فریناز ربیعی، مدیر روابط عمومی مؤسسه انتشاراتی روایت به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: بیست و پنجمین جلد از مجموعه «یادگاران» انتشارات روایت فتح شامل خاطراتی از «شهید حسن طهرانی مقدم» منتشر شد.
وی ادامه داد: فرزانه مردی نویسنده این کتاب است. بیست و پنجمین جلد از مجموعه «یادگاران» شامل 100 خاطره کوتاه درباره شهید حسن طهرانی مقدم به روایت خاطراتی از زبان برادر، همسر، فرزندان و دوستان شهید است.
مدیر روابطعمومی مؤسسه انتشاراتی روایت گفت: بر اساس تعریف انتشارات روایت فتح، «یادگاران» عنوان کتابهایی است که بنا دارد تصویرهایی از سالهای جنگ را در قالب خاطرههای بازنویسیشده، برای آنها که آن سالها را ندیدهاند، نشان بدهد. این مجموعه راهی است بر سرزمینی نسبتا بکر میان تاریخ و ادبیات، میان واقعهها و بازگفتهها، خواندنشان تنها یاداوری است، یادآوری این نکته که آن مردها بودهاند و آن واقعهها رخ دادهاند؛ نه در سالها و جاهای دور، در همین نزدیکی.
در مقدمه این کتاب میخوانیم:
«این کتاب فقط و فقط صد خاطرهی کوتاه از مردی است که با آرزوهای بلندش برای کشور و دینش اقتدار به ارمغان آورد. مردی که یکی از آرزوهایش برقراری امپراطوری شیعه در جهان بود. خاطرات و یاد شهید حسن طهرانیمقدم هنوز هم در قاب چشم خیلیها جا مانده است و هر کدام به زبان دل خود آنچه از او دیدهاند را میگویند. صد خاطره کوتاه از مردی که تکههای پازل تصویرش هنوز برایمان کامل نشده است و مرادش به حق دربارهاش گفته است که او «سردار عالیقدر، دانشمند برجسته و پارسای بیادعا» بود. پیشکش به روح بلند و بیادعای پدر موشکی ایران حاج حسن طهرانیمقدم.»
برخی خاطرات آمده در کتاب بیست و پنجمین جلد از مجموعه «یادگاران» را مرور میکنیم.
1. فرزندانش را مجبور به خواندن نماز و... نمی کرد. زور و اجبار در کارش نبود. ولی وقتی صبح ها صدای نماز و مناجاتش بلند می شد بچه ها هم خودشان برای نماز بیدار می شدند.
2. مقام معظم رهبری رفته بودند دیدن خانواده اش. می گفتند «ایشان نه اینکه در کارش اخلاص داشته باشد بلکه سرتا پایش اخلاص بود من 26 سال است ایشان را میشناسم. یکسال بعد از شهادت برایش نامه نوشت: با عرض سلام و احترام فراوان خدمت حامی عزیزم حسن طهرانیمقدم از اینکه اینجانب را مورد عنایات مهربانانه خود قرار میدهید کمال تشکر و قدردانی را دارم و این است که در سایه الطاف شما حامی عزیز است که همچنان به زندگی خود با امیدواری و نشاط ادامه داده و میتوانم نسبت به مسائل و اتفاقاتی که در اطراف خودم بروز میدهد کارایی لازم را انجام دهم. هم اکنون با عنایات شما و خداوند متعال و دعاهای مادرم توانستم در دانشگاه امام حسین(ع) تهران تحصیل کرده و راه پیشرفت خود را هموار گردانم. صحبت آخر اینکه چگونه تشکر کردن را نمیدانم ولی اینکه توسط یک نامه میتوانم با شما رابطه برقرار کنم و تشکر کنم خدای خود را شکرگزارم و امیدوارم که خداوند متعال دعاهای بنده حقیر را واجب بداند و به شما و خانواده محترمتان سلامتی و توفیق عطا فرماید. ۹/۷/۹۱
او نمیدانست حسن طهرانیمقدمی که کفالت چندین فرزند یتیم از سادات را داشت همان طهرانیمقدم پدر موشکی ایران است.
به گفته ربیعی، کتاب «یادگاران؛ شهید طهرانیمقدم» در 112 صفحه با شمارگان دو هزار و 200 نسخه، قطع پالتویی و به بهای 50هزار ریال منتشر شده است.