به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «الگوی ارتقای سرمایه فرهنگی در ایران» به قلم سید رضا صالحی امیری و رزیتا سپهرنیا منتشر شده است. معرفی سرمایه فرهنگی به سیاستگذاران، مدیران و محققان فرهنگی مراکز تحقیقاتی از اهداف کتاب برای افرادی است که میخواهند به صورت هدفمند در راه تبیین چشماندازهای فرهنگی، برنامهریزی فرهنگی و ارزیابی و کنترل نهادهای فرهنگی ـ اجتماعی گام بردارند.
مولفان کتاب معتقدند، امروزه سرمایه فرهنگی یکی از شاخصهای اساسی در توسعه فرهنگی بهشمار میآید و بدون توجه به شاخصهای سرمایه فرهنگی امکان دستیابی به توسعه پایدار وجود ندارد. از این رو، کشورها تلاش میکنند که با ارتقای سطح شاخصهای فرهنگی (میزان و نوع مصرف کالاهای فرهنگی مانند کتاب، مشارکت فرهنگی، موفقیت آموزشی، دستیابی به تحصیلات آموزشی و...) برای دستیابی به اهداف کلان ملی گامهای مؤثری بردارند.
صالحی امیری، مولف کتاب «الگوی ارتقای سرمایه فرهنگی در ایران» در گفتوگو با ایبنا در پاسخ به این پرسش که به عنوان رئیس کتابخانه ملی ایران چه راهکاری برای ارتقای سرمایه فرهنگی کشور که کتاب، یکی از آنهاست در پیش گرفتهاید؟ اظهار کرد: جامعه ایران از سرمایه فرهنگی برخوردار است و به لحاظ تبار فرهنگی از جوامعی بهشمار میآید که تاریخ فرهنگی بسیار کهن و غنی دارد.
وی ادامه داد: کاری که در کتابخانه ملی پیگیری میکنیم ارتقای سرمایه فرهنگی است. ما سرمایه فرهنگی تولید نمیکنیم، چون سرمایه فرهنگی در جامعه ساری است بلکه تلاش برای ارتقای این سرمایه جزو اهداف اصلی ماست.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: معتقدیم سرمایه فرهنگی چشمه جوشانی است که رود در مسیر خود ایجاد میکند و همگان میتوانند از آن سیراب شوند؛ به شرطی که افراد به چشمههای جوشان معرفی شوند تا بتوانند از آن بهره بگیرند. من تلاشم این است که این الگو را در محیط کتابخانه ملی انجام بدهم.
وی تاسیس اندیشگاه را در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران را یکی از راههای ارتقای سرمایه فرهنگی در این مکان دانست و یادآور شد: یکی از همین کارها تاسیس اندیشگاه فرهنگی است که به طور روزانه یک تا سه نشست در آن برگزار میشود و هدف اصلی آن ارتقای فرهنگی در کتابخانه ملی ایران است.