به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) علی طارمیراد در نشستی که امروز (16 شهریورماه) با حضور محمودرضا برازش، مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از خبرنگاران رسانههای مختلف در محل چاپخانه اُفست برگزار شد، اظهار کرد: سال 1336 کتابهای درسی هم به لحاظ تعداد کتابها در یک موضوع و هم به دلیل پُرغلط بودن محتوا، در وضعیت اَسفباری به سر میبردند، به همین دلیل چاپخانه اُفست به منظور سامان دادن به این وضعیت، تأسیس شد.
وی با بیان اینکه آقای صمیمی، بانی تأسیس چاپخانه اُفست است گفت: آقای صمیمی در آن زمان دانشآموخته رشته چاپ در خارج از کشور بود. پدر او از چاپخانهداران (چاپخانه تابان) قدیمی بود. آقای صمیمی وقتی از خارج از کشور به ایران بازمیگردد به پدرش پیشنهاداتی در حوزه چاپ ارائه کرد که چندان مورد استقبال قرار نگرفت در نتیجه چاپخانه پدر را رها کرد و نهایتاً پایهگذار شرکت چاپ اُفست شد.
مدیرعامل سابق چاپخانه اُفست عنوان کرد: چاپخانه اُفست از همان ابتدا که راهاندازی شد با سایر چاپخانهها تفاوت زیادی داشت؛ نخست اینکه چاپخانه اُفست در آن زمان نخستین مجتمعی بود که همه قسمتهای چاپ (پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ) را دربرداشت. همچنین آقای صمیمی از همان آغاز کار چاپخانه اُفست، کار را به بهترین شکل پایهگذاری کرد و از حضور بهترینهای هر رشته در آن زمان بهرهمند شد. به طور مثال در رشته اُفست از مرحوم محسنی، در رشته حروفچینی از آقای شریفی، در رشته چاپ مسطح از مرحوم فشاری، در رشته صحافی از آقای خیرمندی و در رشته لیتوگرافی از مرحوم هاشمی استفاده کرد.
طارمیراد ادامه داد: آقای صمیمی همواره فعالیتهای خود را متناسب با فضای روز دنیا انجام میداد. به طور مثال، آن زمان چاپ مسطح رواج داشت اما ایشان چاپ اُفست و چهاررنگ را در دست گرفت. همچنین نخستین اسکنر حدود 40 سال پیش توسط شرکت اُفست وارد ایران شد. نخستین ماشین رُل توسط شرکت اُفست در ایران آغاز به کار کرد و صحافی ماشینی نیز توسط این شرکت در ایران پایهگذاری شد. مسئولیت شرکت اُفست بعد از انقلاب نیز با همان بدنه به بنده واگذار شد و به یاری خداوند شما امروز آثارش را مشاهده میکنید.
مدیرعامل سابق چاپخانه اُفست اظهار کرد: آغاز انتشار روزنامه چهاررنگ به شکل جدید در شرکت اُفست صورت گرفت و پایه اصلی انتشار کتابهای درسی در شرکت اُفست راهاندازی شد.
وی ادامه داد: در سالهای بعد از انقلاب با توسعه کتابهای درسی، به صورت چشمگیری هم با شمارگان و عناوین فراوان و هم با تعدد رنگ مواجه بودیم؛ سال 1358 شمارگان کتابهای درسی حدود 58 میلیون جلد بود اما بهتدریج این شمارگان توسعه یافت بهگونهای که روزانه 500 هزار جلد کتاب از این شرکت خارج میشد.
طارمیراد بیان کرد: در طول 30 سال گذشته 3 میلیارد جلد کتاب درسی و 2 میلیارد نسخه روزنامه 16 صفحه ای توسط شرکت اُفست منتشر شده است. همچنین در این مدت، یک هزار و 550 نفر از کارکنان این شرکت، بازنشسته شدهاند و اکنون نسل سوم در این مجموعه مشغول فعالیت هستند.
مدیرعامل سابق چاپخانه اُفست اظهار کرد: اکنون در سال، 53 میلیون جلد کتاب و 40 میلیون نسخه مجلات رشد توسط شرکت اُفست منتشر میشود. همچنین اکنون چاپ روزنامه ایران در شرکت اُفست صورت میگیرد.
علاقهمندان میتوانند برای مطالعه مشروح سخنرانی محمودرضا برازش، مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست که از خروجی «ایبنا» منتشر شده است، (اینجا) را کلیک کنند.