به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی مركز راهبردي جبهه فكري انقلاب اسلامي، امروزه از جمله جديترين مباحث حوزه رسانه و ارتباطات، بررسي تأثیرات رسانه بر ساختارهای اجتماعی، چگونگی مدیریت افکار عمومی جامعه و وضعیت اعتماد مخاطب به رسانه و نظامات ارتباطاتی است. بي شك بررسی مباني فلسفی پایههای نظامهای ارتباطاتی، بيگانه با شاخصهاي آزادی بیان، حقوق بشر و جریان آزاد ارتباطات و اطلاعات نيست و در اين رهگذر لازم است تا موضع مان نسبت به اين موارد با اتكاي بر مباني متقن معرفتي و ديني مشخص شود. از سوي ديگر در حوزه ارتباطات بينالملل، مقولاتي از قبيل نسبت جهانی شدن و دين وفرهنگ، تحليل جريان اطلاعات در سطح جهان(از طریق خبرگزاريها، اينترنت، ماهوارهها و ...)، مقابله با پديده تهاجم فراگير رسانه اي دشمن،تشريح ابعاد دیپلماسی رسانهای جبهه فكري انقلاب اسلامي و ساحت شناسي بین المللی رسانه انقلابی به منظور اعمال سياست صدور انقلاب و بیداری اسلامی نيازمند طرح و گفت وگوي نيروهاي متعهد و متخصص است.
از جمله اهداف تدوين اين مجموعه، رهگيري نگاه هدفمند انتقادی گفتمان انقلاب اسلامی نسبت به جریانهاي رسانهای غرب و بازشناسی مفهوم عدالت در حوزههای فرهنگ، هنر و ارتباطات است كه در نهايت ضمن بررسي و نقد نظريههاي ارتباطات موجود، پايه ريزي و تكميل تدريجي نظریه بومی اسلامي ايراني در حوزه رسانه و ارتباطات مورد مداقه قرار ميگيرد. نشستهاي اين مجموعه شامل 5 بخش است؛ بخش اول: مباحث نظري و بنيادين، بخش دوم: مباحث حوزه رسانه ملي (صدا و سيما)، بخش سوم: مباحث حوزه قالبهاي رسانهاي، بخش چهارم: مباحث حوزه مديومهاي رسانهاي و بخش پنجم: مباحث حوزه رسانههاي نوظهور را در بر ميگيرد.
در بخشي از اين مجموعه آمده است :« اگرچه ورود به همه عرصههاي رسانهاي و هنري براي اهل فرهنگ، هنر و رسانه انقلاب اسلامي بايستي فراهم باشد، اما دو عرصه تا حدودي مغفول شايسته توجه بيشتر مينمايد. آنجا که سخن از به تصوير کشيدن واقعيتهاي جهان معاصر و انقلاب اسلامي است، عرصه مستندسازي قامت برميافرازد، و آن هنگام که در پي تصويرپردازي از گذشته و آينده جهان همراه با لايههاي باطني غيب هستيم، ميدان، ميدان پويانمايي است. اين دو عرصه هنري و رسانهاي خوشبختانه کمترين درگيري را با نظام سرمايهسالار و ستارهپرداز حاکم بر رسانهها داشته و با اندک توجهي توانستهاند ظرفيت خود را در اداي دين به انقلاب اسلامي نشان دهند.»
جلد اول مجموعه میزگرد های«افق رسانه انقلاب» به كوشش محمد حسن شاهنگي و با مقدمه دکتر محمد هادی همایون توسط مركز راهبردي جبهه فكري انقلاب اسلامي منتشر شد.