محمدرضا توکلصدیقی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره تحقق شعار سال 1394 (دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی) در حوزه فرهنگ و بهویژه عرصه کتاب، اظهار کرد: یکی از مصادیق شعار سال 1394، تعامل و ارتباط سازمانهای دولتی با سازمانهای مردم نهاد است. سازمانهای مردم نهاد در حوزه صنوف ما، اتحادیهها و تشکلها هستند که اعضای آن از فعالان آن حرفه در بخش خصوصی تشکیل میشود که این افراد نیز بر اساس دغدغههای حرفهای خود به صورت داوطلبانه در این تشکلها حضور پیدا میکنند.
نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان با بیان اینکه تحقق شعار سال در حرفه ما، در گرو ارتباط و تعامل میان تشکلهای اتحادیه ناشران و کتابفروشان و وزارت ارشاد است که نمود بارز این تعامل در نمایشگاه کتاب امسال متجلی شد و آن واگذاری بخش عمدهای از کارهای اجرایی نمایشگاه از سوی وزارت ارشاد به اتحادیه بود.
وی تأکید کرد: بدون شک صنف ناشران و کتابفروشان مانند هر صنف دیگر برای به دست گرفتن امور صنف خود و برطرف کردن مشکلات آن، به مراتب احساس مسئولیت بیشتری دارند و من معتقدم که بدون شک تبعات مثبت اینگونه واگذاریها هم در آینده نمایشگاه بینالمللی کتاب و هم در اتحادیه ناشران و کتابفروشان، تأثیرگذار خواهد بود.
مدیر انتشارات صابرین با اشاره به اینکه خوشبختانه رویکرد وزارت ارشاد در نمایشگاه کتاب سال آینده نیز مانند نمایشگاه امسال است، ادامه داد: شورای سیاستگذاری نمایشگاه بیست و نهم که در سال آینده برگزار خواهد شد نیز تشکیل و نخستین جلسه آن نیز با حضور اعضا برگزار شد و امیدواریم که در نمایشگاه کتاب سال 95 شاهد واگذاریهای بیشتر به اتحادیه باشیم.
توکل صدیقی با اشاره به این تعامل در دورههای گذشته گفت: متأسفانه در دولتهای گذشته شاهد نوسان بسیاری در تعامل میان وزارت ارشاد و اتحادیه بودیم، به طوری که اعتماد به اصناف در دورهای بیشتر و در دورهای کمتر بوده است. با اینکه قانون تکلیف را مشخص کرده بود، اما برخی اعمال سلیقههای فردی اعتماد میان این دو بخش را از بین میبرد و به کاهش روابط منجر میشد.
وی در ادامه تعامل میان وزارت ارشاد و اتحادیه ناشران و کتابفروشان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه در دوره جدید آن اعتماد سازی لازم انجام شده و حرکتهای صورت گرفته در این مسیر رو به رشد بوده است. همچنین به مشارکت تشکلهای صنفی در نمایشگاه کتاب نیز توجه ویژهای شده است.
در این باره بخوانید:
(1) حدادی: ناشران در دولت اعتدال بیش از هر دوره مورد احترام هستند (اینجا)
(2) مطلبی: واگذاری نمایشگاه کتاب تهران به بخش خصوصی، تمرینی برای تعامل بهتر بود (اینجا)
(3) حسن مفید: تعیین چارچوب همکاری به تعامل بهتر ناشران و وزارت ارشاد کمک میکند (اینجا)
(4) ذکائی: همدلی و همزبانی دولت و ملت در صنعت چاپ، مستلزم درک مشترک از مسائل است (اینجا)
(5) صنعت چاپ به مثابه میزان راستیآزمایی آمارها/ یادداشتی از احمد فروزیده (اینجا)
(6) فیضالاسلام: بسیاری از مشکلات حوزه چاپ با ادغام اتحادیهها حل میشود (اینجا)
(7) صیدآبادی: داشتن چاپخانههای استاندارد مستلزم تربیت صحیح دانشآموختگان است (اینجا)
(8) یارعلی: صنعت چاپ تنها با حمایت دولت جان میگیرد (اینجا)
(9) طهوری: همدلی و همزبانی نیازمند حذف انتظارات نابجاست (اینجا)