به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، سیدعارف علوی، مسئول دبیرخانه مسابقه «كتاب و زندگی»، با اشاره به روند برگزاری سومین دوره این مسابقه كه با محوریت كتاب «دختر شینا» برگزار میشود، گفت: ما در موج نخست 50 هزار جلد از این كتاب را منتشر و توزیع كردیم. در مرحله بعدی نیز 50 هزار جلد دیگر به این تعداد افزوده شد كه از این تعداد 20 هزار جلد در بین كتابفروشیها توزیع شده است؛ به عبارت دیگر تاكنون 70 هزار جلد از این اثر توزیع شده است.
وی ادامه داد: همچنین قرار است كه در كنار كتابفروشیها، از ظرفیت بزرگ هیئات مذهبی كه در این ایام فعال هستند نیز برای توزیع آثار استفاده كنیم. ما قبل از آغاز ماه محرم با هیئات مطرح جلساتی در اینباره داشتیم و كتاب را در میان آنها معرفی كردیم تا بتوانیم از این ظرفیت برای توزیع و در دسترس قرار دادن كتاب بهره ببریم. امیدواریم كه استفاده از ظرفیتهای اینچنینی فقط برای این كتاب نباشد. هیئتها ظرفیت خوبی برای معرفی كتاب و رفتن آن در بین مردم دارند كه میتواند محملی باشد برای دسترسی آسان كتاب در میان مردم هیئتی و مذهبی.
علوی از توزیع كتاب «دختر شینا» در بین هیئات مذهبی معروف استانهای تهران و قم خبر داد و افزود: تاكنون شش هزار نفر در این دوره از مسابقه شركت كرده و پاسخهای خود را ارسال كردهاند.
مسئول دبیرخانه مسابقه «كتاب و زندگی» همچنین از تولید و پخش تیزر جدید برای معرفی كتاب «دختر شینا» خبر داد و گفت: امیدواریم كه موج سوم مسابقه فعالتر باشد و ما بتوانیم 50 هزار جلد سوم را هم توزیع كنیم.
«دختر شینا» خاطرات قدمخیر محمدی، همسر سردار شهید حاج ستار ابراهیمی است كه توسط بهناز ضرابیزاده نگارش شده و بههمت انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است. این كتاب روایت زندگی یك همسر شهید و مشكلاتیست كه او در مواجه با جنگ با آن روبرو بوده است. این كتاب یكی از هزاران ناگفتههای همسران شهدا از روزهای انقلاب و جنگ تحمیلی در شهرستانهاست.
نقطه ثقل و محوری كتاب همانند بسیاری دیگر از خاطرات دفاع مقدس، جنگ و وقایع رخ داده از آن است، اما با وجود این، هر لحظه از لحظات و ایام دختر شینا آن قدر جذاب و خواندنی است كه نمیتوان از آنها گذشت. نویسنده توانسته با استفاده از خاطرات قدمخیر، فضاسازی و شخصیتپردازی كند؛ به طوری كه مخاطب با خواندن اثر با شخصیتها همراه میشود، با شادیهای آن ها شاد و با اندوه آنها غمگین میشود. كتاب بر خلاف تصور اولیه كه شاید از حجم اثر برداشت خواهد شد، دور تندی ندارد و خاطرات بجا انتخاب و ذكر شده است. از این جهت مخاطب وقتی كتاب را به دست میگیرد، به نویسنده اطمینان میكند كه تمام آنچه را كه باید سر حوصله یاد میكند.
در آذرماه 1392، رهبر معظم انقلاب اسلامی این كتاب را با دقت خوانده و در دیداری با نویسنده فرمودند كه كتاب خوبی است و نویسنده به جزئیات توجه بسیاری كرده و داستان زیبایی دارد. ضرابیزاده همچنین در گفتوگو با تسنیم از شنیدن خبر مسرتبخش تقریظ مقام معظم رهبری بر این كتاب در روز تولدش همزمان خبر داده بود.