به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی انتشارات علمی وفرهنگی، کتاب «ضرورت، دلالت و جهانهای ممکن» شامل مجموعهای از مباحث فلسفی و تحلیلی معاصر است که درباره معنیشناسی ضرورت و ارتباط آن با فلسفه زبان و از سوی دیگر مفهوم جهان ممکن در فلسفه جدید بحث میکند.
کتاب «ضرورت، دلالت و جهانهای ممکن» از شش فصل و یک ضمیمه تشکیل شده است و از آنجا که مباحث آن درباره ضرورت، بر معناشناسی کریپکی برای گزاره های موجه مبتنی است، بخش عمده فصل اول به توضیح آن اختصاص دارد.
فصل دوم به طرح پارهای از مباحث متافیزیکی درباره جهانهای ممکن پرداخته میشود. نویسنده در فصل سوم این کتاب به توضیح نظریه دلالت مستقیم پرداخته و ارکان و ادله آن را بررسی میکند.
مسئله ذات گرایی به فصل چهارم کتاب اختصاص دارد که در ابتدا توضیحات دقیقتری درباره تفکیک جهت گزارهای از جهت شیئی و تمایز آن با پارهای از تفکیکهای مشابه مطرح شده است. در هریک از فصلهای اول تا چهارم، مسائل بسیار مهمی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با بحث ضرورت در ارتباط اند بررسی شده است.
مقدمات لازم برای بحث رابطه «ضروری» و «پیشین» محور فصلهای پنجم و ششم است که در این دوفصل، براساس تفکیک دو رویکرد مختلف به بحث رابطه «ضروری» و «پیشین» پرداخته میشود و در آخر نیز نویسند کتاب نتیجه گیری کرده و به گفته وی از مهمترین فصلهای ششگانه کتاب محسوب میشود.
کتاب «ضرورت، دلالت و جهانهای ممکن» در 6 فصل با شمارگان 1000 نسخه از سوی انتشارات علمی و فرهنگی تقديم علاقهمندان شده است.