به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، انجمن زنان پژوهشگر تاریخ، دومین فراخوان همایش «زن در تاریخ محلی ایران (منطقه جنوب)» را اعلام کرد.
درباره ضرورت برگزاری همایشی با محور زنان آمده است: «تاریخ زنان از جمله بخشهای مغفول مانده در حوزه مطالعات تاریخی است که هنوز بررسیها و پژوهشهای بسیاری را طلب میکند. با اتمام دوره تاریخی سلسله همایشهای انجمن که موضوع زن در تاریخ ایران و سپس جهان اسلام را از آغاز تا دوره معاصر دنبال کرد؛ حوزه نوینی از مطالعات تاریخی که همان تاریخ محلی است، مد نظر قرار گرفت. بدینصورت، انجمن زنان پژوهشگر تاریخ هفتمین همایش بینالمللی خود را با عنوان «زن در تاریخ محلی ایران» به زنان جنوب ایران اختصاص داده است.»
درباره اهداف اساسی «زن در تاریخ محلی ایران (منطقه جنوب)» آمده است: محورهای مشروح که با همفکری برخی از انجمنها و مراکز علمی تهیه شده است، درباره زنان در مقاطع مختلف تاریخ ایران از دوره باستان تا انقلاب اسلامی است. هدف اساسی این همایش در مجموع، پرداختن به حضور تاریخی زنان از جنبه علمی و فارغ از هر گونه رویکرد جانبدارانه خواهد بود. نکته این که، تعریف جنوب ایران به مرزهای مشخص و متعارف در هر دوره تاریخی اطلاق خواهد شد.»
محورهای این همایش عبارتند از «مباحث نظری و روششناسی، مرتبط با تاریخمحلی و تاریخ زنان»، «زنان و تاریخنگاری منطقه جنوب: ذکر اخبار زنان در آثار محلی جنوب-نقش زنان در نگارش تاریخ محلی جنوب، آثار و اسناد و مکتوبات زنان در جنوب و...»، «نقش زنان در سیاست منطقه جنوب: زنان در حاکمیت، رخدادهای سیاسی، خاندانهای حکومتگر، و...»، «زنان و اقتصاد جنوب: حوزه اشتغال، کارآفرینی، مؤسسههای اقتصادی، اصناف و بازار، صنایع دستی، سازمانهای محلی جنوب، صنعت نفت و زنان، زنان و وقف در جنوب، و...»، « زنان در اجتماع و فرهنگ: زنان در جامعه ایلی جنوب، زنان روستایی جنوب، زنان جامعه شهری جنوب، آموزش، تعلیم و تربیت، امنیت و عدالت اجتماعی، آداب و رسوم، هنر و ادبیات، پوشاک زنان جنوب، فولکلور، موسیقی محلی، نقوش زنان در بناها و اماکن تاریخی و...»، «دین: زنان در اساطیر، زن در فرقهها و مذاهب جنوب ایران،...»
درباره محورهای پیشنهادی مقاله از سوی پژوهشگران آمده است: شایان توجه است که محورهای پیشنهادی ممکن است همه جوانب تحقیقات محلینگاران درباره موضوع این نشست را پوشش ندهد، از این رو سایر موضوعات و محورهای پیشنهادی مرتبط از سوی نویسندگان نیز میتواند موجب غنای نشست باشد.
همایش «زن در تاریخ محلی ایران(منطقه جنوب)» با همکاری تعدادی از انجمنها، سازمان و مراکز علمی و تخصصی نظیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی؛ پژوهشگاه علومانسانی؛ پژوهشگاه تاریخاسلام؛ گروه تاریخ دانشگاه اصفهان؛ انجمن تاریخ محلی؛ مرکز بوشهرشناسی؛ پژوهشكده مطالعات فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم و تحقيقات و فناوري و تعدادی دیگر از مراکز فرهنگی برگزار میشود.
محل برگزاري همايش نیز تهران، سازمان اسناد و كتابخانه ملی، ساختمان آرشیو ملی و تاریخ برگزاری آن 2 و 3 دی ماه 1394 است. ضمن اینکه آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات 15 خرداد 1394 و آخرین مهلت ارسال مقالات یکم آبان 1394 تعیین شده است.
از كليه نويسندگان درخواست ميشود مقالات خود را با قلم نازنين فونت 14 به نشانی تهران، بزرگراه شهید حقانی (شرق به غرب)، نبش خیابان کوشا، ساختمان آرشیو ملی، طبقه 4 دفتر انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ارسال کنند و یا با ایمیل tarikhmahali@gmail.com مقالات را بفرستند.