به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از «گاردین»، «فورسایت» در کتاب زندگینامه خود گفته است که به مدت 20 سال مامور بخش خارجی سازمان جاسوسی انگلستان (MI6) بوده است.
این نویسنده رمانهای پرفروش هیجانانگیز که پیش از ورود به عرصه نویسندگی با رمان «روز شغال»، خلبان نیروی هوایی سلطنتی و روزنامهنگار بوده است، قرار است هفته آینده کتاب زندگینامه خود را با عنوان «بیگانه» به بازار ارائه کند.
در حالی «فورسایت» در کتاب خود به عضویت در سازمان جاسوسی انگلستان اعتراف کرده است که پیش از این در سال 2001 آن را تکذیب کرده و گفته بود: «برخی میگویند من مامور مخفی هستم اما به واقع درباره آن خیلی اطلاعات ندارم.» با وجود این نشریه «ساندی تایمز» بر مبنای کتاب خاطرات او افشا کرده است که در سال 1968 او با شخصی به نام «رونی ساوت» در سازمان اطلاعات خارجی انگلستان در ارتباط بوده است.
گفته میشود «فورسایت» با این نام مستعار در دوران درگیریهای دو کشور آفریقایی «نیجریه» و «بیافرا» به عنوان خبرنگار آزاد به این منطقه اعزام شده بود. او در آنجا ضمن تهیه گزارش از درگیریها، اخباری را که بنا بر دلایلی در رسانهها امکان بازتاب نداشته، در اختیار «رونی» قرار میداده است. هر چند خود وی اظهار میدارد که از بابت این کار هیچ پولی دریافت نمیکرده است.
او همچنین در دوران جنگ سرد میان دو بلوک شرق و غرب نیز اطلاعاتی را در اختیار MI6 قرار میداد. «فورسایت» میگوید که این کار داوطلبانه بوده و در آن زمان بسیاری از مردم چنین کاری میکردهاند.
این نویسنده پرآوازه همچنین در سال 1973، دو سال پس از انتشار «روز شغال»، به عنوان حقیقتیاب سازمان اطلاعات انگلستان به «رودزیا» و «آفریقای جنوبی» و نیز «آلمان شرقی» سفر کرده بود. او خود میگوید که در آلمان شرقی، اطلاعات محرمانه را از طریق پایین در دستشوی یک موزه با ماموران اطلاعاتی ردوبدل میکرده است.
وی همچنین اعتراف کرده است درباره محتوای رمانهای خود نیز با «اینتلیجنت سرویس» مشورت میکرده است.
این نویسنده 77 ساله تا کنون 13 رمان از جمله «پرونده اودسا»، «سگهای جنگ»، «جایگزین شیطان» و «پروتکل چهارم را منتشر کرده و از روی داستانهای وی فیلمهای مطرحی ساخته شده است. بسیاری از کتابهای «فورسایت» به فارسی نیز برگردانده شده است. (اینجا)