به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، نخستین جشن «سینما و کتاب» همزمان با فرا رسیدن «روز سینما» توسط خانه هنرمندان ایران و خانه کتاب، شنبه 21 شهریور ساعت 18 و 30 دقیقه در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.
دکتر مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران با اعلام خبر برگزاری این جشن که در پی انعقاد تفاهمنامه با خانه کتاب برگزار میشود، ضمن تشکر از مجید غلامی جلیسه، مدیر عامل خانه کتاب، اظهار کرد: از زمانی که این تفاهم نامه بسته شده است برنامههای خوبی پیشبینی شده که یکی از نمونههای موفق آن حضور در نمایشگاه کتاب امسال بود. در همین راستا امسال خانه هنرمندان ایران و خانه کتاب، تصمیم گرفتند که در روز سینما، تجلیلی داشته باشند از سینماگرانی که در عین حال کتاب نیز تألیف میکنند و در حوزه کتاب هم فعال هستند.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران افزود: این هنرمندان در زمینههای مختلفی مانند داستان، شعر، ترجمه و ... کتاب تألیف کردهاند. به هر حال هدف از برگزاری جشن «سینما و کتاب» این است که از سینماگران مؤلفی که طی سالهای 1393 و 1394 کتابی منتشر کردهاند، تجلیل شود؛ از جمله این هنرمندان که تعداد نسبتا قابل توجهی نیز هستند، میتوان به داریوش مهرجویی، مسعود کیمیایی، داریوش ارجمند، نیکی کریمی، داریوش اسدزاده، مسعود رایگان، سیروس ابراهیمزاده و بهاره رهنما اشاره کرد.
سرسنگی با اشاره به تفاهمنامهای که میان خانه هنرمندان ایران و خانه کتاب منعقد شده است، اضافه کرد: در پی این تفاهمنامه و صحبتهایی که با آقای جلیسه داشتیم، بنا داریم بحثهای مربوط به کتاب و کتابخوانی را حمایت کنیم که این برنامه نیز در همان راستا طراحیشده است. البته ما برنامههای دیگری نیز داریم که در آینده اطلاعرسانی خواهند شد.
این استاد دانشگاه، با اشاره به برنامههای نیمه دوم سال در خانه هنرمندان ایران، عنوان کرد: در این دوره، روی دو موضوع بیشتر تمرکز خواهیم داشت؛ یکی بحث ادبیات به صورت عام و دیگری موضوع شعر به صورت خاص است که در این زمینه صحبتهایی نیز با انجمن شاعران انجام شده است و در حوزههای مختلف خانه هنرمندان مانند حوزه معاونت فرهنگیهنری و معاونت آموزشیپژوهشی پیگیر برگزاری برنامههایی در این زمینهها هستیم.
وی ضمن تأکید بر این که ادبیات مادر همه هنرها محسوب میشود، گفت: ما نیز در کشورمان سنت ادبیمان سنت بسیار قوی است اما متاسفانه به نظر میرسد که در دهههای اخیر یک مقدار توجه به ادبیات، کتاب و خواندن کتاب در جامعه ما کاهش پیدا کرده است. در واقع ما سعی میکنیم که به طرق مختلف جامعه را به این سمت دوباره جلب کنیم و مردم را با کتاب و کتابخوانی آشتی دهیم و زمینهای را فراهم کنیم که از آثار نویسنگان پیشکسوت و جوان کشور تجلیل شود. در این زمینه در حال آمادهسازی فضایی هستیم که صرفا به ادبیات و شعر خواهد پرداخت از جمله رونمایی از کتابهای جدید، قرائت بخشهایی از کتابها توسط نویسنده، نقد و بررسی کتابهای جدید و در یک کلام تمرکز بر کتاب و کتابخوانی فعالیت خواهد کرد. وقتی به آمارها نگاه میکنیم، میبینیم که رابطه نسل جوان با کتاب در کشور خیلی تأسفآور است و عادت کتابخوانی چه در زمینه کتابهای کلاسیک و قدیمی و چه کتابهای جدید متاسفانه از یاد رفته و این یکی از ضعفهای بزرگ جامعه امروز ما است.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران با اشاره به برنامههای مختلف ترویجدهنده فرهنگ کتابخوانی در کشورهای پیشرفته، افزود: یک بخش از فرهنگ کتابخوانی به پرکردن اوقات فراغت مربوط است، انس با کتاب باعث میشود که سطح فرهنگ مردم ارتقاء پیدا کند و خیلی از مشکلات و ناهنجاریهایی که در جامعه شاهد آن هستیم از این طریق قابل حل است. تقدیر از کتابها و مؤلفان برجسته در دستور کار خانه هنرمندان ایران هست که حتما در نیمسال دوم انجام خواهیم داد.
سرسنگی سپس ضمن اشاره به برنامههای حوزه سینما در خانه هنرمندان ایران و بهخصوص اکران فیلم های سینمای هنر و تجربه، اظهار داشت: در دورههای گذشته خانه هنرمندان در حوزه سینما خیلی ورود جدی نداشت اما اکنون ما یکی از مراکز فعال سینمایی کشور محسوب میشویم؛ برنامههای سینما تک خود خانه هنرمندان ایران، اکران فیلمهای هنر و تجربه و همچنین برنامههای انجمن مستندسازان را داریم و اخیرا هم با نصب تلویزیونی که در محوطه بیرونی خانه هنرمندان صورت گرفته است، امیدواریم بتوانیم هر شب پخش فیلمهای کوتاه و مستند را داشته باشیم. به هر حال باید اذعان کنیم که سینما در ابعاد مختلف آن سینمای داستانی، مستند، بلند، کوتاه و ... مورد علاقه مردم است و قشر زیادی از مخاطبینی که به خانه هنرمندان ایران مراجعه میکنند، میآیند برای اینکه فیلم ببینند و فیلم خوب ببینند.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در پایان سخنانش، گفت: یکی از مشکلاتی که در بین هنرمندان وجود دارد این است که خیلی از هنرمندان ما عادت به نوشتن ندارند و فکر میکنند که حرف خودشان را با همان اثر سینمایی خود میزنند در صورتی که اگر واقعا تجارب و دغدغههایشان تبدیل به کتاب شود به نظر میرسد میتواند برای جامعه سینمایی، ادبی و فرهنگی به صورت عام، خیلی مفید باشد که بتوانند سینماگران را از یک زاویه دیگر هم بشناسند. برگزاری نخستین جشن «سینما و کتاب» در واقع هم قدردانی از سینماگران است و هم به صورت ویژه کسانی که در حوزه سینما اهل قلم هم هستند.
جشن «سینما و کتاب» با همکاری خانه سینما و با حضور گسترده اهالی این هنر برگزار خواهد شد.