك در استان مركزی
- روستای دهكهان از شهرستان كهنوج در كرمان
- روستای ابراهیمآباد از شهرستان اشكذر در استان یزد
- روستای ینگیجه از شهرستان مریوان در استان كردستان
- روستای گوگ تپه از شهرستان مهاباد در استان آذربایجان غربی
- روستای ابویسان از شهرستان جغتای در استان خراسان رضوی
- روستای رمین از شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان
- روستای پوده از شهرستان دهاقان در استان اصفهان
- روستای خرما كلا از شهرستان قائمشهر در استان مازندران