به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نخستین چاپ از ویراست دوم کتاب «کالری شمار (بهزبان ساده)» به همت نگار بلورفروشان، کارشناسارشد تغذیه و رژیمهای درمانی گردآوری شده و از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب منتشر شده است.
کتاب «کالری شمار (بهزبان ساده)» اطلاعاتی مفید در زمینه محاسبه مقدار انرژی مورد نیاز روزانه بدن برای کاهش، افزایش و ثابت نگهداشتن وزن در اختیار مخاطب میگذارد. مخاطب با نگاهی گذرا بر جدولها، مقدار کالری انواع مواد غذایی قادر به جمعبندی مقدار کالری مصرفی روزانه خود است. کتاب به نحوی ساده تدوینشده که برای همه گروههای سنی و عموم مردم قابل استفاده باشد.
این اثر توصیههای پزشکی درباره تأمین کالری را در قالب جداولی ساده به نمایش گذاشته است. بهعنوان مثال، درباره توصیههای تغذیهای لازم در آلرژیهای غذایی آمده که بهطور کلی واکنش سیستم ایمنی نسبت به برخی از مواد غذایی خارش پوستی، تنگی نفس (آسم) سردرد و یا واکنشهای حاد گوارشی از قبیل درد شکم، درد قفسه سینه و اسهال است. شاخص تشخیص آلرژیهای غذایی در خون افزایش آنتیژنهاست.
گردآورنده در ادامه درباره زمینههای بروز آلرژیهای غذایی به مواردی اشاره کرده است؛ 1ـ گوجهفرنگی، قارچ و پنیر، 2ـ چیپس، پفک، آبلیمو (ماده افزودنی بنزوئیک اسید) 3ـ بستنی و دسرهای سرد (ماده افزودنی سالسیلیک استیل) 4ـ آواکادو، میگو، میوههای خشک (ماده فزودنی سولفات).
نخستین چاپ از ویراست دوم کتاب «کالری شمار(بهزبان ساده)» با شمارگان 6 هزار نسخه در 72 صفحه، به بهای دو هزار و 950 تومان از سوی انتشارات تیمورزاده و نشر طبیب به بازار نشر عرضه شده است.
«راهنمای تغذیه تکمیلی» منتشر شد
نخستین چاپ از ویراست دوم کتاب «راهنمای تغذیه تکمیلی (به همراه تغذیه کودکان 6ـ2 سال)» نوشته دکتر نفیسه سادات جلادتی، در سه بخش با عنوانهای «تغذیههای تکمیلی چرا و چگونه؟»، «گام به گام تا تغذیه تکمیلی» و «راهنمای تهیه غذاها و میان وعدهها» تدوین شده است.
نویسنده در نخستین بخش کتاب درباره چرایی دلایل استفاده ار تغذیه تکمیلی آورده است: «کودکان در سالهای اولیه زندگی خود بیش از هر زمانی به رسیدگی و توجه والدین نیاز دارند. همانطور که بیشترین رشد کودکان در دو سال اول زندگی صورت میگیرد، بیشترین توجه را نیز در این دو سال نیاز دارند. یکی از ابعاد آن توجه همهجانبه رسیدگی به غذای کودک است. در 6 ماه اول، غیر از شیر مادر هیچچیز دیگری نباید به کودک داده شود، زیرا شیر مادر تمامی نیازهای تغذیهای کودک و حتی نیاز به آب را برآورده میکند، اما با رشد کودک و فعالتر شدن او همچنان که کودک رشد میکند و فعالتر میشود، به سنی میرسد که شیر مادر به تنهایی نمیتواند نیازهای تغذیهای او را بهمقدار کافی تأمین کند.
در دومین بخش کتاب درباره واکنش والدین در زمانی که مواد غذایی در گلوی کودک میپرد، میخوانیم: «ضمن اینکه به سرعت دست بهکار میشوید، خونسردی خود را کاملا حفظ کنید. کودک را سرو ته (وارونه کنید) اگر غذا بیرون نیفتاد، او را روی زانوهایتان دَمر بگذارید و محکم به پشتش بزنید. دهان کودک را به آرامی باز کنید. داخل آنرا ببنید و با انگشت کوچک خود، خوراکی را بیرون بیاورید. اگر تلاشهایتان به ثمر نرسید، فورا اورژانس یا آمبولانس را خبر کنید.
دستورات غذاهای تکمیلی کودک نیز موضوع محوری سومین بخش کتاب است.
نخستین چاپ از ویراست دوم کتاب «راهنمای تغذیه تکمیلی (به همراه تغذیه کودکان 6ـ2 سال)» با شمارگان دو هزار و 500 نسخه در 96 صفحه، به بهای چهار هزار و 400 تومان از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب منتشر شده است.
«اختلال کاهش توجه» چیست؟
چاپ نخست کتاب «اختلال کاهش توجه» نوشته مشترک الوین سیلور استاین، ویرجینیا سیلور استاین و لورا سیلور استاین نان، با ترجمه دکتر محمدرضا کیاننژاد به تشریح هفت موضوع «خارج از کنترل»، «چه کسانی به اختلال کاهش توجه مبتلا هستند؟»، «مهمترین علامت اختلال کاهش توجه چیست؟»، «علت ابتلا به اختلال کاهش توجه چیست؟»، «تشخیص اختلال کاهش توجه»، «درمان اختلال کاهش توجه»، «آنچه شما میتوانید انجام دهید» پرداخته است.
نویسندگان در صفحات نخستین این کتاب در تعریفی از اختلال کاهش توجه، به مؤلفههایی مانند پرانرژی بودن، ناتوایی در نشستن در یک جا، حواس پرتی، تفکر لحظهای اشاره کرده و در ادامه تأکید کردهاند که همه کودکان عاشق این هستند که سریع بدوند و خوش بگذرانند. این کارها در دوران کودکی طبیعی است.
در ادامه مباحث این کتاب درباره ویژگیهای کودک بیشفعال اینطور آمده که کودک بیشفعال نسبت به کودکان دیگر تحرک بیشتری دارد. او معمولا نمیتواند بنشیند. کودکان بیشفعال بیشتر وقتها مدام اعضای بدنشان را تکان میدهند، بدنشان را جلو و عقب میبرند، ناگهان میپرند و با عجله میدوند.
درمان اختلال کاهش توجه
براساس محتوای این کتاب، اختلال کاهش توجه، برخی از مردم را به یاد داروی ریتالین میاندازد. ریتالین دارویی است که برای درمان اختلال کاهش توجه مصرف میشود. خیلی از مردم از اینکه یک دارو بهصورت روزانه و به مدت چند سال برای کودکاشان تجویز شود، میترسند. آنها عقیده دارند که کودکان زیادی با ریتالین تحت درمان هستند. بقیه به ریتالین بهعنوان دارویی جادویی فکر میکنند که میتواند علایم اختلال کاهش توجه را از بین ببرد. ریتالین میتواند به کودکان مبتلا به اختلال کاهش توجه کمک کند، تمرکز بهتری داشته باشند و رفتارشان را کنترل کنند، اما موجب درمان آنها نمیشود.
انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب نخستین چاپ کتاب «اختلال کاهش توجه» را با شمارگان سه هزار نسخه در 48 صفحه، به بهای هفت هزار و 500 تومان راهی بازار نشر کرده است.