ابراهیم حیدری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: دومین دوره جشنواره «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی و با الگوبرداری از جایزه «پایتخت جهانی کتاب» برگزار میشود.
وی افزود: هر چند با شاخص ها و معیارهای استاندارد فاصله داریم اما در مجموع میکوشیم هر سال در این جشنواره با اندیشیدن تمهیدات بیشتر و بهتر در این جشنواره به نقطهای برسیم که از سوی یونسکو، شهری از ایران نیز به عنوان «پایتخت جهانی کتاب» انتخاب و معرفی شود.
دبیر اجرایی دومین دوره جشنواره «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» با بیان این که در نخستین دوره این جشنواره (سال گذشته) 64 شهر شرکت کردند، گفت: سال گذشته به دلیل اینکه این جشنواره برای نخستین بار برگزار میشد و اندکی ناشناخته بود، چندان هم انتظار نمیرفت تعداد زیادی از شهرها در این طرح شرکت کنند اما امسال با توجه به همکاری بسیاری از سازمانها، دستگاهها و اُرگانهای مختلف، شاهد استقبال چشمگیر شهرها در این جشنواره هستیم.
حیدری عنوان کرد: امسال شورای برنامهریزی جشنواره زودتر از سال گذشته تشکیل جلسه داد و در دو جلسه نخست خود، به آسیبشناسی دوره پیشین این جشنواره پرداخت. به گونهای که شاخصهای این دوره از جشنواره «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» تقویت شدند.
وی اظهار کرد: دومین دوره جشنواره، بر مشارکت سازمانهای غیردولتی و همه اعضای صنف اعم از ناشر، نویسنده و کتابفروش تأکید دارد. همچنین این دوره از جشنواره، بر حضور فعال مفاخر، مشاهیر، هنرمندان به ویژه در برنامهریزیها و اجرای برنامهها تأکید دارد.
دبیر اجرایی دومین دوره جشنواره «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» با اشاره به ملاکهای انتخاب دومین پایتخت کتاب ایران، افزود: برنامههای این دوره از جشنواره، باید طیف گستردهای از مشارکت مخاطبان اعم از زنان و کودکان و نوجوانان را دربرداشته باشند. همچنین باید برنامهها متناسب با نیازهای محلی، بومی و ارزش های دینی و اجتماعی باشند.
حیدری ادامه داد: برنامههای جشنواره باید از مشارکت و پشتیبانی شرکت های بزرگ تجاری، کارخانهها و دستگاههای اجرایی برای تأمین هزینه ها و سرمایهگذاری برخوردار باشند. همچنین شیوه اجرا باید از تازگی و کیفیت در محتوا برخوردار باشد. قابلیت ضمانت اجرایی برنامهها از دیگر ملاکهای انتخاب پایتخت کتاب ایران است.
وی تأکید کرد: امسال یک شاخص دیگر به شاخصهای جشنواره اضافه شده است؛ این شاخص عبارت است از بررسی میزان پیشرفت و اجرای برنامههای اعلام شده سال قبل شهرها.
دبیر اجرایی دومین دوره جشنواره «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» عنوان کرد: شورای برنامهریزی انتخاب و معرفی جشنواره پایتخت کتاب ایران، پنجمین جلسه شورای خود را اواخر آبانماه در شهر اهواز با هدف رصد برنامههای اعلام شده سال پیشِ این شهر به جشنواره، برگزار خواهد کرد. در آن جلسه تمام دستگاه های مشارکت کننده در برنامهها به ارائه گزارش برنامه های سال قبل خود خواهند پرداخت.
حیدری آخرین مهلت ارسال برنامهها به این جشنواره را بیستم آبانماه اعلام کرد و گفت: داوری برنامهها و طرح ها، آذرماه آغاز خواهد شد. تاریخ دقیق برگزاری اختتامیه جشنواره هنوز مشخص نشده است اما در مجموع به تصمیم شورای برنامهریزی جشنواره بستگی دارد.
وی توضیح داد: علاقهمندان برای شرکت در دومین جشنواره «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران» می توانند برنامههای خود را به نشانی خیابان شهید مطهری، خیابان فجر، شماره 7، ساختمان فجر، طبقه 6 کد پستی: 1589743111 ارسال کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 88861324 تماس بگیرند. همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای خود را به نشانی الکترونیکی ketabkhani@farhangmail.ir ارسال کنند.