علی دهباشی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره سالها فعالیت فرهنگی مرحوم عبدالرحیم جعفری، اظهار کرد: جعفری یکی از بنیانگذاران ایران مدرن است؛ چرا که توانست صنعت نشر را در کشورمان از یک دوره ابتدایی و بدوی به عصر مدرن برساند.
وی ادامه داد: به واسطه جعفری، انقلابی در صنعت نشر و چاپ ایران وقوع پیوست که در یک کلام، بیش از سه هزار عنوان کتاب را که یکی از آنها «فرهنگ فارسی دکتر معین» است، به چاپ رساند. وی با بزرگانی همچون دکتر ذبیحالله صفا، بدیعالزمان فروزانفر، داریوش شایگان، سروش حبیبی، ابراهیم یونسی، حسن شهباز و صدها نویسنده و مترجم دیگر کار کرد.
سردبیر مجله بخارا افزود: بدون تردید آنچه امروز به عنوان نشر در ایران موجودیت دارد ادامهدهنده راهی است که جعفری در طول این چند دهه به وجود آورد. ترجمه آثار نویسندگان بزرگ جهان مانند گابریل گارسیا مارکز، و نویسندگان داخلی چون جلال آل احمد، غلامحسین ساعدی، احمد محمود، احمد شاملو، منوچهر آتشی و فروغ فرخزاد توسط انتشارات امیرکبیر معرفی و منتشر شدند.
دهباشی عنوان کرد: کتاب سه جلدی «در جستوجوی صبح» عنوان آخرین اثر عبدالکریم جعفری است که خاطرات وی را دربردارد؛ تاکنون دو جلد از این اثر از سوی انتشارات روزبهان راهی بازار نشر شده است.
وی تأکید کرد: نسل جوان باید از جعفری استمرار، دقتنظر، پایداری، ذوق و ابتکار بیاموزد چرا که هر آنچه او در صنعت نشر انجام داد، حاوی همه این ویژگیها بود.
عبدالرحیم جعفری، بنیانگذار انتشارات امیرکبیر نیمه شب گذشته به علت کهولت سن و بیماری ریه در بیمارستان ایرانمهر دار فانی را وداع گفت.