عباس مخبر، مترجم در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) عنوان کرد: کتاب «حیوان قصهگو» نوشته جاناتان گاتشال را در دست انتشار دارم. این کتاب با علمهای روز دنیا مانند روانشناسی، عصبشناسی و دیگر علوم به این موضوع میپردازد که انسان ذاتاً قصهگوست.
وی افزود: نویسنده در یکی از فصلهای کتاب از منظر علم عصبشناسی به این موضوع میپردازد که ساختار عصبی مغز انسان در دو نیمکره چپ و راست به وسیله یک دسته سیبل به یکدیگر ارتباط دارند و سلسلهای از اطلاعات بیربط را ساختارمند و دستهبندی میکنند.
این مترجم افزود: نویسنده امریکایی کتاب حتی تشریح کرده است که این اطلاعات پراکنده و بیربط در خواب دستهبندی میشود و ساختاری تقریباً منسجم پیدا میکند. در فصلهای دیگر کتاب به این موضوع میرسد که حتی بازیهای یارانهای به نوعی ادامه همان قصهگویی است. اشکال مختلفی که در موسیقی رپ وجود دارد گرچه داستان را از شکل سنتی خود خارج میکند اما به ذات داستان لطمهای وارد نمیکند و ادامه دهنده آن است.
مخبر ادامه داد: گاتشال معتقد است انسان گاهی در رسانههای تعاملی و گیمها قرار میگیرد و وارد بازیهایی میشود و با حضور داشتن در آن بازیها به نوعی نقش نویسنده را بازی میکند. او بر این باور است که شاید شکل داستان تغییر کند اما داستان در جهان باقی میماند و در زندگی ماست. این کتاب حدود 300 صفحهای به زودی وارد بازار کتاب خواهد شد.
عباس مخبر، مترجم و اسطورهشناس متولد 19 تير 1332 شيراز است. «نظریه اجتماعی مدرن از پارسونز تا هابرماس» اثر یان کرایب، «توسعه یا چپاول، نقش دولت در تحول صنعتی» از پیتر اوانز، «روشنفکران ایران: روایتهای یأس و امید» و «لیبرالیسم غرب: ظهور و سقوط» اثر آنتونی آربلاستر از كتابهاي اوست.